کارگران مقابل لوایح معیوب و ضدکارگری بایستند.
رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی تاکید دارد که قانون کار ماحصل سالها مبارزه کارگران علیه ظلم است از این رو جامعه کارگری اجازه تحمیل لایحه معیوب و ضد کارگری قانون کار را نخواهد داد.
به گزارش کاروکارگر، «علیرضا محجوب»که در تجمع کارگران مقابل مجلس شورای اسلامی در سالگرد تصویب قانون کار در ۲۹ آبان، سخنرانی میکرد، گفت: در ۲۹ آبان سال ۶۸ ، پس از مدتها رد و بدل شدن قانون کار بین مجلس و شورای نگهبان لایحه در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شد.
وی ادامه داد: بیش از ۷۰ مورد اختلاف بین مجلس و شورای نگهبان در این خصوص وجود داشت که پس از حل این اختلافات بالاخره قانون کار تصویب شد. محجوب افزود: در خصوص ماده ۷ قانون کار و تبصره یک آن اختلافات زیادی از همان ابتدا وجود داشت چرا که سقف قراردادهای موقت در آن تعیین نشده بود.
رئیس فراکسیون کارگری مجلس افزود: دولت به جای آنکه سقف قراردادهای موقت را بر اساس این تبصره مشخص کند. اقدام به پاک کردن صورت مساله در لایحه اصلاح قانون کار کرد و تبصره یک ماده ۷ را حذف کرد.
وی با طرح این پرسش که کدام قسمت از لایحه اصلاح قانون کار به نفع کارگران است، تصریح کرد: باید تاکید کرد که این لایحه هیچ نقطه روشنی ندارد و باید به نفع کارگران تصحیح شود.
محجوب ادامه داد: از این رو لایحه را در کارگروه روابط کار وزارت کار که بنده مسئول آن هستم بررسی میکنیم تا موارد موجود در آن که به نفع کارگران نیست مشخص کنند.
وی با ا شاره به ماده ۲۸ قانون کار تصریح کرد: بر اساس لایحه اصلاح قانون کار این ماده به نفع کارفرمایان در جهت تسهیل اخراج کارگران تغییر یافته است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه برداشته شدن قانون کار در مناطق آزاد ویژه اقتصادی هیچ حاصلی نداشته است، تصریح کرد: عدم اجرای قانون کار در آن مناطق آزاد ویژه اقتصادی به اشتغالزایی کمکی نکرده است.
وی افزود: اما عدهای قانون کار را دستاویزی بر سر راه اشتغالزایی و توسعه اقتصادی معرفی میکنند. از این رو مخالفت خود را با این لایحه اعلام میکنم و از جامعه کارگری میخواهیم که در راه مخالفت با این لایحه معیوب و ضد کارگری به مخالفت برخیزند. رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی ضمن ابراز مخالفت خود با ادغام صندوق درمان تامین اجتماعی در طرح تحول سلامت تصریح کرد: اجرای غلط ادغام موجب افزایش بدهی و کسری منابع طرح تحول سلامت شد.
وی ادامه داد: از این رو با اصل ادغام صندوق درمان تامین اجتماعی مخالف هستیم چرا که بر این باوریم این ادغام هیچ نفعی برای جامعه کارگری نخواهد داشت.
محجوب در ادامه به همسان سازی حقوق بازنشستگان و مشکلات کارگران ساختمانی اشاره و تاکید کرد: مشکلات بازنشستگان و کارگران ساختمانی باید در چارچوب برنامهریزیها و طرحهای مدون برطرف شود
لایحه اصلاح قانون کار را پس نگیرید؛ مقابل وزارت کار تجمع میکنیم
در ابتدای مراسم «حسن صادقی» رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری بر مخالفت جامعه کارگری با لایحه اصلاح قانون کار تاکید کرد و آن را مصداق تضییع گسترده حقوق کارگران دانست. وی همچنین ادغام صندوق درمان تامین اجتماعی را به منزله اتلاف منابع درمان کارگران دانست و آن را محکوم کرد.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: امروز گرد هم آمدیم تا مخالفت خود را با ظلمی که در حق کارگران صورت گرفته اعلام کنیم.
صادقی با طرح این پرسش که تغییر قانون کار به نفع چه کسی است؟ گفت: آیا این درست است که حقوق مستضعفین را به مسلخ ببریم و آن را نادیده بگیریم. ما تاکید داریم که آنچه در حال وقوع است در این راستا پیش میرود و نظام را دچار چالش بزرگی خواهد کرد.
وی افزود: قانون کار حاصل سالها مبارزه بر سر حقوق تباه شده کارگران بود اما حالا به وسیله این لایحه تخریب کارگران و زمینه هموار کردن راه سرمایهدار را فراهم میکند.
صادقی با بیان اینکه قانون کار مانع سرمایهگذاری و اشتغال نیست، افزود: عدهای به دنبال آن هستند که قانون کار را ضد اشتغال و سرمایهگذاری بدانند اما عدم رشد اشتغال به بیتدبیری و سوء مدیریتها باز میگردد.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با اشاره به اینکه صنعت توریسم در ایران قادر به ایجاد بیش از یک میلیون شغل خواهد شد، گفت: بیتدبیری موجب شده که این فرصت بزرگ ایجاد اشتغال از دست برود.
وی با اشاره به گسترش مناطق آزاد و ویژه اقتصادی که حاصلی جز ایجاد رانت نداشته ، تصریح کرد: آیا در آنجا که قانون کار را اجرا نمیکنند توانستهایم توسعه و اشتغال ایجاد کنیم؟
وی افزود: اقتصاد ایران به صورت کورمال کورمال مدیریت میشود که این حاصل تفکر معیوب حاکم بر اقتصاد کشور است.
وی با بیان اینکه باید به جای ساقط کردن قانون کار به دنبال اجرای مواد اجرا نشده آن رفت، گفت: باید پرسید که چرا در تمام این سالها آییننامه ماده ۷ قانون کار اجرا نشد تا شاهد تعیین سقف قراردادهای موقت باشیم.
صادقی با بیان اینکه کارگران باید نسبت به سرنوشت خود حساس باشند،تصریح کرد: هم اکنون بسیاری از واحدهای تولیدی در حال تعطیلی هستند و بسیاری از کارگران بیکار شدند حال در این شرایط معلوم نیست که با تحمیل لایحه ضدکارگری و معیوب اصلاح قانون کار به دنبال چه هستند. رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری افزود: هشدار میدهیم که اگر دولت لایحه اصلاح قانون کار را از مجلس پس نگیرد با همین جمعیت مقابل وزارت کار حاضر میشویم. وی افزود: در صورتی که با این جمعیت مقابل وزارت کار حاضر شویم هیچ کس به خود اجازه نمیدهد که در امور کارگران دخالت کند.
صادقی با اشاره به طرح ادغام صندوق درمان تامین اجتماعی در تحول سلامت افزود: منابع درمان کارگران در حال هرز رفتن است از این رو بلند میگوییم که ادغام بی ادغام.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری افزود: کسانی که در قدرت هستند قصد تاخت و تاز به اموال کارگران را دارند و هیچ دیواری کوتاهتر از صندوق درمان سازمان تامین اجتماعی نیافتند. صادقی با اشاره به اینکه تعدادی پزشک در کمیسیون بهداشت مجلس به دنبال ادغام صندوق درمان سازمان تامین اجتماعی هستند تا کسری منابع طرح تحول سلامت را جبران کنند. البته ما بر این باوریم که طرح تحول سلامت میتوانست منشأ تحولات مناسبی در نظام سلامت کشور شود اما راه خود را اشتباه رفت. وی افزود: قرار بود طرح تحول سلامت نظام ارجاع و پزشک خانواده را در جهت منافع اکثریت محروم جامعه ایجاد کند اما آنچه که به وقوع پیوست افزایش درآمدهای پزشکان بود. رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری ادامه داد: درآمد بعضی از پزشکان بر اثر اجرای غلط طرح تحول سلامت تا ۴۰۰ میلیون تومان در سال افزایش یافت و هزینههای درمان تا ۲۰۰ درصد افزایش یافت.
وی با اشاره به بدهی ۸ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومانی بدهی طرح تحول سلامت افزود: برای جبران این بدهی اقدام به انتشار اوراق قرضه کردند که این تنها چاه ویلی است که در مسیر نظام حفر شده است و هشدار میدهیم که هیچ کس نباید در مسیر آن حرکت کند.
صادقی افزود: این امر نباید در گیرودار مسائل سیاسی و فشار و لابیکردنها بیفتد چرا که به ضرر نظام و سالها مبارزه کارگران در جهت مقابله با تصاحب اموالشان است
آماده حضور گستردهتر در صحنهایم
سهیلا جلودارزاده گفت: ما به هیچ عنوان با ادغام صندوق تامین اجتماعی موافق نیستیم چراکه منابع درمان کارگران را صرف افزایش درآمد پزشکان میکند. اگر فشارها افزایش یابد؛ به صورت گستردهتری در صحنه حاضر میشویم و با اقدامات ضدکارگری مخالفت میکنیم.
«سهیلا جلودارزاده» نماینده مجلس و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس یکی از سخنرانان این مراسم بود. وی با اشاره به توقف بررسی لایحه اصلاح قانون کار در کمیسیون اجتماعی گفت: به دلیل اینکه این لایحه در جهت تضعیف نظام و کارگران است درحالیکه بیش از ۴۰ میلیون نفر از جمعیت کشور را تشکیل میدهند؛ بررسی لایحه در کمیسیون اجتماعی متوقف شد.
وی افزود: این لایحه معیوب به صورت گستردهای حقوق کارگران را در جهت منافع اقلیتی بهرهمند تضییع میکند.
وی با اشاره به طرح ادغام صندوق درمان تامین در طرح تحول سلامت گفت: اجرای غلط این طرح درآمد پزشکان را به بیش از ۴۰۰ میلیون تومان افزایش داد اما هیچ امکاناتی از حیث درمانی نصیب اکثریت محروم جامعه نکرد.
وی افزود: ما به هیچ عنوان با ادغام صندوق تامین اجتماعی موافق نیستیم چراکه منابع درمان کارگران را صرف افزایش درآمد پزشکان میکنیم.
وی در پایان متذکر شد: اگر دولت و وزارت بهداشت بخواهند بر ادغام صندوق درمان تامین اجتماعی و لایحه اصلاح قانون کار فشار وارد آورند؛ به صورت گستردهتری در صحنه حاضر میشویم و با این اقدامات ضدکارگری مخالفت میکنیم.
منبع : http://karvakargar.com/fa/Main/Detail/52894