دنیای اقتصاد نوشت:آرزوی هر مدیری است که بر کارکنانش تاثیر بگذارد تا به اهداف مورد نظر سازمان تحت رهبری او دست یابند و از سویی دیگر مورد احترام افرادش نیز باشد.
تاثیر گذاشتن بر افراد و مورد احترام آنها بودن دو روی یک سکه و علت و معلول همدیگر هستند و تحقق اهداف و آرمانهای سازمانی را تسهیل و تسریع میکنند. البته ترکیب این دو، امری دشوار و پیچیده است که دارای ظرافتها و چالشهای خاص خود است، چراکه تاکید زیاد مدیران بر دستیابی به اهداف مقرر در بسیاری از موارد موجب رنجش کارکنان و ایجاد کدورت بین مدیران و کارکنان میشود و روابط را خدشهدار میسازد. با این همه یکی از هنرهای مدیران بزرگ و موفق این است که به هر دوی این دو ایدهآلها بهطور همزمان دست یافتهاند و در این مسیر اصول و راهکارهایی را مورد توجه داشتهاند که در این مطلب به آنها پرداخته خواهد شد.
۱) سبک مدیریتی خودتان را پیدا کنید: یکی از مهمترین کارهایی که یک رهبر میتواند انجام دهد خودشکوفایی و کشف سبک مدیریتی و رهبری خود است. اینکه شما به روشنی بدانید که سازمان یا تیم تحت رهبری تان را با دانش فنیتان کنترل میکنید یا اینکه از کاریزما و کیش شخصیتیتان برای هدایت و انگیزه دادن به کارکنانتان بهره میگیرید، باعث خواهد شد افرادتان شما را قبول داشته باشند و برای شما احترام قائل شوند.
۲) نسبت به افرادتان دلسوز باشید و این دلسوزی را به آنها نشان دهید: هیچچیزی بیشتر از بیاعتنایی به کارکنان و ارزش قائل نشدن به شخصیت افراد موجب از بین رفتن نفوذ و احترام مدیر نزد کارکنانش نمیشود. دلسوز و مهربان بودن با کارکنان و ارزش دادن به آنها پس از مدتی به یک فرهنگ در سازمان تبدیل میشود و تمام افراد آن را شیفته و پیرو مدیران و رهبران خواهد کرد.
۳) تا آنجا که میتوانید اطلاعاتتان را افزایش دهید: هرچه دانش و آگاهی یک مدیر از شرایط و مسائل پیرامون سازمان بیشتر و عمیقتر باشد، بر میزان کارآیی و تصمیمگیریهای درست و بجای او افزوده خواهد شد و همین مساله باعث افزایش منزلت و اعتبار او نزد افرادش خواهد شد.
۴) روی خودتان سرمایهگذاری کنید: رهبران بزرگ همیشه در حال یادگیری هستند و از طریق آموختن چیزهای جدید است که روی خود سرمایهگذاری میکنند. آنها برای این کار دلیل خوبی دارند: هرچه یک مدیر بیشتر بداند، بهتر میتواند به افرادش کمک کند و کمککنندهتر بودن به معنای محبوبتر بودن خواهد بود.
۵) برندتان را مدیریت کنید: شما بهعنوان رهبر یک شرکت یا سازمان باید مدیریت کاملی بر برندتان داشته باشید و برای این کار باید از طریق بازخورد گرفتن از مشتریان و کسانی که با شرکتتان در ارتباط هستند، نام و شهرت مجموعه تحت رهبریتان را بهبود ببخشید.
۶) روی آینده تمرکز کنید: وظیفه اصلی یک مدیر عبارت است از تمرکز کردن روی کارهایی که میتوان و باید در آینده انجام داد. در این میان، تجزیه و تحلیل عملکرد گذشته باید به سایر اعضای تیم واگذار شود. هنر رهبران بزرگ، تصویرسازی از آینده و متمرکز ساختن تمام قوای سازمانی بر تحقق اهداف آتی است. بر همین اساس، یک رهبر نباید وقت زیادی برای حل مسائل روزمره و جاری اختصاص دهد، بلکه باید به افقهای دوردست بنگرد و سازمان را در جهت رسیدن به آنها هدایت کند.
۷) افرادتان را بهطور دقیق بشناسید: رهبران موفق کسانی هستند که افرادشان را به خوبی میشناسند. این هنر یک مدیر خوب است که بداند افرادش به چه چیزی علاقه دارند، سرگرمی مورد علاقه شان چیست، نام فرزندشان چیست و از همه مهمتر اینکه آنها در چه چیزی عالی و توانمند هستند. تجربه ثابت کرده کارکنان عاشق مدیری هستند که رهبرشان شناخت خوب و دقیقی از آنها دارد و از آنها نه فقط به خاطر مسائل کاری بلکه به خاطر وجود خودشان حمایت میکند.
۸) به رشد و ارتقای حرفهای کارکنان تان توجه کنید: شما بهعنوان یک رهبر نباید فقط به فکر پیشرفت و ارتقای خود باشید، بلکه حتما باید زمینه رشد و ترقی افرادتان را نیز فراهم آورید، چرا که موفقیت فردی تک تک افراد باعث موفقیت کل سازمان خواهد شد.
۹) بهطور نامحدود افرادتان را مورد ستایش قرار دهید: وقتی افرادتان عملکرد خوبی از خود نشان دادند، حتما از آنها تقدیر کنید و در این زمینه به هیچ عنوان کم کاری و خساست نورزید. شما میتوانید تعریف و تشکر از کارکنانتان را هم به صورت حضوری و در مقابل دیگران انجام دهید و هم به صورت مجازی و از طریق فرستادن ایمیلهای حاوی سپاس و قدردانی و در صورت امکان دادن هدایایی کوچک اما معجزه گر به آنها.
۱۰) به افرادتان ثابت کنید که هوای آنها را دارید: اگر میخواهید مورد احترام افرادتان باشید به آنها ثابت کنید که طرفدار آنها هستید و همیشه و در همه حال هوای آنها را دارید. مطمئن باشید در این صورت آنها هم در مواقع بحرانی هوای شما را خواهند داشت.
۱۱) بهترینها را در اطرافتان جمع کنید: از قدیم گفتهاند «همه چیز را همگان دانند» پس شما هم باید از غرور بیجا دست بردارید و با جمع کردن بهترین نیروها و کسانی که نقاط ضعف شما را پوشش میدهند و جبران میکنند یک من برتر و کاملتر به وجود بیاورید.
۱۲) اول بشنوید بعد سخن بگویید: رهبران بزرگ بیشتر گوش میکنند و کمتر حرف میزنند. آنها همچنین قبل از هر اظهارنظری خوب در مورد آن پرس و جو میکنند و پس از تفکر کافی تصمیمگیری میکنند.
۱۳) همیشه خطر کنید: رهبران بزرگ اهل ریسک کردن و ورود به عرصههای ناشناخته هستند، چرا که تا ریسک و مخاطرهای نباشد خبری از موفقیت و پاداش نخواهد بود. افرادی که تحت مدیریت رهبران جسور و بی باک کار میکنند هم آنها را تحسین میکنند و هم برای آنها فداکاری خواهند کرد.
۱۴) همیشه به دنبال بزرگ ترینها و بهترینها باشید
رهبران بزرگ و محبوب هیچ گاه از حرکت به جلو و پیشرفت بازنمی ایستند و همیشه به دنبال تکامل هستند. آنها به درستی بر این اعتقادند که بهترین روز کاری شان فردا خواهد بود و بزرگترین موفقیتها در آینده انتظارشان را میکشد.
منبع : http://www.khabaronline.ir/detail/612126/Economy/market