یک کارشناس اقتصادی گفت: افزایش نرخ تورم و عدم کنترل بازار ارز موجب کاهش پول ملی شده و حذف صفرکمکی به تقویت آن نمی کند.
فرهاد حنیفی کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار
بورس،بانک وبیمه گروه
اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص ارزش پول ملی اظهار داشت:نرخ ارز همزمان با تورم پول محلی در یک کشور دچار نوسان می شود و این امر در افزایش یا کاهش ارزش پول ملی کشورها تاثیر مستقیم دارد.
وی افزود: در سال های اخیر در کشور کاهش تورم ریال بخوبی انجام شده اما در خصوص تورم نرخ ارز عملکرد ضعیفی را شاهد بودیم که با توجه به تاثیرات منفی این پدیده بر اقتصاد باید نظارت و کنترل دقیقی اعمال شود.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: کاهش ارزش پول ملی به معنی فقیر شدن کشور بوده و با وجود اینکه افزایش نرخ ارز موجب جهش صادرات می شود اما بازار داخلی را با رکود مواجه خواهد کرد.
حنیفی تاکید کرد: در سالهای اخیر انگیزه معامله ارز سرمایه گذاری بوده که به سفته بازی منجر شده لذا تثبیت نرخ ارز می تواند از این امر جلوگیری کند.
وی ضمن بیان این که امسال افزایش نرخ ارز در مجموع ۲۰ درصد بوده، اظهار داشت: بیشترین افزایش در یک بازه دو ماهه انجام شده اما روند کنترل نرخ ارز مناسب بوده است.
این کارشناس اقتصادی حذف صفر از پول ملی به جهت افزایش ارزش آن در برابر ارزهای خارجی را چنین ارزیابی کرد؛ این امر بی تاثیر بوده و باید به این نکته توجه داشت که زمانی می توان صفرها را از پول ملی حذف کرد و به آن قوت بیشتری بخشید که نشانه های رونق اقتصادی و تثبیت اقتصاد کلان به وضوح نمایان باشد.
وی حذف یک صفر از پول ملی را بی اساس خواند و بیان کرد: این موضوع سالهاست که توسط مردم انجام شده و گرهی از اقتصادکشور باز نخواهد کرد ، ضمن اینکه حذف صفر راهکاری موقت است بنابراین بجای حذف صفر باید بدنبال تثبیت معیارهای اقتصادی باشیم.
تراز تجاری معیار حقیقی ارزش پول
عباسعلی ابونوری کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار بورس،بانک وبیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان درخصوص کاهش ارزش پول ملی در سالهای اخیر گفت: ارزش پول ملی کشورها از دو روش نسبت پول ملی با میزان طلا و ارزهای قابل تبدیل و میزان تولید ناخالص ملی ارزیابی می شود که روش اول سنتی بوده و قابل توجه نیست و امروزه میزان رونق اقتصادی و تراز تجاری ارزش حقیقی پول ملی را مشخص می کند.
این کارشناس اقتصادی اظهارداشت: در برخی مواقع کشورهای صنعتی برای توسعه صادرات اقدام به ایجاد نوسان در ارز و تغییرات در نرخ بهره خود می کنند پس معیار قرار دادن ارزش دلار نمی تواند ملاک مناسبی برای ارزیابی اوضاع اقتصادی باشد.
ابونوری تصریح کرد: رشد اقتصادی اگر روند مثبتی داشته باشد پول ملی نیز ارزش واقعی خود را نشان خواهد داد.
وی ضمن بیان اینکه ارزش اسمی با ارزش واقعی پول ملی متفاوت است، اظهار داشت: طرح حذف صفر که این روزها مجددا مطرح شده اما این اتفاق نمی تواند ارزش پول ملی را افزایش دهد و ازاین طریق تنها ارزش اسمی پول بالا خواهد رفت.
وی در پایان تاکید کرد: با توجه به تراز تجاری کشور در سالهای اخیر ارزش پول ملی در مقابل ارزهای خارجی کاهش قابل توجهی داشته است.
منبع : http://www.yjc.ir/fa/news/5911684