عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار: تنها راه ما برای این که بتوانیم تعادلی را در خانوارها به وجود بیاوریم و نیازهای اولیه خانوارهای کارگری را پوشش دهیم این است که سبد معیشت تعریف شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علی خدایی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دو سیما با تشریح ماده ۴۱ قانون کار افزود: این ماده شورای عالی کار را مکلف کرده است حداقل دستمزد کارگران را با توجه به نرخ تورم و به صورت مشخص و آمرانه و بدون در نظر گرفتن ویژگی های جسمی، روحی و نوع کار محول شده به حدی باشد تا هزینه های یک خانوار را تأمین کند که آن را به سبد معیشت تعبیر می کنیم.
وی ادامه داد: این الگو، جدید نیست و گروه های کارگری از سال ۸۳ هر سال آن را ارائه می کردند اما مورد قبول طرف مقابل ما واقع نمی شد.
خدایی اضافه کرد: پارسال هم در جلسات این کارگروه شرکت کردیم اما در روزهای پایانی سال به علت اختلافی که در مراجع تعیین سبد معیشت داشتیم متاسفانه به توافق نرسیدیم.
وی ادامه داد: اما امسال در همان ابتدا بر روی این مراجع بحث را آغاز کردیم تا به توافق برسیم و تعریفی از سبد معیشت داشته باشیم.
خدایی گفت: واقعیت این است که با تکیه بر نرخ تورم به هیچ عنوان نخواهیم توانست سبد هزینه های خانوار یا حداقل های یک زندگی را برای کارگران تأمین کنیم.
وی افزود: وزارت بهداشت کمیته ای تحت عنوان دفتر بهبود و تغذیه دارد که در آن جا سبد هزینه مطلوب و حتی الگوی زندگی، خوراکی ها و آشامیدنی ها را معرفی کرده که بتوانیم با مراجعه به آن به عدد سبد معیشت برسیم.
خدایی گفت: پیشنهاد ما این است که در تعیین دستمزد، ابتدا روند نزولی سبد زندگی خانوار کارگری را متوقف کنند و راه آن این است که عدد ریالی تاثیر تورم در معیشت خانوار را ملاک قرار دهیم و برنامه ریزی ۵ ساله کنیم.
عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار افزود: مشکل ما سه جانبه گرایی نیست بلکه مشکل ما این است که بزرگترین کارفرمای ما دولت است.
وی اضافه کرد: دستمزد ، موضوعی سیاسی، اجتماعی و اقتصادی است و نباید صرفا آن را یک موضوع اقتصادی بدانیم.
خدایی گفت: در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری، ارتقای معیشت و اقتصاد خانواده ها برای توانمندسازی آنان برای کاهش دغدغه های آینده آنان درباره اشتغال، ازدواج و مسکن مورد توجه قرا گرفته است.
وی افزود : افزایش دستمزد بر اساس نرخ تورم نمی تواند شکاف ایجاد شده میان دستمزد و سبد هزینه کارگران را پر کند.
خدایی با بیان اینکه باید به سهم دستمزد در قیمت تمام شده کالا هم توجه کنیم، افزود: کارفرمایان برای حل مشکلاتشان باید در پی سهمشان از قانون هدفمندی یارانه ها و اصلاح نرخ سود بانکی بروند و نباید حل مشکلشان را فقط در کاهش دستمزد ببینید.
منبع : http://www.iribnews.ir/fa/news/1447133