وی با اشاره به اشکالات گفتمان سازی در حوزه فضای مجازی گفت: اساسا مردم را از تکنولوژی فضای مجازی می ترسانیم و این یک خطر است، وقتی مقام معظم رهبری به یک گروهی می گویند، اگر شما از این فضا حداکثر استفاده را نکنید، روز قیامت از شما بازخواست می شود، به این معناست که فضای مجازی نعمات بسیار خوبی دارد.
نجفی سولاری، فضای مجازی را یک امکان و فرصت برشمرد و در عین حال به تهدیداتی که فضای مجازی خانواده ها و جامعه و حتی حاکمیت را تهدید می کند پرداخت و افزود: متاسفانه ما بر روی سواد رسانه ای جامعه نسبت به هر تکنولوژی کار نمی کنیم.
مشاور فضای مجازی سازمان صدا و سیما تاکید کرد: هر فناوری سواد مخصوص به خودش را دارد و ما در حوزه فضای مجازی نسبت به بقیه تکنولوژی ها به دلیل پیچیدگی ها و مسایل دیگر باید بسیار بیشتر کار کنیم.
وی اذعان داشت: بنده به عنوان یک رسانه ای و دانشگاهی اعتراف می کنم، در حد لازم نتوانسته ام و توانش را نداشته ام که سواد رسانه ای جامعه را هم در مورد فرصت ها و هم در مورد تهدیداتش بالا ببرم.
نجفی سولاری با بیان اینکه چند طبقه در خصوص بالا بردن سطح سواد رسانه ای جامعه مسئول هستند، اظهار داشت: شورای عالی فضای مجازی، دولت، سازمان های مردم نهاد، خانواده و خود فرد نتوانسته اند، مسئولیت خود را در قبال افزایش سطح سواد رسانه ای انجام دهند.
وی افزود: دلیل وجود مشکلاتی که با آنها در حوزه فضای مجازی درگیر هستیم، در اولویت اول انجام ندادن تکلیف این گروه ها در ارتباط با افزایش فرهنگ و سواد رسانه ای جامعه در استفاده از تکنولوژی است.
این مدرس دانشگاه در عین حال گفت: با وجود آسیب هایی که دیده ایم، اما هنوز دیر نشده و تمامی سازمان های مسئول باید نسبت به افزایش سواد رسانه ای همدیگر را یاری کنند.
وی با تاکید بر اینکه باید بپذیریم هر نوع مشکلی که در فضای واقعی وجود دارد، در فضای مجازی نیز وجود خواهد داشت، توضیح داد: فضای مجازی زندگی دوم مردم است و مردم و مسئولان باید بپذیرند که هر نوع خطر و گرفتاری که در فضای واقعی وجود دارد، کمی شبیه تر و مشکل تر در فضای مجازی نیز وجود دارد.
نجفی سولاری تاکید کرد که با توجه به پیچیدگی های فضای مجازی، ضرایب خطاها و خطرها در این فضا بیشتر می شود.