در عصر دیجیتال، راهاندازی کمپین تبلیغات آنلاینِ موفق برای کسبوکارهای کوچک ضروری است. کسبوکارهای کوچک برای یافتن مشتریان جدید و کسب موفقیت بیشتر نیاز به تبلیغات آنلاین دارند. برای تبلیغات آنلاین گزینههای مختلفی پیش روی شماست: رسانههای پولی، پرداخت در ازای هر کلیک (PPC)، نمایش آنلاین، پرداخت برای قرار گرفتن در نتایج جستجوها، استفاده از اپلیکیشنها و… .
مشاورین تبلیغاتی میتوانند به شما در برنامهریزی تبلیغات آنلاین مؤثر کمک کنند. مثلا در بهینهسازی سایت و جستجو ( SEO)، فعالیتهای ترویج از طریق ایمیل یا بازاریابی شبکههای اجتماعی. پس در پاسخ به اینکه تبلیغات آنلاین چیست، میتوان گزینههای متعددی را برشمرد و هر یک را به عنوان ابزاری در جهت کمک به تبلیغات آنلاین مطرح نمود.
روزگار چاپ آگهیهای تبلیغاتی در روزنامهها دیگر به سر آمده است. این روزها همهی راهها به وِب و شبکههای جهانی و اجتماعی ختم میشوند. بعد از مدتها تبلیغات آنلاین، گوی رقابت را از دستان تبلیغات سنتی ربودهاند و این روند در آینده بیش از پیش خواهد شد. دستگاههای ضبط تصویر دیجیتالی، آیپادها و… جایگزین ابزارهای سنتی همچون رادیو و تلویزیون و… شدهاند. این روزها دیگر همه اخبار را از طریق گوشیهای هوشمند خود پیگیری میکنند. به گزارش فوربز (Forbes)، در آیندهای نزدیک تبلیغات سنتی بهکلی از دنیای تبلیغات رخت برمیبندند. با ما همراه باشید تا بهتر به این پرسش که تبلیغات آنلاین چیست، پاسخ بدهیم.
بهطور کلی دو نوع تبلیغات آنلاین وجود دارد: تبلیغات از طریق نمایش در جستجوی کاربران یا تبلیغات از طریق نمایش در بسترهای مختلف آنلاین. تبلیغات در جستجو به موتورهای جستجویی چون گوگل اجازه میدهد تا بنابر موضوع، محتوا یا کلمات کلیدی جستجوشده در گوگل تبلیغات شما را با وبسایتها و اپلیکیشنهای مختلف تطبیق دهد. مطمئنا در این روش از تبلیغات آنلاین، مشتریان بالقوهای که بهدنبال محصول یا خدمتی در حوزهی کسبوکار شما هستند، در مسیر جستجوی خود با شما آشنا خواهند شد. تبلیغات نمایشی نیز شامل تصاویر یا ویدیوهایی هستند که پیام کسبوکار شما را به بازدیدگنندگان وبسایت منتقل میکنند.
تبلیغات آنلاین چطور به کسبوکارهای کوچک شما کمک میکنند؟
این روزها، همه اوقات خود را با گوشیهای هوشمند یا رایانهی خود میگذرانند. پس هیچ جای تعجبی نیست که اهمیت تبلیغات آنلاین بهشدت گسترده و مهم شده است و در کسبوکارهای کوچک، این شیوهی تبلیغاتی به اولین گزینه بدل شده است. یکی از دلالیل اصلی رونق گرفتن این شیوهی تبلیغاتی به امکان اشتراکگذاری کاربران باز میگردد. کاربران خیلی ساده میتوانند نتایج جستجو و مطالب دلخواه خود را با خانواده و دوستان خود سهیم بشوند.
پس تبلیغات درستِ شما در سطح وب و موتورهای جستجو، نه تنها باعث جذب بازدیدکننده یا مشتری بالقوه میشود، بلکه امکان بازدید تعداد زیادی از دوستان و آشنایان آنها را نیز فراهم میکند و به دایرهی شبکههای اجتماعی آنها نیز وارد میشود.
انواع مختلف تبلیغات آنلاین چیست؟
انواع گوناگونی از تبلیغات آنلاین وجود دارد. اما مشهورترین آنها به این ترتیب است: نمایش در سایت، پرداخت در ازای هر کلیلک، تبلیغات پرچمی (بَنِری)، شبکههای اجتماعی با پرداخت هزینه (فیسبوک، توییتر) و تبلیغات اپلیکیشنها و گوگلادووردز (Googleadwords). درادامه به هر یک از این موارد میپردازیم:
۱. تبلیغات در جستجوها با پرداخت هزینه
این روش بسیار مؤثر است. وقتی کاربران در حال چستجوی محصول یا خدمتی مشخص هستند، آگهی شما در نتایج جستجوی آنها پدیدار میشود. در این روش شما با توجه به کلمات کلیدی مورد جستجوی کاربران، در نتایج دیده خواهید شد. و موتورهای جستجو با توجه به کلمهی کلیدی مذکور، کاربران را به سمت صفحه و وبسایت شما هدایت میکنند. براساس آمارها، در هر ثانیه، ۲.۳ میلیون جستجو در گوگل صورت میگیرد و بیشتر نتایج دربرگیرندهی تبلیعات و آگهیهای موجود در گوگل هستند.
۲. پرداخت در ازای هر کلیک
این روش نیز بسیار متداول و مؤثر است و از طریق آن، ترافیک موردنظرتان مستقیما به سمت وبسایت کسبوکار شما هدایت میشود. هر کسبوکاری میتواند از قرارگرفتن در نتایج جستجوی موتورها نیز بهره بگیرد. یعنی به کمک حمایت موتورهای جستجو، براساس کلمات و عبارات کلیدی خود و تطبیق آنها با کلمات و عبارات مورد جستجو در نتایج مورد انتظار کاربران ظاهر شود.
برای مثال، اگر واژهی «حسابدار» مورد جستجوی کاربری واقع بشود و بعد از اینکه موتور جستجو آگهی شما را در این باره، در اختیار کاربر قرار بدهد و او بر این آگهی کلیک کند و وارد سایت شما شود، شما به موتور جستجو هزینهی این حمایت را پرداحت خواهید کرد. فراموش نکنید که پرداخت در ازای این حمایت تنها در صورتی رخ میدهد که کاربران به آگهی ظاهرشدهی شما وارد شوند و از آن بازدید نمایند.
برای ایجاد و مدیریت کمپینهای پرداخت در ازای هر کلیک، تلاش زیادی لازم است. باید کلمات کلیدی بهدقت و صحیح انتخاب شوند، کلمات کلیدی منتخب در گروههای تبلیغات و آگهی دستهبندی و با صفحات مناسبی هماهنگ و منطبق شوند. اگر برنامهریزی این کمپینها درست و هوشمندانه صورت گیرد، هزینهی کمتری نیز صرف خواهد شد.
۳. تبلیغات پرچمی یا بنر
این نوع از تبلیغات آنلاین مبتنی بر تصاویر هستند. شیوهی کار به این صورت است که کادری مستطیلشکل، در قسمت فوقانی یا گوشههای چپ و راست صفحات وبسایت نمایان میشود. در این روش، هاست یا میزبان صفحهی وبسایت بنابر تعداد بازدیدکنندگان، تعداد کلیکها بر بنرتبلیغاتی و رجوع به صفحهی کسبوکار شما و خرید از آن، دستمزد دریافت خواهند کرد.
تعداد بازدیدها وقتی به حساب میآید که صرفا ورود به وبسایت صورت بگیرد؛ و تعداد کلیکها و پرداخت در ازای هر کلیک، وقتی محاسبه میشود که کاربران مختلف به وبسایت رجوع کنند و محتوای شما را بهطور جدی بررسی و بازدید کنند. اگر بازدید کاربر و بررسیهایش منجر به خرید بشود نیز این عمل را خرید در ازای هر کلیک میگویند.
۴. تبلیغات در شبکههای اجتماعی با دریافت هزینه
این گروه از تبلیغات، در شبکههای اجتماعی مختلف مانند توییتر یا فیسبوک دیده میشوند. مهمترین ویژگی این نوع از تبلیغات آنلاین امکان هدفگیری مخاطبان خاص و موردنظر شماست. شناسایی کاربران خاص از طریق صفحاتی که پیگیری میکنند و اخباری که میخوانند میسر میشود و درنتیجه، ترافیک سایت شما افزایش مییابد. با افزایش میزان ترافیک، مشتریان بیشتری نیز به سوی کسبوکار شما جذب میشوند.
براساس آمارها و تحقیقات، این روزها تبلیغات در سطح شبکههای اجتماعی بسیار موردتوجه قرار گرفته است و در تلفیق با سایر تبلیغات آنلاین و آفلاین استفاده میشود. براساس پژوهشی که از سوی سوشیال مدیا اگزماینر (Social media examiner) صورت گرفته است، ۶۶ درصد از تبلیغات، تبلیغات در فضای مجازی و سایر روشهای آنلاین هستند. در این مطالعه مشخص شد که تبلیغات نمایشی در سطح وب، ویدیوهای آنلاین و موبایل نیز برای تبلیغات آنلاین مورد استقبال و توجه هستند و برخی نیز از تبلیغات غیررایگان شبکههای اجتماعی در کنار سایر انواع تبلیغات آفلاین استفاده میکنند.
بعضی از نمونههای موفق تبلیغات در شبکههای اجتماعی تنها درطول ۳ روز حدود ۵۴ درصد، یعنی معادل ۳۵ میلیون نفر را با کمپین خود همراه کردهاند. و همهی این توفیقات تنها از طریق انتشار ویدیو در سطح فیسبوک صورت گرفته است.
۵. تبلیغات از طریق اپلیکیشنها
این روش بسیار مؤثر است و در آن از انواع روشهای دیگر مانند ویدیوها و تبلیغات تصویری نیز برای نمایش در اپلیکیشنها استفاده میشود. اپلیکیشنها از موقعیت مکانی کاربران کمک میگیرند و برای پیگیری و ردیابی مشتری هدف از آن استفاده میکنند. این روزها ما در دنیای تلفنهای همراه زندگی میکنیم، پس درنظر گرفتن تبلیغات آنلاین از طریق اپلیکیشنها ضروری است.
آمارها حاکی از آن است که ۲ بیلیون نفر کاربر تلفن همراه در جهان وجود دارد که ۲۰۰ میلیون نفر از آنها امریکایی هستند. و نیمی از کاربران دستگاههای تلفن همراه هوشمند از این وسیله برای خریدهای آنلاین استفاده میکنند.
۶. تبلیغات از طریق نمایش
این تبلیغات همان کادرها و جعبههایی هستند که در صفحات وب مشاهده میشود و حاوی متن، تصاویر گرافیکی، ویدیو یا محتوای صوتی هستند. این نوع از تبلیغات را نیز میتوان همچون بنرها در حاشیهی صفحات یا قسمت فوقانی آنها ملاحظه کرد. درابتدا محتوای تبلیغات با سایتی که در آن قرار میگرفت مشابهتی نداشت اما اخیرا این هماهنگی بسیار بیشتر شده است و مخاطب با دقت بیشتری هدفگیری میشود. گوگل ادووردز و آمازون با معرفی سایتهای گوناگون، از جمله بزرگترین شبکهها برای پیشنهاد کسبوکارهای مختلف هستند.
۷. گوگل ادووردز (Adwords)
درطی برنامهی تبلیغاتی پرداخت در ازای هر کلیک، گوگلادووردز، با تطبیق کلمهی کلیدی موردنظر شما دربارهی محصول یا خدمتتان با کلیدواژههای کاربران در سایتی بهخصوص، وارد عمل میشود و اطلاعات لازم را در اختیار کاربرِ در حال جستجو قرار میدهد. کارشناسان تبلیغات روی این کلمات کلیدی کار میکنند و در ازای هر کلیک به سایت میزبان خود هزینه میپردازند.
موفقیت تبلیغات شما درمیان تبلیغات متنوع و پرتعدادی که موتور جستجوی گوگل به کاربران ارائه میکند به عواملی وابسته است: کیفیت، ارتباط کلمات کلیدی و موضوع کمپین تبلیغاتی با کلیدواژههای مورد جستجو. در نتیجه آگهی شما بهوسیلهی کسانی دیده میشود که بهدقت در جستجوی چیزی هستند که ارائه میکنید.
کلمات کلیدی و اهمیت آنها در تبلیغات پرداخت در ازای هر کلیک (PPC) چیست؟
انتخاب کلمات کلیدی مناسب نقش مهم و تعیینکنندهای در موفقیت کمپینهای مبتنی بر PPC دارند. شناخت واژگانی که کاربران در جستجوی خود لحاظ میکنند و استفاده از آنها در انتخاب کلمات کلیدی بسیار مهم است. برای استفاده از این نوع تبلیغات باید واژگان مورد استفادهی کاربران در هر موضوعی پیشبینی شود.
اگر بدانید که مشتریان برای یافتن محصولات و خدماتی که شما ارائه میکنید چه عبارات و واژههایی را در جعبهی جستجو به کار میبرند، بهسادگی میتوانید در نتایج موردنظر آنها ظاهر بشوید. کلمات کلیدی موردنظر شما باید با کسبوکارتان مرتبط باشند. استفاده از واژهها و عبارات معادل و همخانواده نیز راهی به سوی حضور هرچه بیشتر شما باز میکنند. گوگل نیز ظرفیتهای یافتن و جستجو برای تطبیق واژههای متنوع و مرتبط با هم را در خود توسعه داده است.
برای نمونه اگر شما در وبسایت خود کفش میفروشید، باید در انتخاب کلمات کلیدی خود از واژگان و عبارات مرتبطی مانند کفش کتانی، کفش پیادهروی، کفش مخصوص دویدن و…بهره بگیرید.
شیوهی پرداخت هزینهی آگهیهای آنلاین چگونه است؟
۳ روش اصلی پرداخت برای آگهیهای آنلاین به این صورت است: پرداخت در ازای هر کلیک(CPC)، پرداخت در ازای هر هزار مشاهده (CPM) و هزینهی ثابت.
۱. پرداخت در ازای هر کلیک CPC
هر بار که کاربری از آگهی تبلیغاتی دیدن کند، به میزبان آن تبلیغ و به عبارت دیگر تبلیغاتچی آن هزینهای پرداخت میشود. به همین دلیل به این شیوه از تبلیغات، تبلیغات مبتنی بر عملکرد نیز گفته میشود، و درواقع تنها در ازای کسب نتیجه، هزینهی آگهی داده میشود. این روش در تبلیغاتِ جستجوی پولی مورداستفاده است.
۲. پرداخت در ازای هر هزار مشاهده CPM
این روش بیشتر در تبلیغات نمایشی کاربرد دارد. مثلا اگر وبسایتی ۱۰۰ دلار برای آگهی خود میپردازد، تبلیغاتچی این ۱۰۰ دلار را برای ۱۰۰۰ بازدیدی که از سایت مربوطه صورت خواهد گرفت، دریافت کرده است. در این روش پرداخت مبتنی بر عملکرد و نتیجهی نهایی نیست. با این وجود میتوان با پیگیری بازدیدهای صورت گرفته از جانب کاربران به اطلاعات خوبی دست یافت.
۳. هزینهی ثابت
در این روش، در ازای تبلیغاتی که صورت میگیرد، در مدتزمانی خاص هزینهای از قبل تعیینشده پرداخت میشود و مهم نیست که آگهی چند بار دیده یا روی آن کلیک شده است. در این روش طرف حساب شما میتواند تنها یک وبسایت باشد یا واسطهای که با ارتباط با وبسایتهای گوناگون آگهی را در آنها انتشار میدهد. گوگل ادووردز و مایکروسافت ادسنتر (Microsoft adcenter) از نمونههای معروف این وبسایتها هستند.
عملکرد تبلیغات جستجوی پولی چگونه است؟
تمام روشهای پولی که در قسمت قبل ذکر شد بخشی از بازاریابی موتورهای جستجو یا SEM هستند. کسبوکارهای گوناگون حاضرند تا برای قرار گرفتن نام و مشخصات خود در فهرست نتایج جستجوها هزینه پرداخت کنند. آنها مایل هستند تا با حضور گستردهی خود، با کلمات کلیدی مختلفی که در اینترنت جستجو میشود، هماهنگی و تطبیق داشته باشند.
در این روش چنانچه کاربری برای مثال بهدنبال دندانپزشک بگردد، تطبیق کلماتی که او در جستجوی خود به کار میگیرد و کلمات کلیدی منتخب شما در آگهیتان او را به سوی صفحهی شما هدایت میکند. با این روش میتوان بهتر از روش تبلیغات نمایشی با هدف کلیک کردن کاربران روی بنرها و… مشتریان را به سمت کسبوکار خود سوق داد.
دو روش برای هدفگیری مخاطبان با کمک فناوری وجود دارد: تبلیغات رفتاری و متنی.
۱. تبلیغات رفتاری
در این روش بنابر اطلاعات مختلفی که از کاربران در دسترس است، میتوان آنها را به سوی نتایج دلخواه هدایت کرد. با بررسی صفحات بازدیدشده از سوی مخاطب، پیوندهای منتخب او و ورود به آنها، مدت زمان سپریشده در هر سایت و واژگان و عبارتهایی که جستجو کرده است، اطلاعات خوبی در اختیار شما قرار میگیرد. البته این امکان جدید گوگل از بُعد نقض حریم خصوصی تا حدودی بحثبرانگیز شده است.
۲. تبلیغات متنی
بازدیدکنندگان هدف در این روش براساس کلمات کلیدی انتخاب میشوند. سیستم تبلیغاتی با اسکن و تصویربرداری از وبسایت، کلمات کلیدی را مییابد و آگهی را با صفحات مرتبط تطبیق میدهد.
۳. تبلیغات پولی در شبکههای اجتماعی
با درنظر گرفتن عناصر جمعیتشناختی مانند: سن، جنسیت، درآمد، وضعیت تأهل و سطح تحصیلات و… میتوان مخاطبین هدف را در شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک و توییتر شناسایی کرد. درنظر گرفتن عناصر جمعیتشناختی در کنار شناسایی ترجیحات آنها در جستجو و رفتار اجتماعیشان منجر به «بازاریابی هویتی» میگردد که به کمک آن میتوان مشتریان بالقوه را شناخت. کاربران مختلف درواقع از طریق صفحات و افرادی که پیگیری میکنند، اخباری که میخوانند و آنچه خریداری میکنند پیگیری و بررسی میشوند.
نمونههای موفق در کمپینهای تبلیغاتی
کمپینهای موفق تبلیغاتی، از شبکههای اجتماعی، ارائهی کوپنها و تخفیفات یا کمک گوگل ادووردز بهره میگیرند. هر یک از این گزینهها نقاط مثبتی برای خود دارند که با تکیه بر آن میتوان موفقیت یک کمپین را تضمین کرد:
۱. کوپنها
این ابزار تبلیغاتی دیگر منحصر به روزنامهها یا برگههای تبلیغاتی نیست. کسبوکارهای مختلف از کوپنهای آنلاین و دیجیتالی استفاده میکنند. این کوپنها قابلیت انتقال به تلفنهای هوشمند یا انتشار بهشکل چاپشده را نیز دارند.
۲. گوگلادووردز
این روش یکی از متداولترینها در تبلیغات آنلاین امروزی است. وقتی کلمات کلیدی انتخابشده از سوی شما با کلمات کلیدی جستجوشده یکسان باشند، در نتایج جستجوها ظاهر میشوید.
۳. شبکههای اجتماعی
در سال ۲۰۱۳، ۵.۱ بیلیون دلار صرف تبلیغات در شبکههای اجتماعی شده است. و انتظار میرود که تا سال ۲۰۱۸ این رقم به ۱۴ بیلیون دلار هم برسد. استقبال از تبلیغاتی که از طریق نرخ کلیک مورد سنجش واقع میشوند، در فیسبوک ۸ برابر سایر سایتها و در تلفنهای هوشمند ۹ برابر این نرخ در سایتهای عادی است. میزان درگیرسازی مخاطب با تبلیغات، در تبلیغات توییتری ۱ تا ۳ درصد بیشتر از تبلیغات بنری است.
۴. ویدیو
به گزارش فوربز، این روزها کسبوکارهای کوچک از ویدیوها برای معرفی کسبوکار خود بهره میگیرند. در این روش میتوان راه جدیدی برای ارتباط و درگیرسازی مشتری بالقوه یافت. این ویدیوها میتوانند بهشکل آنلاین یا در گوشیهای تلفن همراه منتشر شوند.
عناصر تبلیغات آنلاین
عناصر مختلفی در کمپینهای تبلیغاتی وجود دارند:
۱. بازاریابی از طریق پست الکترونیک
بازاریابی پست الکترونیک یکی از عناصر رایج در کمپینهای تبلیغاتی است. این روش در بعضی از موارد برای ارسال محتوای تبلیغاتی یا اطلاعرسانی استفاده میشود و در مواردی نیز برای تکمیل سایر بخشهای کمپین از آن بهره گرفته میشود. بازاریابی از طریق پست الکترونیک میتواند انتخاب مناسبی برای تبلیغات امروز باشد.
۲. صفحات فرود
وقتی کاربری روی یک آگهی تبلیغاتی کلیک میکند، به صفحات فرود ارجاع داده میشود. درواقع کاربران از طریق موتورهای جستجو یا کمپین تبلیغاتی شما به این صفحات وارد میشوند. این صفحات به اقداماتی مانند خرید، مطالعهی محتوا یا تکمیل درخواست و … میانجامند و مخاطبان بالقوه را هدف میگیرند.
۳. محتوای حمایتشده
این روش میتواند بهشکلهای مختلفی مورداستفاده قرار بگیرد. مانند رپرتاژ آگهیها یا محتوای موجود در سایت مرتبط با موضوعی که قصد تبلیغش را دارید. از این نوع تبلیغات با عنوان تبلیغات بومی نیز یاد میشود که در شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک و توییتر هم رواج دارند.
چگونه میتوان ثمربخشی تبلیغات آنلاین را سنجید؟
باید بدانید که عملکرد کمپین تبلیغاتیتان به چه صورت است. با تجزیهوتحلیل میتوان سنجش لازم را صورت داد. مثلا باید بدانید که مخاطبان چگونه وبسایت شما را پیدا میکنند و با آن تعامل دارند. برای بررسی عملکرد کمپینهای تبلیغاتی باید از سنجههای مختلف کمک بگیرید. درادامه به تعدادی از سنجهها برای بررسی اوضاع و احوال کمپینهای تبلیغاتی اشاره شده است:
۱. بازدید کلی
وبسایت شما باید مقصد اول مشتریان اصلی و بالقوه باشد. در این صورت میتوانید با دیدی کلان روند کمپین خود را بررسی کنید. اگر میزان بازدیدهای وبسایتتان دچار افت شد، باید حتما سایر کانالهای بازاریابی را بررسی کنید.
۲. نشست (session)
این سنجه که در تجزیهوتحلیلهای گوگل موجود است، تعداد بازدیدکنندگان قدیمی و جدید وبسایت شما را نشان میدهد. این سنجه نشان میدهد که وبسایت شما تا چه اندازه کاربران را به بازگشت به سایت تشویق میکند و ثمربخشی کمپینتان را مشخص مینماید. گاهی اوقات برای بازگشت مخاطبان قبلی و جذب مخاطبان تازه لازم است که به عقب بازگردید و بنابر شرایط، تغییرات لازم را در محتوا یا ساختار وبسایت خود ایجاد کنید.
۳. ترافیک ویژهی کانال
این سنجه به تفکیک ترافیک از نقطهی شروع کمک میکند. و در کمپینهای تبلیغاتی نقش مهمی ایفا مینماید؛ زیرا برخلاف بازدید کلی، تعداد بازدیدها در هر کانال را بهطور مجزا بررسی میکند. ۴ کانال اصلی که باید موردتوجه قرار بگیرند، به این شرح هستند:
- دایرکت: نشاندهندهی تعداد افرادی است که مستقیما از سایت شما بازدید کردهاند.
- ریفرال: نشاندهندهی پیوندهای خارجی از سایر سایتها به سایت شماست.
- ارگانیک: نشاندهندهی تعداد کاربرانی است که بعد از جستجو به سایت شما راه پیدا کردهاند.
- سوشیال: نشاندهندهی تعداد بازدیدکنندگانی است که از طریق شبکههای اجتماعی به سایت شما دست یافتهاند. سوشیال برای سنجش میزان قدرت بهینهسازی سایت SEO، بازاریابی شبکههای اجتماعی، بازاریابی محتوا و کمپینهای سنتی بازاریابی و تبلیغات مفید است.
۴. نسبت نزدیکی فروش
موفقیت هر کسبوکار بیش از هر چیز به فروش وابسته است. تمام تلاشهای شما در زمینهی تبلیغات، بدون فروش مناسب به معنای شکست است. تعداد فروش خود را بر تعداد مشتریان بالقوه تقسیم کنید تا این نرخ را بیابید.
۵. ضریب بازگشت
ضریب بازگشت نشان از تعداد بازدیدکنندگانی دارد که بدون گشتوگذار در سایت شما، آن را ترک میکنند. یعنی کاربر بدون اینکه از قسمتهای مختلف سایت شما و پیوندهای گوناگون آن دیدن کند، سایت را ترک میکند. هرچه ضریب بازگشت کمتر باشد بهتر است و SEO نیز افزایش مییابد.
۶. تبدیل کلی(Total conversion)
این سنجه یکی از مهمترین سنجهها برای بررسی سودآوری اقدامات کلی بازاریابی شماست. تبدیل را در قالبها و شکلهای مختلفی میتوان تعریف کرد، مثلا پر کردن فرم یا بازدید از سایتی در زمینهی تجارت الکترونیک، همه و همه در گسترهی این سنجه قرار میگیرند. اگر میزان تبدیل کلی یا توتال کانوِرژِن وبسایت شما پایین است باید علت را در مواردی همچون پیشنهادات ارائهشدهی ضعیف، طراحی نامناسب سایت و درآخر عدم علاقهی کاربران به بازدید جست.
۷. نرخ نگهداشت مشتری
۴۱ درصد از درآمد فروش اینترنتی از طریق ۸ درصد از مشتریان صورت میگیرد. افزایش ۵ درصدی نرخ نگهداشت مشتری یعنی نگهداشت مشتریانی که به بازدید پرداختهاند و مجددا برای خرید به سایت مراجعه میکنند، باعث افزایش ۲۵ تا ۱۲۵ درصدی سود میشود. اگر چرخهی خرید محصول شما طولانی است یا کسبوکارتان تنها بر محوریت یکبار فروش است یا فرایند خریدتان طولانی است، افزایش نرخ نگهداشت مشتری دشوارتر میشود.
تمام کسبوکارها باید با بررسی میزان بازگشت مشتریان، این نرخ مهم را بررسی کنند و پایین بودن آن را ضعفی جدی در محصول یا خدمتی که ارائه میکنند به حساب بیاورند.
آیندهی تبلیغات آنلاین چیست؟
استفاده از تبلیغات آنلاین برای کسبوکارهای کوچک امروزی تبدیل به ضرورت شده است. این روزها مردم بیش از گذشته برای خرید و آشنایی با محصولات و خدمات مختلف به اینترنت مراجعه میکنند پس حتما باید به تبلیغات آنلاین در کمپینهای خود توجه بفرمایید.
منبع : http://chetor.com/72743