به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری میزان، فارکس (Forex) اصطلاحی است لاتین بر گرفته از دو کلمه Foreign Exchange که به معنی تبادل ارزهای خارجی است.
ساده ترین تعریف برای تبادل ارزهای خارجی، تبدیل یک ارز به ارز دیگر است که مقداری از این تبادل برای خرید و فروش کالا و یا خدمات شرکتها و دولتها، هزینههای سفر و خرید جهانگردان و یا سرمایه گذاری اشخاص و بنگاهها در کشور مورد استفاده قرار میگیرد، البته بیشتر تبادلهای ارزی با هدف کسب سود از تفاضل قیمت خرید و فروش انجام می گیرد.
در بازار تبادل ارز جهانی تمامی بانکها (اعم از تجاری و مرکزی و سرمایه گذاری)، مؤسسات مالی بزرگ، شرکتهای چند ملیتی، تاجران، شرکتهای بیمه، شرکتهای صادرات و واردات، صندوقهای بازنشستگی، سفته بازها و اشخاص حقیقی، ارزهای مختلفی همچون دلار آمریکا، یورو، پوند، ین و … را معامله می کنند.
این بازار بر خلاف اکثر بازارهای مالی دیگر، مکان فیزیکی خاصی نداشته و بانکها، مؤسسات و معاملهگران از طریق شبکه الکترونیکی، یک ارز را در مقابل ارز دیگر معامله میکنند هر چند ماهیت معاملات فارکس، خارج بورس OTC یعنی Over the counter است اما مراکز اصلی تجارت ارز به ترتیب در لندن، نیویورک و توکیو است و بانکها از سراسر جهان در این معاملات شرکت میکنند.
معامله در بازار فارکس در واقع عبارت است از خرید یک ارز و همزمان، فروش ارز دیگر است، ارزها از طریق یک معامله گر یا کارگزار و به صورت جفت ارز معامله می شوند، برای مثال یورو و دلار (EUR/USD) یا پوند انگلیس و ین ژاپن(GBP/JPY).
معامله در فارکس را میتوان در دو هدف خلاصه کرد: ۱٫ ابتدا در نرخ بالا بفروشید و سپس در نرخ پایین بخرید ۲٫ ابتدا در نرخ پایین بخرید و سپس در نرخ بالا بفروشید.
منبع : http://www.mizanonline.ir/fa/news/354752