به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، پنجره واحد تجارت سیستمی است که به تجار امکان میدهد تا اطلاعات را برای طی الزامات قانونی مرتبط به صادرات یا واردات به یک بدنه واحد ارائه کنند. از دیدگاه عملی پنجره واحد یک ورودی فیزیکی یا الکترونیکی برای ارائه و حفظ تمام دادهها فراهم میکند. این ورودی بوسیله یک واحد مدیریت میشود که پس از آن این اطلاعات را به تمام واحدهای مرتبط انتقال میدهد.
راهاندازی این سیستم به همکاری و مشارکت میان واحدهای دولتی مرتبط نیاز دارد و بنابراین مستلزم تعهد و هدایت قوی سطوح بالای دولتی است. دولتها باید جریان اطلاعات مربوط به تجارت بینالمللی را تا حد ممکن ارتقا داده و ساده نمایند.
پس از این که اطلاعات رسمی و تجاری مورد نیاز تعیین شدند، این دادهها باید استاندارد و هماهنگ شوند.
طرح ” پنجره واحد تجاری ” در دو مرحله فیزیکی و مجازی اجرا میشود:
در مرحله فیزیکی، تمام سازمانها و نهادهای متولی تجارت که واجد صدور مجوزهای قانونی هستند از جمله گمرک، بنادر و دریانوردی، بیمه، راه و ترابری، توسعه تجارت، استاندارد و تحقیقات صنعتی و … در یک مکان جمع میشوند و مجوزهای مربوط به صادرات، واردات و ترانزیت کالا را صادر میکنند. کاهش هزینه و زمان تشریفات گمرکی و تسهیل در تجارت کالا از مزایای مرحله فیزیکی این طرح است.
در مرحله مجازی پنجره واحد تجاری نیز اطلاعات و دادهها و اسناد مربوط به کالا و صاحب آن به وسیله امکانات سخت افزاری در یک پایگاه اطلاعاتی متمرکز و ذخیره میشود. تمرکز اطلاعات و دادههای مربوط به کالا در این پایگاه باعث میشود برنامههای نظارتی دولت و دستگاههای نظارتی در این زمینه بهتر اجرا شود.
مزایای پنجره واحد تجاری:
۱- کاهش هزینهها از طریق کاهش تاخیرها
۲- تسریع در امور اظهار و ترخیص کالا
۳- فراهم آوردن امکان توضیح قوانین به علت قابل پیشبینی شدن تقاضا برای واردات و صادرات
۴- تخصیص موثر و کاراتر منابع
۵- افزایش شفافیت درآمدی
منبع : http://www.mizanonline.ir/fa/news/363008