صندوق های بازنشستگی پایدار می شوند.
دکتر علی ربیعی امروزیک شنبه ١٢ آذر در برنامه “صبح به خیر ایران” شبکه یک سیمای جمهوری اسلامی ایران حضور یافت و در ارائه گزارش عملکرد صد روزه دولت افزود : وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بزرگ ترین وزارت اجتماعی کشور است و حتی وجه اقتصادی این وزارتخانه نیز اجتماعی محسوب می شود .بخش تعاون نیز بیش از جنبه اقتصادی جنبه اجتماعی دارد .
دکتر ربیعی درباره حقوق بازنشستگان به اندازه گیری های انجام شده در سال ٩٢ و منحنی های افزایش حقوق ها و شکاف های ایجاد شده بر اثرتورم در آن زمان اشاره کرد و گفت : متوسط تورم همواره برای فقرا بسیار شدیدتر است و روی موضوعاتی نظیرحمل و نقل و قدرت خرید این افراد تاثیرات عمیق تری می گذارد .
وی با بیان اینکه این موضوعات در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اجتماعی دائماً در حال اندازه گیری است، تاکید کرد: افزایش قدرت خرید را به عنوان یک سیاست و استراتژی دنبال می کنیم .
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با مطالعات انجام شده به این نتیجه رسیدیم که نمی توان دستمزد ها را به یک باره دوبرابر افزایش داد چرا که اصلاً چنین ظرفیت و امکانی وجود ندارد و این شیوه ها به هم ریختگی کل اقتصاد کشور را به دنبال خواهد داشت . به همین دلیل تصمیم گرفتیم شیب بالای تورم را برعکس کنیم و چهارسال ابتدای دولت دکتر روحانی و امسال نیز این برنامه را داریم که همواره مزد را برتورم پیشی دهیم .
وی اظهار کرد : درسال های گذشته برای رشد حقوق بازنشستگان به بیش از تورم و متناسب سازی حقوقی با مدل پلکانی و به منظور بالا آوردن افراد پایین تر، حدود بیش از ٣ هزارمیلیارد تومان تنها در صندوق بازنشستگی کشوری و مقداری نیز درصندوق بازنشستگی نیروهای مسلح هزینه شد .
وی افزود: امسال نیز یکهزار میلیارد تومان به همین منظور کنار گذاشته شد .
افزایش تدریجی قدرت خرید بازنشستگان تامین اجتماعی
دکتر ربیعی در خصوص بازنشستگان تامین اجتماعی خاطر نشان کرد: برای بازنشستگان تامین اجتماعی نیز در سال گذشته با صدک های پایین مستمری بگیری افزایش حقوق ها به ٣٠درصد نیز رسید که با بودجه خود این صندوق اقداماتی انجام دادیم .
وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی اجتماعی با ابراز نگرانی نسبت به بازنشستگان صندوق تامین اجتماعی تصریح کرد : بسیاری از این افراد با حداقل ها و زیرحداقل های مزد در حال زندگی هستند بنابراین افزایش تدریجی قدرت خرید این افراد را در دستور کار خود داریم .
صندوق های بازنشستگی به زندگی اجتماعی بازنشستگان تبدیل می شود
وی با اشاره به اینکه متاسفانه در گذشته صندوق های بازنشستگی به صندوق های کارپردازی تبدیل شده بودند تصریح کرد: ما درحال تبدیل این صندوق ها به زندگی اجتماعی بازنشستگان هستیم . سعی کردیم در شهرهای بزرگ خانه های امید ایجاد کنیم . هرسال این خانه های امید افزایش پیدا کرد و امسال نیزجزء برنامه هایمان است .
دکتر ربیعی در این برنامه همچنین از پرداخت ١٢٠٠ میلیارد تومان وام برای بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری (٣٠٠هزار نفر ، نفری ۴ میلیون تومان ) و تدابیری برای تامین بودجه برای بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی به منظور پرداخت وام خبر داد .
وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی یاد آورشد: بازنشستگان و مستمری بگیران مناطق زلزله زده غرب کشور نیز بدون قرعه کشی و دراولویت دریافت این وام ها قرار گرفتند .
وی با اعلام اینکه برنامه های سفر برای بازنشستگان امسال نیز دنبال می شود، گفت: فرصت سفر برای بازنشستگان اندک است و حتی یک حرکت کوچک و یک سفر در زندگی بازنشستگان تاثیرگذاراست .
وزیرتعاون ، کار و رفاه اجتماعی افزود: من روزی را به یاد دارم که برای بدرقه بازنشستگان تامین اجتماعی به راه آهن رفته بودم و پیرزنی را دیدم که می گفت تا آن زمان به مشهد مقدس نرفته بود و وقتی به او تلفنی شد مبنی بر این که می تواند به مشهد مقدس برود از شدت خوشحالی گریسته بود.
دکترربیعی پایدارسازی صندوق ها را موضوعی بسیار مهم توصیف کرد و گفت : سیاست های غلط در گذشته منجر به اشتباه گرفتن سیاست های حمایتی و سیاست های بیمه شد. مثلا درسفره تعداد زیادی از کارگران و مستمری بگیران آدم های جدیدی مهمان شدند بدون آن که پول آنان تامین شود . به مرور از سال های کارکاسته شد و سیاست گذاران در آن دوران فکر می کردند که با آن روش درحال حمایت ازمردم هستند . اما آن شیوه مانند چاه های آبی بود که از آن ها برداشت می شد بدون این که درباره تمام و خشک شدن آن آب ها فکر شود .
دکتر ربیعی در ادامه گفت: با کاسته شدن طول سال های کار صندوق ها به وضعیت کنونی رسیدند . دریک حالت خوب اکنون ٣۶ نفر، ٢٠ نفر کار می کنند و یک نفر بازنشسته است و در بهترین صندوق ما (تامین اجتماعی ) ۶ نفر کار می کنند و یک نفر بازنشسته است. دربرخی از صندوق ها ١٠نفر کار می کنند و یک نفر بازنشسته است.
وی تاکید کرد: براساس مطالعات و اصلاحات پارامتریک و ساختاری، سیستماتیک و تامین منابع سعی در پایدارسازی صندوق های بازنشستگی داریم که امر نیازمند برنامه ای ٢٠ ساله است و ما آغاز کننده آن هستیم و امیدواریم در این زمینه یادگاری های خوبی به جا بگذاریم .
بدهکاری به صندوق های تامین اجتماعی
وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره رقم بیش از ۵٠ هزارمیلیارد تومان بدهی به صندوق های تامین اجتماعی توضیح داد : طبق قانون بدهی به صندوق های تامین اجتماعی با نرخ اوراق مشارکت سنجیده می شود بنابراین با عددی بیش از ۵٠ هزارمیلیارد تومان روبرو هستیم . چرا که تورم افزایش پیدا کرده است و نمی توان بدهی را با نرخ پیشین محاسبه کرد .
وی افزود: این بدهی به این گونه است که مثلاً در سال ٨٨ یا ٩٠ یک مرتبه اعلام شده است که حدود یک و نیم میلیون نفر دیگر به صندوق های تامین اجتماعی اضافه شوند و این درست همان جایی است که معتقدم سیاست های حمایتی با سیاست های بیمه اشتباه گرفته شده بود . بار مالی این موضوع سالانه بردوش صندوق ها افتاد .
وی در ادامه توضیح داد: به عنوان مثال درسال اول ٢ هزار و ۵٠٠ هزار میلیارد تومان بدهی به صندوق های تامین اجتماعی اضافه شد . درسال های آینده این رقم افزایش پیدا کرد و بعد از محل هدفمندی یارانه ها نتوانستند پول آن را تامین کنند که منجر به بدهی شد . یا در مواردی دیگر که اگر اشتباه نکنم در دوران جنگ از صندوق های نیروهای مسلح پولی برداشت شده است و به قیمت آن روز باید آن پول محاسبه شودکه آسیب هایی به دنبال داشت
دکتر ربیعی خاطر نشان کرد: در مطالعات به این نتیجه رسیدیم که در صندوق بازنشستگی کشوری در طول ۵٠ سال تصمیماتی برای این صندوق گرفته و باری بردوش آن شد و به ارزش امروز ۴۵٠ هزارمیلیارد تومان است .
وی گفت: نوع محاسبات این موضوع بسیار پیچیده است و کشورهایی مانند فرانسه و یونان نیز با آن درگیرهستند . این موضوع به مساله تبدیل شده است .
وی با بیان اینکه در سالی که بنده وزیر شدم دربخش درمان سالی ٧هزار میلیارد تومان می آوردیم گفت: اکنون ٢٠ هزارمیلیارد تومان ( حدود سه برابر ) تنها در تامین اجتماعی آورده است .دربیمه سلامت نیز چند برابر پول آورده شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: آثار تصمیماتی که در مورد سلامت مردم گرفته می شود روی صندوق هاست و منجر به تصمیماتی می شود که پیچیدگی صندوق ها را ایجاد کرده است .
دکتر ربیعی افزود : اکنون ۶ میلیون ایرانی بیمه بازنشستگی ندارند و رئیس جمهور و بنده نگران این افراد هستیم و در حال دنبال کردن برنامه ای هستیم که بتوانیم سالمندی بدون معلولیت و سالم را داشته باشیم.
منبع: مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
http://www.tamin.ir/News/Item/51773/2/51773.html