کارفرما در دوره آزمایشی می تواند به صورت یک طرفه قرارداد کار کارگر را فسخ نماید اما در غیر از مورد ذکر شده کارفرما حق فسخ قرارداد به صورت یک طرفه را ندارد مگر در موارد خاص . ماده ۲۷ قانون کار در این خصوص بیان داشته است که :
ماده ۲۷ : ” هرگاه کارگر در انجام وظایف محوله قصور ورزد و یا آیین نامه های انضباطی کارگاه را پس از تذکرات کتبی نقض نماید کارفرما حق دارد در صورت اعلام نظر مثبت مثبت شورای اسلامی کار علاوه بر مطالبات و حقوق معوقه به نسبت هر سال سابقه کار معادل یک ماه آخرین حقوق کارگر را به عنوان ” حق سنوات ” به وی پرداخت و قرارداد را فسخ نماید . در واحد هایی که فاقد شورای اسلامی کار هستند نظر مثبت انجمن صنفی لازم است و در هر مورد از موارد یاد شده اگر مساله با توافق حل نشد به هیئت تشخیص ارجاع و در صورت عدم حل اختلاف از طریق هیئت حل اختلاف رسیدگی و اقدام خواهد شد . در مدت رسیدگی مراجع حل اختلاف ، قرارداد کار به حالت تعلیق در می آید .
تبصره ۱ : کارگاه هایی که مشمول قانون شورای اسلامی کار نبوده یا شورای اسلامی کار یا انجمن صنفی در آن تشکیل نگردیده باشد یا فاقد نماینده کارگر باشند اعلام نظر مثبت هیات تشخیص (موضوع ماده ۱۵۸ این قانون ) در فسخ قرارداد کار الزامی است .”
همانگونه که ملاحظه می گردد در ماده ۲۷ و تبصره ۱ قانون کار ، قانونگذار شرایطی را برای فسخ قرارداد کار مشخص کرده است که با رعایت موارد ذکر شده قرارداد کار فسخ خواهد شد.
منبع : https://www.vakilsalam.com