رابطه آی کیو و نابغه بودن
اما آیا رابطه ای بین نابغه بودن و آی کیو وجود دارد؟ گالتون در مورد اینکه آیا واقعا بین آی کیو و نابغه بودن رابطه ای وجود دارد یکی از پیشگامان بود و به دنبال این بود که بتواند رابطه ای در هر دو دستاورد برجسته انسانی و تست ذهنی بدست آورد. وی در کتاب “نبوغ نژادی” که پیش از این که آزمون های IQ توسعه یابند نوشته بود، پیشنهاد کرد که وراثت تأثیرات بسیار زیادی بر موفقیت های برجسته داشته و این نوع وراثت به طور عمومی وجود نداشته و در جمعیت عمومی نادر است. لوئیس تمان در سال ۱۹۲۶ شروع به انتشار یکسری مطالعات از دانش آموزان کالج کالیفرنیا کرد که به وسیله معلمان مدرسه خود برای آزمون های IQ انتخاب شده بودند، به نام Genetics Studies of Genius، که وی برای بقیه عمر خود بر روی آن کار می کرد.
با توجه به مطالبی که در بالا بدان اشاره نمودیم داشتن آی کیو تنها نمی تواند نشانه ای از نبوغ داشته باشد کما اینکه بسیاری از نوابغ دنیا در دوران مدرسه کودکانی کند ذهن بوده و از مدرسه خود اخراج شده بودند. اما آیا تنها کشف نوابغ می تواند راه گشای یک کشور باشد؟ برای مثال آلبرت انیشتین یکی از نوابغ عصر ماست که با فرمول های فیزیکی که اختراع خدمتی بی نظیر به بشر کرد. آلبرت انیشتین آلمانی در زمانی که آلمان نیاز شدیدی به فرمول بمب اتم داشته آن را به آمریکایی ها فروخت و آنها توانستند که با این بمب ژاپن را از جنگ خارج نموده و به نازی ها در جنگ جهای دوم ضربه ای مهلک واردکنند.
حال این سوال پیش می آید که آیا نوابغ و یا نابغه شدن اکتسابی است و شخص با تولدش نابغه بوجود می آید و یا اینکه می توان نوابغ را آموزش داد و تولید نمود؟ اینکه چگونه می توان نابغه تولید نمود یک سوال بسیار قدیمی است، که از زمان قدیم ذهن فلاسفه را اشغال کرده است. در دوران مدرن، امانوئل کانت و پسر عموی داروین فرانسیس گالتون در مورد اینکه چگونه نبوغ رخ می دهد، به طور گسترده تحقیقاتی را نوشته اند. سال گذشته، یک پاپ جامعه شناس مالکوم گلادول، در کتاب خود به نام “The Outliers: The Story of Success” در مورد این موضوع به طور مفصل صحبت نموده است.
چگونه نخبه پروری کنیم؟
اگر تاریخچه مربوط به نخبه بودن افراد را بررسی کنیم، بحث در مورد آنچه که چه چیزی به نابغه منجر می شود، یک سری استدلالات و جر و بحث های تلخ و تحت سلطه قرار گرفته است: آیا طبیعت است که نابغه را بوجود می آورد و یا پرورش دهنده آن انسان است؟ آیا ژنتیک ناب، به ارث برده می شود، یا نابغه محصولی بوجود آمده درون جامعه و مردم است؟ سیمونتون یکی از فلاسفه مشهور در این زمینه جایگاه و ایده معقولی دارد، وی معتقد است که نابغه ها نتیجه هر دو ژن خوب و محیط اطراف هستند.
موضع او در میان راه او، او را از طرف طرفداران ایدئولوژیک بیشتری مانند گالتون (بنیانگذار اتحاد یگانه) و همچنین رویزیونیست هایی نظیر گلدول که متقاعد می شوند، متعهد و عمل می کنند، در مقایسه با هوش خالص، مهم ترین عوامل موفقیت است .
در میان افرادی هم هستند که به این موضوع اعتقاد دارند که انسان های نابغه از درون جامعه بیرون آمده و زاییده آموزش های خاص در دوران کودکی است. در نهایت چه چیزی برای افرادی که می خواهند نبوغ و همچنین انسان های نابغه را تشویق کنند، وجود دارد؟ گلادول کتاب خود را با بیان این که قانون ۱۰،۰۰۰ ساعته نشان می دهد که بچه ها فقط نیاز به فرصتی برای نشان دادن چگونگی کار و نحوه انجام آن را دارند. او می گوید ما نیاز به جامعه ای داریم که برای همه فرصت هایی فراهم می کند.
منبع : https://chegane.com/3558