رییسکل بانک مرکزی گفت: عدم تقارن اطلاعاتی و درجه نفوذ و قدرت بالای ذینفعان نامشروعی که به سواری گرفتن مجانی از اقتصاد معتاد شدهاند، از جمله موانع پرقدرتی هستند که در کنار سایر عوامل، سدهای چند لایه را در مسیر اقدامات اصلاحی ایجاد کردهاند.
به گزارش سرمایه تامین مالی اقتصاد و هدف غایی آن تخصیص بهینه منابع است. اگر تخصیص بهینه منابع مورد توجه سیاستگذاران قرار نگیرد، معضلات افزایش خواهد یافت. بخشهایی از اظهارات سیف در پنجاهمین سالگرد بورس و اوراق بهادار را میخوانید:
، ولیالله سیف در پنجاهمین سالگرد بورس و اوراق بهادار گفت: کارکرد بازار– اصلاح اقتصادی با بیماری مزمن دشوار و زمانبر و نیازمند همکاری همه سطوح است.
– تاخیر در اقدامات اصلاحی، هزینهها را افزایش میدهد.
– بانک مرکزی در کنار فعالیتهای خود، در حوزههای اصلاحی مانند مهار تورم، شفافسازی اطلاعت مالی، نرخ ارز و… وارد شده است.
– کارکرد بورس و اهمیت آن در کشور روشن است. شفافیت در بازار سرمایه از مهمترین موضوعات است که نقش مهمی در توسعه بازار و اقتصاد کشور دارد. شواهد نشان میدهد که لازم است اقدامات بنیادین بیشتری در بازار سرمایه صورت گیرد.
– پیشبینی نیاز فعالان بازار سرمایه است و پیشبینی خوب، نیازمند اطلاعات خوب است. شواهد خبر از حسابداری بد در کشور میدهد، یعنی صورتهای مالی و یادداشتهای پیوست و گزارش حسابرس که درصورت عدم برخورد جدی، میتواند پیامدهای مخربی در پی داشته باشد.
– کیفیت گزارشگری مالی از اهمیت بالایی برخوردار است که در بازار سرمایه با آنچه عرف دنیا است، تفاوت زیادی دارد. استفاده از تجربه کشورها میتواند سودمند باشد. اصلاحات قوانین و مقررات ازجمله اقدامات موثر است.
– دستاورد خوبی در سایه همکاریهای سازمان بورس و بانک مرکزی در مورد صندوقهای سرمایهگذاری بانکها در بورس حاصل شده است.
– در شرایط تخصیص نامطلوب منابع، اقتصاد ایران نمیتواند رشد پایدار داشته باشد. در این حالت اقتصاد، حیات بیمارگونه مییابد و هر چقدر که در علاج آن تلاش نشود، مشکلات مزمن و درمان آن مشکلتر میشود.
– آنچه که امروز کشور به آن نیاز دارد، اقدام و عمل است که هر اقدامی نیز نیازمند برنامه است، البته روشنتر از همه اینها این واقعیت است که اصلاح بنیادی اقتصادی با بیماریهای مزمن، بسیار دشوار، زمانبر و از همه مهمتر نیازمند عزم و وفاق ملی از بالاترین سطح حاکمیت تا پایینترین سطوح آن است.
– به نظر میرسد که امروز به این اجماع کارشناسی رسیده باشیم که هر روز تاخیر در اصلاح، هزینه انباشته به اقتصاد کشور را با نرخ تصاعدی افزایش میدهد.
– عدم تقارن اطلاعاتی بین تصمیمگیران و تصمیمسازان و سایر ذینفعان و درجه نفوذ و قدرت بالای ذینفعان نامشروعی که به سواری گرفتن مجانی از اقتصاد معتاد شدهاند، از جمله موانع پرقدرتی هستند که در کنار سایر عوامل، سدهای چند لایه را در مسیر اقدامات اصلاحی ایجاد کردهاند.
منبع : http://www.afkarnews.ir