وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نامهای به معاون اول رئیسجمهور به نقایص مصوبه جدید مجلس شورای اسلامی برای بازنشستگی زودهنگام روستائیان در لایحه بودجه ۹۷ هشدار داد و تصویب این موضوع در شورای نگهبان را یک بحران فاجعه بار خواند.
به گزارش ایلنا، در نامه علی ربیعی به اسحاق جهانگیری با اشاره به بند الحاقی ۲ به تبصره ۷ لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور در مجلس شورای اسلامی آمده است: این مصوبه دارای بار مالی و بدون تعیین منابع مالی لازم برای دولت است که به این ترتیب یا منابع آن باید از بودجه عمومی تامین شود که این امر مغایر با اصل ۷۵ قانون اساسی است و یا باید از منابع سایر بیمهشدگان برداشت و به مصرف غیر برسد که موجب اضرار به غیر و خلاف اصل ۴۰ و بند ۵ اصل ۴۳ قانون اساسی و نیز خلاف حق الناس و شرع است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این نامه خواستار مذاکره دولت با شورای نگهبان برای مخالفت با این بند الحاقی شده است.
نمایندگان مجلس شورای در زمان تصویب لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ بندی را به تصویب رساندند که براساس آن «صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر» موظف است کلیه روستائیانی را که حداقل ۱۰ سال حق بیمه پرداخت کردهاند و به سن ۶۰ سال رسیدهاند را بازنشسته کرده و به اندازه سنواتی که حق بیمه پرداخت کردهاند به آنان مستمری پرداخت کند.
در نامه علی ربیعی همچنین آمده است: براساس این قانون در سال آینده تعداد بازنشستگان صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر از ۵۲ هزار نفر به بیش از ۱۳۵ هزار نفر افزایش خواهد یافت که این امر باعث خواهد شد که میزان تعهد عملکردی صندوق از ۲۳۰۰ میلیارد ریال سال ۱۳۹۶ به رقم ۵۰۱۴ میلیارد ریال یعنی ۲ برابر افزایش یابد.
در بخش دیگر این نامه آمده است: اگر مصوبه مجلس به قانون تبدیل شود، کاهش دوران بیمه پردازی از ۱۵ به ۱۰ سال موجب کاهش درآمدهای صندوق و افزایش دوران پرداخت مستمری و در نتیجه افزایش تعهدات و پرداختهای صندوق خواهد شد که تاثیرات منفی درآمد – هزینهای چشمگیری را به همراه خواهد داشت.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این نامه به اشاره به محاسبات «درآمد- تعهد» برای بیمهشدگان صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر گفته است با محاسبه سن و مدت زمان بیمهپردازی، ۱۳ ماه پرداخت حقوق و عیدی، نرخ سود سپرده بلندمدت بانکی اعلام شده از سوی بانک مرکزی و بدون هیچ کسر هزینه اداری و حقالزحمههای پرداختی سال آینده این صندوق باید ۲۷۱۴ میلیارد ریال مستمری پرداخت کند که به این ترتیب بدون افزایش هیچ بیمه شده جدیدی، منابع این صندوق تنها میتواند برای چهار سال پاسخگوی تامین منابع تعهدات ایجاد شده باشد و صندوق از سال پنجم باید از ذخیره سایر بیمهشدگان برداشت و به حساب افراد مشمول این مصوبه پرداخت کند.
علی ربیعی در این نامه با اشاره به بحران صندوقهای بیمهای کشور گفته است: بازنشستگیهای پیش از موعد که منطبق با اصول بیمهای نباشد عموما به عنوان موجهای بحرانزا در صندوقهای بیمهای بوده و به سرعت آنها را از حیز انتفاع خارج میکند. قطعا بحران در صندوقهای بیمهای در زمانی که نتوانند به تعهدات خود عمل کنند دامنگیر کشور و دولتها خواهد شد و در نهایت بار سنگین آنها بر دوش بودجه عمومی کشور نهاده خواهد شد. لذا خواهشمند است جهت جلوگیری از تائید این قانون توسط شورای نگهبان اقدامات لازم را بکار گیرید.
منبع : https://www.ilnanews.com