کراودفاندینگ به معنای تامین سرمایه جمعی است که اغلب از طریق اینترنت انجام و منجر به مشارکت افراد مختلف با مقادیر کوچک مالی به منظور حمایت از استارتاپ ها و صاحبان ایده و کسب و کارهای نوپا می شود.
به گزارش خبرنگار ایبِنا، Crowdfunding به معنی “تامین سرمایه جمعی” است و از دو واژهی crowd به معنای “انبوه مردم” و funding به معنای “تامین سرمایه مالی” تشکیل شده است.
این فرآیند اغلب از طریق اینترنت انجام میشود و سبب میشود تا افراد مختلف با مقادیر کوچک مالی خود در این سرمایهگذاری مشارکت کنند.
جذب سرمایه جمعی با استفاده از رسانههای اجتماعی و وبسایت، دسترسی مردم را برای جمعآوری سرمایه گذاران و کارآفرینان آسان میکند. سرمایهگذاری جمعی برای اهداف متنوع و جذب سرمایه لازم برای راهاندازی یک ایده و کسب و کار نوپا کاربرد دارد.
چه شرکتهایی در دنیا با کرواد فاندینگ شروع کردهاند؟
سایتهای مختلفی در دنیا هستند که در نقش پلتفرم ظاهر میشوند. آنها ایدههای مردم را روی سایتشان میگذارند تا هر کسی که میتواند و یا دوست دارد از آن ایده حمایت کند. یکی از این سایتها «kickstarter» است. اگر به وبسایت آنها سری بزنید میتوانید ایدههای گوناگونی را ببینید که مردم در سرتاسر جهان آنها را ثبت کردهاند. شما میتوانید بهصورت آنلاین ببینید که چه ایدههایی به سرانجام رسیدهاند و حتی کدام ایدهها موفق به جمعآوری تمام مبلغی که در نظر داشتهاند نشدهاند. اگر خودتان هم ایدهای داشته باشید، میتوانید آنرا در این سایت ثبت کنید. از بهار سال ۲۰۰۹ که Kickstarter آغاز بهکار کرده است، ۱۳ میلیون نفر از پروژههای مختلف حمایت کردهاند. بیش از ۳ میلیارد سرمایه جمع آوری شده و نزدیک به ۱۳۰ هزار ایده به مرحلهی اجرا رسیدهاند. این ایدهها در زمینههای گوناگونی چون موسیقی، بهراه انداختن رستوران و کافه، برنامههای آموزشی و… بودهاند.
به جز Kickstarter سایتهای دیگری چون «EarlyShares»، «SeedInvest»، «Crowdcube» و «WeFunder» از دیگر پلتفرمهای مطرح در جهان هستند. آنها در جذب سرمایه و کمک به اجرایی شدن ایدهها در کنار شما خواهند بود.
سایت اطلاعاتی کراود فاندینگ میگوید در سال ۲۰۱۵ بالغ بر ۳۴ میلیارد دلار سرمایه به این روش بین ایدهپردازان و مردم بهگردش درآمده است. این پروژه در جهان کمک میکند تا صنعت، هنر و اقتصاد رشد کنند و هر روز راه برای پرورش ایدهها و کشف چیزهای تازه وجود داشته باشد. در تصویر زیر میتوانید مجموع کل سرمایهای را که از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵ با روش کراود فاندینگ جمع شده است را ببینید. این نمودار پیشبینی میکند که نرخ رشد کراود فاندینگ در سالهای بعد هم سیری صعودی خواهد داشت.
منبع : http://www.ibena.ir/news/85011