میزان سنوات برای هر یک سال سابقه کارگر، معادل یک ماه آخرین مزد ثابت یا مزد مبنای موضوع ماده ۳۶ قانون کار است.
به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ «پایه سنواتی» را می توان بخشِ حمایتیِ پایه حقوق نامید که معمولاً برای جبران حداقل دستمزد، توسط شورای عالی کار، تصویب و ابلاغ می شود. اما نحوه پرداخت سنوات به کارگران دائمی که در زمان خدمت تسویه سنوات را انجام داده اند، در پایان کار و زمان قطع همکاری چگونه است؟
بیشتر بخوانید: حداقل و حداکثر میزان عیدی ۹۷ کارگران مشخص شد+ جدول
سنوات خدمت که به آن مزایای پایان کار، مزایای پایان خدمت، حق سنوات و سنوات نیز گفته میشود، مبلغی است که با خاتمه یا فسخ قرارداد کار به کارگر تعلق می گیرد. این مبلغ به موجب ماده ۲۱ قانون کار به کارگران با قرارداد غیرموقت یا موقت یا کار معین به عنوان مزایای پایان کار تعلق میگیرد و توسط کارفرما پرداخت میشود.
کارفرمایان معمولاً در خصوص پرداخت سنوات کارکنان، به یکی از دو روش زیر عمل میکنند:
۱- تسویه سنوات در زمان قطع همکاری
در این روش، کارفرما حق سنوات کارکنان را نزد خود نگاهداشته و در صورت هرگونه قطع همکاری (یا بازنشستگی)، مبلغ حق سنوات را پرداخت میکند.
۲- تسویه سنوات در پایان هر سال
در این روش، کارفرما مبالغ حق سنوات هر سال را معمولاً در پایان سال به همراه عیدی و پاداش، به حساب کارکنان واریز نموده و به اصطلاح، با کارکنان تسویه میکند.
میزان سنوات خدمت:
میزان سنوات برای هر یک سال سابقه شخص، معادل یک ماه آخرین مزد ثابت یا مزد مبنای موضوع ماده ۳۶ قانون کار است. به افرادی که کمتر از یک سال کارکرد داشته باشند هم سنوات خدمت به نسبت مدت کارکرد تعلق می گیرد.
منبع :