تغییرات محسوس قیمتها در شهریور؛
محدودیت معیشت مردم با سوءمدیریتها/ میوه ۷۵ درصد گران شد.
عدم کنترل مناسب قیمت کالاها و خدمات مورد نیاز مردم، نه تنها بازار را دچار اخلال کرده؛ بلکه معیشت مردم را نیز با مشکل مواجه کرده است.
به گزارش خبرنگار مهر، اقتصاد ایران در بدو ورود به سال ۹۷ با چالشهای عمدهای مواجه شد که شاید بتوان تحرکات نرخ ارز را مهمترین آنها دانست؛ چراکه طبق گفته کارشناسان، یکی از نتایج هیجانی شدن بازار ارز، افزایش قیمت اقلام و خدمات مصرفی مورد نیاز مردم و البته صعودی شدن نرخ تورم است.
در این میان گزارش مرکز آمار از تورم منتهی به شهریورماه نشان میدهد، نرخ کالاها و خدمات مورد نیاز مردم با افزایش محسوسی مواجه بوده است؛ به گونه ای که در گروه خوراکیها و آشامیدنیها، شاهد رشد ۶.۳ درصدی نسبت به تیرماه و رشد ۳۴.۳ درصدی نسبت به شهریورماه سال قبل هستیم.
در این گروه، رشد نرخ کالاها نسبت به مردادماه به ترتیب برای خوراکی ها ۶.۳ درصد، نان و غلات ۲.۵ درصد، گوشت قرمز و سفید و فرآورده های آنها ۷.۸ درصد، گوشت قرمز و گوشت ماکیان ۷.۵ درصد، ماهی ها و صدف داران ۱۰.۴ درصد، شیر، پنیر و تخم مرغ ۶.۵ درصد، روغن ها و چربی ها ۴.۷ درصد، میوه و خشکبار ۶.۴ درصد، سبزیجات ۸.۹ درصد، شکر، مربا، عسل، شکلات و شیرینی ۶.۹ درصد و چای، قهوه، کاکائو، نوشابه و آب میوه ۶.۹ درصد بوده است.
همچنین نرخ کالاهای این گروه نسبت به شهریورماه سال گذشته با رشد چشم گیری مواجه بوده است به گونه ای که به ترتیب برای خوراکی ها ۳۴.۲ درصد، نان و غلات ۱۶.۹ درصد، گوشت قرمز و سفید و فرآورده های آنها ۳۷ درصد، گوشت قرمز و گوشت ماکیان ۳۶.۶ درصد، ماهی ها و صدف داران ۴۰ درصد، شیر، پنیر و تخم مرغ ۳۴.۸ درصد، روغن ها و چربی ها ۲۶ درصد، میوه و خشکبار ۷۵.۵ درصد، سبزیجات ۳۲.۶ درصد، شکر، مربا، عسل، شکلات و شیرینی ۲۲.۱ درصد و چای، قهوه، کاکائو، نوشابه و آب میوه ۳۷.۵ درصد رشد را شاهد بودیم.
از سوی دیگر، بخش پوشاک و کفش نیز با رشد ۷.۷ درصدی نسبت به مردادماه سال جاری و رشد ۲۶.۳ درصدی نسبت به شهریورماه سال گذشته مواجه بوده است.
گروه مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوخت ها به طور کلی رشد ۲.۳ درصدی نسبت به ماه قبل و رشد ۱۶.۴ درصدی نسبت به شهریور ماه سال گذشته داشته است؛ در این گروه، بخش مسکن ۲.۲ درصد نسبت به مرداد ماه و ۱۸.۵ درصد نسبت به شهریور ماه سال گذشته با رشد قیمت مواجه شده است.
قیمت مبلمان و لوازم خانگی نیز نسبت به مردادماه سال جاری و شهریور ماه سال گذشته به ترتیب با رشد ۱۰.۶ درصدی و ۳۷ درصدی رو به رو بوده است.
بخش مربوط به بهداشت و درمان و حمل و نقل نیز به ترتیب ۱.۵ و ۱۱.۳ درصد نسبت به مردادماه و ۱۷.۴ و ۳۱.۷ درصد نسبت به شهریورماه سال گذشته رشد داشته است.
همچنین گروه تفریح و فرهنگ با رشد ۱۲.۳ درصد نسبت به مرداد ماه و ۴۰.۶ درصد نسبت به شهریور ماه سال گذشته مواجه بوده است.
منبع : https://www.mehrnews.com/news/4413282