دومین همایش بیمه های عمر و تأمین آتیه با عنوان ”بررسی تجارب، چالش ها و راهکارهای توسعه بیمه های عمر و تأمین آتیه” به همت بیمه پاسارگاد و با حضور دکتر سلیمانی رئیس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، خسروشاهی قائم مقام بیمه مرکزی، دکتر کریمی دبیرکل سندیکای بیمه گران ایران، مدیران عامل شرکت های بیمه، دکتر مجید قاسمی رئیس هیأت مدیره، معصوم ضمیری مدیرعامل، معاونان، مشاوران عالی مدیرعامل، مدیران کل، مدیران مناطق و روسای شعب و نمایندگان شرکت بیمه پاسارگاد در روز چهارشنبه ۲۴ مهرماه برگزار شد.
رئیس کل بیمه مرکزی در همایش بیمه های عمر و تأمین آتیه پاسارگاد خبر داد :صورت های مالی شرکت های بیمه مورد تأیید بورس و بیمه مرکزی به زودی ابلاغ می شود. طبق فرامین برنامه ششم توسعه مبنی بر افزایش ضریب نفوذ بیمه ، بر اساس مستندات موجود تا رسیدن به این شاخص فاصله زیادی داریم.
به گفته وی در حال حاضر ضریب نفوذ بیمه ۲.۴است که اگر با همین سرعت حرکت کنیم تکلیف برنامه ششم توسعه محقق نمی شود. رئیس کل بیمه مرکزی با تأکید بر این که صنعت بیمه از شاخص ها عقب است گفت: در چشم انداز بیست ساله قرار بود در یک بازه زمانی در میان کشورهای منطقه جایگاه اول را داشته باشیم که متأسفانه محقق نشد و رتبه چهارم را داریم که این امر نشان می داد در صنعت بیمه عقب هستیم. دکتر سلیمانی گفت: ۴۴ هزار میلیارد تومان پرتفوی ۹۷ بود که نیمه اول سال ۹۸ به ۲۶هزار و ۵۰۰میلیارد تومان رسید که قطعا تا پایان سال به ۶۰هزار میلیارد تومان می رسد.
رئیس کل بیمه مرکزی: اعمال مالیات بر بیمه های زندگی مرگ این بیمه است. متأسفانه زمزمه هایی از اعمال مالیات بر ارزش افزوده بر بیمه های زندگی به گوش می رسد که من به مجلس صراحتاً اعلام کردم این تصمیم قطعا به معنای مرگ بیمه های زندگی خواهد بود.دکتر سلیمانی افزود: شرکت های بیمه در انتخاب شرکت های انفورماتیک جهت دریافت سرویس های آی تی دقت کنند.
رئیس کل بیمه مرکزی می گوید: مدت هاست به شرکت های بیمه جهت اتصال به سامانه انبارها ابلاغ کردیم اما هنوز بسیاری از شرکت ها متصل نشده اند. به گفته سلیمانی توسعه زیر ساخت های آی تی در شرکت های بیمه ضرورت دارد در این راستا شرکت ها در انتخاب شرکت های ارایه دهنده خدمات آی تی دقت کنند.طبق فرامین برنامه ششم توسعه مبنی بر افزایش ضریب نفوذ بیمه ، بر اساس مستندات موجود تا رسیدن به این شاخص فاصله زیادی داریم. به گفته وی در حال حاضر ضریب نفوذ بیمه ۲.۴است که اگر با همین سرعت حرکت کنیم تکلیف برنامه ششم توسعه محقق نمی شود.
رئیس کل بیمه مرکزی ادامه داد: خوشبختانه بیمه پاسارگاد طبق گزارش ارایه شده توسط مدیر عامل شرکت ۶۰ درصد پرتفوی خود را در بیمه های زندگی دارد و ۲۰ درصد پرتفوی کل کشور را نیز در بخش بیمه های زندگی به خود اختصاص داده است.
در ادامه دکتر مجید قاسمی، رئیس هیأت مدیره بیمه پاسارگاد بیان کرد: در حال حاضر ما با یک فاجعه از نظر توسعه ای مواجعه هستیم به دلیل اینکه منابع مالی نزد بیمه ها و بانک ها اجازه ندارند راجع به بنگاه سازی فکر کنند . در حالی که بیمه های زندگی و دیگر حوزه های صنعت بیمه پتانسیل بسیار بالا و توان توسعه ای بالقوه بالایی دارند اما ما هنوز نتوانسته ایم فرهنگ بیمه را ملی کنیم و درسطح جامعه بتوانیم این توفیق را پیدا کنیم که مردم بیمه را خوب بشناسند و با بیمه زندگی کنند و البته بیمه عمر و زندگی را هم بخرند و بخشی از خواسته ها و مطالبات بیمه ای شان باشد. در صورت تحقق این مهم ما می توانیم هم نقش بیمه را در تولید ناخالص داخلی متمایز کنیم و هم نقش بسیار مهمی را از طریق منابعی که در بیمه ها هست در بحث توسعه ایفا نماییم.
دکتر قاسمی با بیان اینکه توسعه در کشور ما مظلوم است، اظهار کرد: در ابتدا فکر میکردیم توسعه یک امر سختافزاری است، چند سال بعد فکر کردیم توسعه یک امر نرمافزاری است و امروز با تجربههایی که به دست آوردم میگویم که توسعه یک امر قلبافزاری است، پشتکار و استمرار و شجاعت میخواهد چون موانع سر راه زیاد است و انواع و اقسام موانع را در مقابل توسعه میبینید.
رئیس هیأت مدیره بیمه پاسارگاد با تأکید بر این نکته که تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در کشورمان نزدیک به صفر و اگر تورم را لحاظ کنیم، منفی است، تصریح کرد: امروز در نظام بانکی بحث کمبود سرمایه در گردش است و همه متمرکز بر این امر شدهاند، اما ما باید از توسعه شروع کنیم، بانکها باید بنگاهسازی کنند، بنگاهداری یک امر جداست.
دکتر قاسمی افزود: در ژاپن حدود ۸۰ بانک بزرگ درست کردند و کل توسعه و بنگاههای اقتصادی را به بانکها و بیمه سپردند و این دو نهاد منبع حرکت توسعه عظیمی که در این کشور میبینید، شدند.
وی با بیان اینکه توسعه در بانکها را تحت عنوان بنگاهداری محدود کردهاند، گفت: جی پی مورگان ۳۸۵۰ مورد فاند دارد که سهامداران بنگاههای بزرگ هستند، اما در ایران بانکها و بیمهها اجازه ندارند در مورد بنگاهسازی فکر کنند.
رئیس هیاتمدیره بیمه پاسارگاد تصریح کرد: در حال حاضر سرمایه درگردش به کارخانهها میدهند که نتیجهاش ماشین یک میلیارد تومانی برای همسر کارخانهدار و یک ویلا میشود، نظارتی هم نیست و نمیتوانند نظارت کنند.
ایشان با بیان این که تورم به دو دلیل در یک کشور ایجاد میشود، گفت: فشار تقاضا و فشار قیمت تمامشده میتوانند سبب ایجاد تورم شوند که در اقتصاد ما فشار قیمت تمامشده سبب تورم شده و تشدید تقاضا نقشی ندارد که آن هم به دلیل کاهش ارزش پول ملی است.
وی در ادامه گفت: من در همین جا از رئیس کل بیمه مرکزی تقاضا دارم که در حوزه سرمایه گذاری های مالی که بیمه ها بر عهده می گیرند و مجاز هستند و تکلیف می کنید، بپرسید این سرمایه گذاری در توسعه چقدر نقش داشته است؟ ضمن اینکه باید ریسک منابع را نیز در نظر گرفت و سرمایه گذاری را در جای درست انجام داد، همه این ها جزوه الزامات است.
وی تصریح کرد: همانطور که اطلاع دارید، گروه مالی پاسارگاد چند هلدینگ مهم دارد که یکی از آن هلدینگ معدنی و صنعتی است که حدود ۵ میلیارد دلار در آن سرمایه گذاری شده و ۳۵ پروژه تعریف شده داردکه این پروژه ها تا پایان سال ۱۳۹۹ و یا ۱۴۰۰به اتمام خواهد رسید و عمده آن البته هم به بهره برداری رسیده و یکی از پتانسیل های بسیار غنی است که پشت بیمه زندگی ای ایستاده و اگر احیانا به لحاظ نوسانات بیشتر سیکلی در اقتصاد و به لحاظ تورم و به لحاظ رکود بخواهد منابع ریسک پیدا کند جلوی ریسک این منابع را بگیرد.
دکتر قاسمی افزود: هلدینگ دیگر گروه مالی پاسارگاد هلدینگ انرژی است که ۱۲ میلیارد دلار در آن پروژه تعریف شده و پروژهای بسیار بزرگی در حال انجام هست و حتی از پروژه های بالا دستی که وقتی برای نخستین بار اوایل سال ۱۳۹۷ به امضا رسید و وزیر نفت متوجه شدند که برای اکتشاف دو میدان نفتی این هلدینگ انرژی از هیچ کارشناس و مشاوره خارجی هم استفاده نکرده ولی در رقابت با خارجی ها به لحاظ فنی برنده شده اعلام کردند که من برای اولین بار اعلام می کنم که صنعت بیمه ملی شد ؛ هلدینگ سلامت و ای سی تی هلدینگ هایی است که ما در گروه مالی پاسارگاد از این جهت داریم یک تضمین هایی جدی را فراهم می کنیم برای استحکام برگه های بیمه نامه هایی که معتهدانه به دست متقاضیان آن ها داده می شود.
در این مراسم معصوم ضمیری، مدیرعامل بیمه پاسارگاد بیان کرد: تجربه کشورهای پیشرفته نشان می دهد سرمایه گذاری منابع حاصل از ذخایر ریاضی بیمه های زندگی، از ابزارهای مطمئن در تأمین مالی پایدار بوده است. از دیگر سوی رویکرد جامعه به خرید بیمه های زندگی حاکی از ارتقاء اعتماد مردم به صنعت بیمه در چند سال اخیر است. اما این روند برای دستیابی به آن چه که در برنامه پنج ساله ششم توسعه کشور مقرر شده، کافی نیست بلکه تحولات و ابزار مضاعفی را در عرضه بیمه های زندگی ایجاب می نماید؛ در این صورت است که رسیدن به اهداف پیش بینی شده و کسب اعتماد بیش از پیش مردم به صنعت بیمه دور از دسترس نخواهد بود.
وی سپس به محورهای دومین همایش بیمه های عمر و تأمین آتیه پرداخت و درباره اهم پیش نیازها و الزامات توسعه بیمه های زندگی گفت: این پیش نیارها شامل طراحی محصولات متناسب با خصوصیات اجتماعی و نیازهای آحاد مختلف جامعه و آموزش و تجهیز سرمایه انسانی به دانش فنی بیمه های طراحی و اجرای نرم افزار جامع IT، منطبق با مقررات مصوب شورای عالی بیمه و با مختصات اساسی، طراحی سیستم حسابداری جامع به منظور نگهداری اطلاعات، محاسبات فنی و مالی بویژه ذخائر ریاضی، وام بیمه گذاران، مشارکت در منافع بیمه گذاران، طراحی، تربیت و تجهیز سازمان فروش تخصصی برای عرضه بیمه های زندگی با تأکید بر بازاریابی، مدیریت، کنترل و نظارت مطلوب بر اجزای سازمان می شود.
وی در بخش دوم سخنان خود گزارش اجمالی از عملکرد بیمه پاسارگاد در بخش بیمه های زندگی پرداخت و گفت: اطلاعات اجمالی برای دوره ۵ سال نشان دهنده توفیـق نسبی شرکت در کسب سهم مناسب از بـازار بیمه های زندگی می باشد که امید است با تدابیر و برنامه ریزی های انجام شده و حمایت های سازنده بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران موفقیت های حاصله بصورت مستمر و فزاینده ادامه داشته باشد.
مدیرعامل بیمه پاسارگاد درباره حق بیمه وصولی بیمه نامه های عمر و تامین آتیه بیمه پاسارگاد توضیح داد: حق بیمه وصولی بیمه های عمر و تأمین آتیه شرکت در سال ۱۳۹۷ مبلغ ۲۷۹ر۷۸۰ر۱۳ میلیون ریال (۳۷۸ر۱ میلیارد تومان) بوده است که نسبت به سال قبل ۵۲ درصد رشد را نشان می دهد و بالغ بر ۶۰ درصد از پرتفوی شرکت را تشکیل می دهد. حق بیمه وصولی شش ماهه اول سال ۱۳۹۸ بالغ بر ۴۰۱ر۰۳۵ر۹ میلیون ریال می باشد که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۵۵ درصدی را نشان می دهد.
وی تصریح کرد: با توجه به روند مذکور، حق بیمه عمر و تأمین آتیه برای سال ۱۳۹۸ مبلغ ۲۰۷ر۱۱۹ر۲۰ میلیون ریال (دو هزار میلیارد تومان) برآورد می شود که نسبت به سال ۱۳۹۷، دارای ۴۶ درصد رشد می باشد.
مدیرعامل بیمه پاسارگاد درباره ذخیره ریاضی بیمه نامه های عمر و تامین آتیه این شرکت نیز گفت: کل ذخیره ریاضی در پایان سال ۱۳۹۸ بالغ بر ۶۱۲ر۵۱۳ر۴۳ میلیون ریال برآورد می شود. که سهم اتکایی آن بالغ بر ۷۴۱ر۷۵۲ر۱۳ میلیون ریال و سهم نگهداری نیز بالغ بر ۸۷۱ر۷۶۰ر۲۹ میلیون ریال می شود.
ضمیری سرمایه گذاری از محل ذخایر ریاضی را تا پایان شهریور ۹۸ به میزان ۷۱۰ر۸۳۹ر۲۴ میلیون ریال، ذخایر مشارکت در منافع را در شش ماهه نخست ۱۳۹۸ مبلغ ۷۴۱ر۳۰۰ میلیون ریال و ذخیره ریاضی کل را نیز تا پایان شهریور ۱۳۹۸ به مبلغ ۱۵۷ر۵۸۵ر۳۶ میلیون ریال با رشد ۲۷ درصدی نسبت به سال پیش از آن و میانگین نرخ بازذده سرمایه را نیز در شش ماه نخست سال ۹۸ را نیز ۱۹٫۲۴ اعلام کرد.
وی در ادامه به موضوع وام های پرداختی به بیمه گذاران عمر و تامین آتیه شرکت بیمه پاسارگاد اشاره کرد و گفت: در پایان سال ۱۳۹۷ مبلغ ۸۶۸ر۷۴۹ر۳ میلیون ریال وام به بیمه گذاران بیمه های عمر و تأمین آتیه پرداخت شده که نزدیک به ۲۰ درصد ذخائر ریاضی سهم نگهداری است. همچنین مبلغ وام مذکور در پایان شهریور ماه سال ۱۳۹۸ مبلغ ۹۷۷ر۸۹۱ر۴ میلیون ریال می باشد.
ایشان درباره ترکیب سنی بیمه شدگان بیمه نامه های صادره عمر و تأمین آتیه تا ۳۱ شهریور ماه ۱۳۹۸ بیمه پاسارگاد نیز گفت: از این میان۳۰ درصد کمتر از ۱۵ سال، ۱۶ درصد بین ۱۶ تا ۲۵ سال، ۲۷ درصد بین ۲۶ تا ۳۵ سال، ۱۷ درصد بین ۳۶ تا ۴۵ سال، ۸ درصد بین ۴۶ تا ۵۵ سال و ۲ درصد نیز بالای ۵۵ سال سن دارند.
مدیرعامل بیمه پاسارگاد در ادامه سخنان خود نتیجه گیری کرد: توسعه بیمه های زندگی به عنوان ابزار مؤثر در توسعه تأمین آتیه مردم و تجهیز منابع بلندمدت، یکی از مهم ترین نیازهای اقتصاد ملی در شرایط کنونی است و نه تنها سرمایه گذاری منابع حاصل از ذخائر بیمه های زندگی به ویژه در بخش تولید می تواند موجبات اشتغال مفید در جامعه را فراهم سازد بلکه فعالیت در این رشته از بیمه دارای مزیت ایجاد اشتغال مستقیم نیز می باشد.
وی ادامه داد: صنعت بیمه کشور توان علمی و عملی لازم را برای توسعه بیمه های زندگی داراست که با تدبیر، برنامه ریزی و مدیریت می تواند به ثمر برسد و رسیدن به اهداف پیش بینی شده در اسناد بالادستی، با همت جمعی شرکت های بیمه و بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران میسر و ممکن است.
معصوم ضمیری افزود: به منظور جلب اعتماد و اطمینان بیشتر مردم که لازمه توسعه هرچه بیشتر بیمه های زندگی است و با در نظر گرفتن وجود نظارت های کامل در بخش عملیات بیمه ای و سرمایه گذاری، اقدام لازم توسط بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران صورت پذیرد و در نهایت این که باید پیش بینی ضوابط ترجیحی و تشویقی لازم برای تاسیس شرکت های بیمه مستقیم تخصصی و اتکایی تخصصی در بخش بیمه های زندگی به عمل آید.
پنل تخصصی اول این همایش با ریاست خسروشاهی قائم مقام بیمه مرکزی تشکیل شد و میرعلی مطهری معاون بیمه های اشخاص در خصوص نقش تحلیل عملیات فنی و مالی در توسعه بیمه های زندگی سخنانی را بیان کرد. در ادامه علیرضا رجب مدیر ارشد فروش کد ۹۰۱ با موضوع نقش دانش فنی فروشندگان در توسعه کمی و کیفی بیمه های زندگی به صحبت های خود ادامه داد سپس سید مرتضی عقدا معاون اقتصادی و پشتیبانی شرکت در خصوص موضوع اهمیت سرمایه گذاری از محل منابع بیمه های زندگی به نکته های مهمی اشاره داشت. همچنین جمشید نظری مدیر توسعه سیستم ها با موضوع ویژگی های برنامه جامع (یکپارچه) فن آوری اطلاعات در بیمه های زندگی سخن گفت و قائم مقام بیمه مرکزی با صحبت های مبسوطی این بخش از همایش را جمع بندی کرد.
در ادامه همایش ، پنل تخصصی راهکارهای توسعه بیمه های زندگی به ریاست معصوم ضمیری مدیرعامل بیمه پاسارگاد تشکیل شد. در این بخش دکتر کریمی دبیر کل سندیکای بیمه گران ایران در خصوص نقش سندیکای بیمه گران ایران در توسعه بیمه های زندگی به سخنان بسیار مفیدی در خصوص تاریخچه بیمه های عمر اشاره داشت. همچنین حمیدرضا اکبری از شرکت داتین درخصوص نقش فن آوری اطلاعات در توسعه بیمه های زندگی سخنانی مفیدی ارائه کرد.
حبیب میرزایی معاون توسعه بازار و شبکه فروش بیمه پاسارگاد سخنان مفیدی در خصوص تعامل ارکان سازمان فروش با سایر نهادها ارائه کرد. سپس جمع بندی این بخش از جلسه توسط رئیس جلسه انجام شد.
این همایش یک روزه با قرائت بیانیه و تقدیر از نمایندگان پیشکسوت و نمایندگان برتر به کار خود پایان داد.
این مراسم از طریق شبکه های اجتماعی ما (اینستاگرام) به نشانی Ins.pasargad به صورت زنده پخش شد.
منبع : http://pasargadinsurance.ir