آخرین بررسی تاثیر گرانی بنزین بر تمام کالاهای اساسی / قیمت کدام اقلام اساسی در بازار تغییر کرده است؟
آخرین بررسی ها از تاثیر گرانی بنزین بر بازار اقلام اساسی و پیش بینی قیمت ها در ماه های آتی.
مسئولان اقتصادی و دست اندرکاران بازار دلایل مختلفی همچون اختلال در نظام عرضه و تقاضا، شرایط تحریم، گرانی بنزین، نوسان نرخ ارز و بسیاری از عوامل دیگر را مزید بر گرانی اخیر قیمت اقلامی همچون برنج، محصولات پروتئینی، میوه و صیفی، حبوبات و … در بازار اعلام کردند.
آخرین بررسی ها از سطح بازار نشان می دهد که قیمت هر کیلو برنج ایرانی از ۱۸ هزار تا ۲۶ هزار تومان، برنج پاکستانی ۱۱ هزار تا ۱۳ هزار تومان، هندی ۷ هزار و ۵۰۰ تا ۸ هزار و ۵۰۰ تومان، چای ۱۰۰ هزار تا ۱۷۰ هزار تومان، لوبیا قرمز ۱۵ هزار تومان، لوبیا چیتی ۱۶ هزار تومان، لپه ۱۵ هزارتومان، لوبیا سفید ۲۲ هزارتومان، نخود ۱۱ هزارتومان، لیموعمانی ۸۰ هزارتومان، عدس ۸ هزار تا ۱۳ هزار تومان، قند ۶ هزار تا ۸ هزار تومان و شکر ۵ هزار و ۵۰۰ تا ۶ هزار تومان است.
همچنین قیمت هر کیلو شقه گوسفندی ۸۸ هزار تا ۹۵ هزار تومان، سردست گوسفندی ۱۱۰ هزار تومان، راسته گوسفندی ۱۰۰ تا ۱۰۵ هزار تومان، شقه گوساله ۷۸ تا ۸۵ هزار تومان، راسته گوساله ۹۸ هزار تومان و سردست گوساله ۱۰۵ هزار تومان است.
بازار محصولات میوه و تره بار نشان می دهد که قیمت اقلام میوه و صیفی اخیرا با نوساناتی در بازار رو به رو شد که بسیاری از فروشندگان گرانی بنزین را عامل اصلی این موضوع می دانند.
بررسی های میدانی از بازار میوه و تره بار نشان می دهد که هر کیلو سیب زمینی با نرخ ۴ تا ۶ هزار تومان، پیاز ۶ تا ۸ هزار تومان، گوجه فرنگی ۱۰ تا ۱۳ هزار تومان، خیار ۶ هزار و ۵۰۰ تا ۸ هزار تومان، نارنگی ۵ هزار تا ۸ هزار تومان، پرتقال ۵ تا ۱۲ هزار تومان، موز ۱۲ هزارتومان، سیب ۶ هزار تا ۸ هزار تومان، کیوی ۶ هزار تا ۸ هزار تومان، لیموشیرین ۶ تا ۸ هزار تومان است.
فراهانی یکی از فروشندگان مواد غذایی در شرق تهران در گفت وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تاثیر گرانی بنزین بر قیمت اقلام اساسی اظهار کرد: با توجه به جو روانی ناشی از نوسان نرخ بنزین، قیمت برخی اقلام اساسی با نوساناتی در بازار رو به رو شده است.
وی افزود: اگرچه بازار اقلام اساسی همانند دیگر محصولات به سبب کاهش قدرت خرید خانوار در رکود به سر می برد، اما قیمت اقلامی همچون برنج، حبوبات، مواد شوینده، لبنیات و … با نوساناتی در بازار رو به رو شده است.
با وجود افزایش بی حساب و کتاب قیمت اقلام مواد غذایی در بازار و سودجویی دلالان در این بازار بی در و پیکر، مسئولان باید تمهیداتی بیندیشند تا در پی افزایش سرسام آور قیمت و درآمدهای حداقلی بیش از پیش بر اقشار کم درآمد جامعه به واسطه تامین مایحتاج سبد خانوار فشار وارد نشود.
حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از تاثیر گرانی بنزین بر بازار اقلام اساسی و پیش بینی در ماه های آتی با خبر شویم:
بازار اقلام اساسی در رکود به سر می برد
وی افزود: طبق روال همه ساله بعد از عید به سبب هزینه های حقوق و دستمزد، مواد اولیه، حمل و نقل و … بازار تمامی اقلام با نوسانات چشمگیری در بازار رو به رو می شود.
حسنی با اشاره به اینکه قیمت اقلام اساسی نسبت به هفته های اخیر تغییر چندانی نداشته است، بیان کرد: با توجه به رکود حاکم بر بازار، قیمت هیچ یک از اقلام اساسی نوسانی نداشته است.
این مقام مسئول از ثبات نرخ برنج در بازار عمده فروشی خبر داد و گفت: هم اکنون هر کیلو برنج ایرانی با نرخ ۱۲ تا ۲۰ هزار تومان و برنج خارجی ۶ هزار و ۵۰۰ تا ۸ هزار تومان در بازار عمده فروشی عرضه می شود.
بیشتر بخوانید: قیمت گوجه فرنگی و پیاز صدر نشین بازار/ نرخ گوجه فرنگی تا ۲۰ آذر متعادل میشود
وی ادامه داد: هم اکنون بازار منتظر شوک جدید بودجه است و بعد از ۱۵ آذر با روشن شدن وضعیت بودجه تاثیر سو بر قیمت ها خواهد داشت.
دبیر کل بنکداران مواد غذایی درباره آخرین تحولات بازار حبوبات اظهار کرد: با توجه به فصل برداشت حبوبات، قیمت تمامی اقلام روند نزولی به خود گرفته است، اما به سبب نوسان نرخ ارز، بازار در بیم و امید به سر می برد.
کمبودی در عرضه میوه و صیفی وجود ندارد
وی افزود: با توجه به رشد چندبرابری محصولات باغی، کمبودی در عرضه وجود ندارد که بخواهد بر روند بازار تاثیر سو بگذارد.
شادلو ادامه داد: با وجود شرایط مساعد اقلیمی و وضعیت مناسب فرآوری کارخانه ها، تولید مرکبات، سیب درختی، کیوی و دیگر محصولات به حدی مناسب است که اگر سرمای شدیدی رخ ندهد، نوسان چشمگیری نخواهیم داشت.
نایب رئیس اتحادیه باغداران قیمت میوه در بازار را پیش بینی کرد و گفت: با توجه به شرایط مساعد تولید و ازدیاد عرضه در برابر تقاضا، بازار در رکود به سر میبرد، از این رو با مازاد صادرات تعادل در بازار برقرار میشود.
ثبات قیمت شیرخام در بازار
وی نرخ مصوب هر کیلو شیرخام با چربی ۳.۲ درصد و پروتئین ۳ درصد اعلام کرد و گفت: این در حالی است که اگر پروتئین و چربی شیر بالاتر از این رقم باشد، کارخانه ها مبلغی بیشتر به سبب افزایش کیفیت پرداخت می کنند.
سلطانی ادامه داد: با وجود استحصال خامه از چربی شیر خام تولیدی، کارخانه ها به هیچ عنوان از حیث خرید شیر خام با نرخ بالا متضرر نیستند.
مدیر عامل اتحادیه دامداران کشور درباره تاثیر گرانی بنزین بر قیمت شیرخام بیان کرد: افزایش بیش از ۲ برابری کرایه های حمل و نقل تاثیر سو بر قیمت تمام شده تولید دارد که به همین خاطر خواستار تجدید نظر در نرخ شیر خام هستیم.
وی ادامه داد: با وجود ثبات قیمت شیرخام، نرخ محصولات لبنی نباید تغییری در بازار داشته باشد، هر چند ما مسئول قیمت گذاری لبنیات نیستیم.
نرخ منطقی هر کیلو مرغ گرم ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان
وی قیمت منطقی هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری را ۹ هزار و ۵۰۰ و مرغ گرم را ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: علی رغم افزایش هزینه های تولید و نوسان نرخ جوجه یکروزه، مرغ زیر قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار عرضه می شود که امیدواریم مسئولان ذی ربط هر چه سریع تر نرخ های جدید را براساس هزینه تمام شده تولید اعلام کنند.
حجت گرانی بنزین را یکی از دلایل نوسان قیمت مرغ گرم در خرده فروشی ها برشمرد و گفت: اگرچه سوخت ماشین های حمل مرغ زنده گازوئیل است، اما حمل مرغ گرم با نیسان انجام می شود که گرانی بنزین در افزایش هزینه حمل و نقل و قیمت مرغ برای مصرف کننده در بازار تاثیر گذار است.
قیمت گوشت گوسفندی در ماه های اخیر ۱۵ هزار تومان کاهش یافت
تخم مرغ گران شد
وی با اشاره به اینکه گرانی تخم مرغ در خرده فروشی ها ارتباطی به تولیدکننده ندارد، افزود: سازمان حمایت قیمت مصوب هر کیلو تخم مرغ در خرده فروشی ها را ۸ هزار و ۹۰۰ تومان معادل شانه ای ۱۶ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام کرده که فروش هر شانه با نرخ ۲۰ هزار تومان به معنای ۱۰ درصد بالاتر از نرخ مصوب است.
نبی پور قیمت تخم مرغ در بازار را پیش بینی کرد و گفت: با توجه به سرمای هوا و ازدیاد مصرف خانوارها، صنایع کلوچه سازی و قنادی ها پیش بینی می شود که قیمت فعلی تخم مرغ در بازار حفظ شود.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار درباره تاثیر گرانی بنزین بر قیمت تخم مرغ در بازار بیان کرد: با توجه به آنکه یک وانت بار در یک باک ۶۰ هزار تومان بالابود بابت بنزین پرداخت می کند، از این رو این رقم در ۲.۵ تن محصول تاثیر چندانی ندارد.