مشکلات ۴۲ میلیون عضو درمانی تامین اجتماعی با بخشنامه غیر منتظره آغاز شد+جزییات
کارگر آنلاین: سازمان تامین اجتماعی اعلام کرده که قرار است بیمارستان های این سازمان خدمات خود را برون سپاری کنند در حالی که کارشناسان این برون سپاری را نوعی خودگردانی بیمارستان می دانند، اما سازمان تامین اجتماعی این طرح را افزایش بهرهوری توصیف کرده است. از سوی دیگر تجربه خصوصی سازی این نوع خدمات معمولا نوعی هزینه آوری را برای مردم در پی دارد. به گزارش خراسان، بیمارستان های ملکی سازمان تامین اجتماعی طیف گسترده ای از مردم را در سراسر کشور پوشش می دهند و ارائه خدمات به بیمه شدگان آن در این بیمارستان ها تقریبا رایگان است؛ اما به تازگی خبر برون سپاری بیمارستان های ملکی تامین اجتماعی منتشر شده که موجب نگرانی بیمه شدگان تامین اجتماعی شده است.
به گزارش کارگر آنلاین به نقل از خراسان، این بیمارستان ها در واقع از محل منابع حاصل از حق بیمه کارگران احداث شده است تا به آن ها خدمات رسانی کند، خدمات رایگانی که به نوعی بهای آن از قبل، از کارگر دریافت شده است.
شروط واگذاری خدمات
محمد وحدتی نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در گفت و گو با خراسان درباره این طرح اظهار کرد: اداره بیمارستان توسط بخش خصوصی هزینه ها را کاهش و کیفیت را افزایش می دهد، اما باید به گونه ای باشد که در هنگام مراجعه بیمه شدگان تامین اجتماعی، آنان همچون گذشته، هزینه ای بابت دریافت خدمات درمانی نپردازند و هزینه های مربوط از سازمان تامین اجتماعی دریافت شود.وی اظهار کرد: شرط واگذاری خدمات در این بیمارستان ها این است که دارندگان دفترچه های تامین اجتماعی یک ریال هزینه پرداخت نکنند. همچنین این افراد در اولویت دریافت خدمات باشند و نیز به هیچ بیماری اعلام نشود که فلان خدمت ارائه نمی شود.
اولویت با پولدارها می شود؟
رئیس کمیته سلامت خانه کارگر در این باره به رادیو گفت: این طرح اختیار فراقانونی به مدیران بیمارستان می دهد و بخش های موثر با این طرح به صورت برون سپاری واگذار میشود.حسن صادقی افزود: دستورالعملی تنظیم کرده اند که اختیار فراقانونی به رئیس بیمارستان می دهد و رئیس بیمارستان به راحتی می تواند بخش هایی از حوزه درمان را به بخش خصوصی واگذار کند. بعد بیمه شدگان تامین اجتماعی باید در انتهای صف بایستند، زیرا اولویت با کسی است که پول و بیمه تکمیلی دارد و عملا ارزش دفترچه های تامین اجتماعی بیش از این کم می شود.وی تصریح کرد: هر نوع تصمیمی که اتخاذ می شود باید در چارچوب قانون الزام باشد. قانون الزام، اجازه برون سپاری به ساختار درمان نداده است؛ به آقایان هم گفتیم شما برون سپاری را از این طرح خارج کنید، بقیه آن را قبول داریم.
ماهیت این طرح، خودگردانی است
با وجود این، اگرچه مسئولان تامین اجتماعی هرگونه خودگردانی را رد می کنند ولی کارشناسان سلامت و بهداشت می گویند ماهیت این طرح جدید برون سپاری، همان خودگردانی است.«شرقی»یک کارشناس در این باره گفت: این برون سپاری نباید به معنای کوچک شدن بسته خدماتی باشد. به عبارت دیگر به هیچ عنوان نباید مالکیت را از نهادهای عمومی یا دولتی حذف کنیم.وی افزود: اگر این برون سپاری درست انجام نگیرد، فردا روز اگر مشاهده کردید بخش خصوصی خدمات پرهزینه را ارائه نداد و فقط در آمد زایی برایش مهم شد، تعجب نکنید.وی ادامه داد: تجربههایی که تاکنون در این زمینه داشتیم شفاف نبوده است که این واگذاری به چه کسی، با چه قیمتی و به صورت مناقصه یا مزایده انجام شده است.وی تاکید کرد: مشکلات مالی تامین اجتماعی با این کار رفع نمی شود و باید نظام ارجاع پیاده سازی شود تا جلوی هزینه ها گرفته شود زیرا مشکل تامین اجتماعی در خرید خدمت است.
تامین اجتماعی: خودگردان نمی شویم
معاون برنامه ریزی و نظارت اداره کل درمان مستقیم سازمان تامین اجتماعی نیز در این باره گفت: مقدمات این طرح از اول دی ماه آغاز شده است. به هیچ عنوان قرار بر این نیست در مراکز ما، طرح خودگردانی که در گذشته امتحان خود را پس داده، مجدد تکرار شود.صادقی راد افزود: انجام خدمت مناسب با هزینه متناسب با آن، در این طرح دیده شده است.وی خاطرنشان کرد: با این طرح جدید مدیریتی، نه یارانه مراکز قطع می شود و نه از کیفیت خدمات کاسته خواهد شد.معاون برنامه ریزی و نظارت اداره کل درمان مستقیم سازمان تامین اجتماعی با بیان این که این طرح هدف خودگردانی ندارد، افزود: قرار است نظام بودجه بندی مبتنی بر عملکرد که همراه با ارتقای بهره وری بیمارستان ها باشد، عملیاتی شود. به هیچ عنوان بنای ما درآمدزایی نیست و به دنبال ارائه خدمت با کیفیت هستیم.بر اساس این گزارش، طرح اختصاص بودجه عملکردی به بیمارستان های ملکی تامین اجتماعی حتی اگر نام خودگردانی نداشته باشد، باز بنابر گفته مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، اختیارات ویژه ای به هیئت مدیره و مسئولان بیمارستان ها در اداره امور اقتصادی بیمارستان می دهد، نمونه این طرح در دهه های گذشته در وزارت بهداشت نیز اجرا شده بود که مدتی بعد به علت پیامدهای آن، کنار گذاشته شد.
برون سپاری، هزینه های مردم را افزایش می دهد
عضو کمیسیون بهداشت مجلس در گفت و گو با خراسان درباره برون سپاری خدمات درمانی بیمارستان های ملکی تامین اجتماعی اظهار کرد: بر خلاف برخی کشورها که هدف از برون سپاری، کاهش هزینه های مردم است، متاسفانه وقتی برون سپاری در ایران انجام می شود، هزینه های مردم افزایش می یابد.شهریاری افزود: تامین اجتماعی از منابع کارگران و حقوق بیمه پردازان، بیمارستان هایی را احداث کرده است و باید به گونه ای مدیریت کند که مشکلی برای کارگران به وجود نیاید.وی با تاکید بر این که باید برنامه های تامین اجتماعی مدون و مشخص و باتدبیر باشد، ادامه داد: بیمارستان های تامین اجتماعی در سراسر کشور، بیمارستان های بزرگ و خوبی است و هم اکنون بیمه شدگان تامین اجتماعی تقریبا مبلغی را در این بیمارستان ها پرداخت نمی کنند و در صورت اجرایی شدن این طرح، ارائه خدمات به بیمه شدگان تامین اجتماعی باید همچنان رایگان باشد و هزینه ای از آنان دریافت نشود.
کارگر آنلاین
منبع : https://kargaronline.ir/fa/news-details/77544