متقاضیانی که به فکر تهیه خودرو در روزهای پایانی امسال هستند با توجه به تورم انتظاری در تلاش هستند که خرید خود را به سال آینده موکول نکنند و در روزهای باقیمانده به پایان سال در این زمینه اقدام کنند.
گسترشنیوز: این در شرایطی است که برخی دیگر از خریداران با استناد به افزایش تیراژ ماهانه خودروسازان نسبت به بهبود وضعیت خودروسازان در سال آینده امیدوارند و تاکید میکنند که با ادامه روند رشد تیراژ، عرضه بیشتری به بازار صورت خواهد گرفت که همین امر منجر به کاهش قیمتها خواهد شد.
هرچند استدلال هر دو طرف به نوعی با توجه به شرایط فعلی اقتصاد کشور قابل قبول است، اما در نهایت دسته سومی هم هستند که ناامیدانه از ادامه فعالیت خودروسازان، چشمانداز روشنی در تولید خودرو در سال جدید و سال آینده متصور نیستند. در هر صورت آنچه مشخص است به اعتقاد برخی از کارشناسان خریدارانی که با استناد به تورم انتظاری خواهان خرید خودرو در روزهای پایانی سال هستند، به نوعی استدلال درستی نسبت به وضعیت خودروسازی کشور دارند. این دسته معتقدند که چشمانداز روشنی برای کاهش یا حذف تحریمها نیست؛ به همین دلیل وضعیت خودروسازی کشور در سال آینده بدتر از سال جدید خواهد بود. تورم انتظاری این دسته از خریداران را مجاب کرده که خرید خود را در سال ۹۸ انجام دهند؛ چراکه تاکید دارند، سال آینده همراه با تورم بیشتر و کاهش ارزش پول ملی باید پول بیشتری بابت خرید خودرو بپردازند. گذشته از ایده این دسته از خریداران خودرو، آنچه مشخص است در آغازین روزهای هر سال همراه با تعیین میزان ارزش افزوده، بیمه، هزینه شمارهگذاری و مالیات خودرو، قیمتها بهطور طبیعی در شرکتهای خودروساز افزایش مییابد. خودروسازان از این هزینهها بهعنوان درآمدهای دولتی خودرو یاد و تاکید میکنند که دخل و تصرفی در آن ندارند. بنابراین چه وضعیت اقتصادی از شرایط کنونی بدتر شود و چه شرایط بهتری در اقتصاد تجربه کنیم باز هم درآمدهای دولتی خودرو تغییری نخواهد کرد. اما نگاه مطلوب به وضعیت خودروسازی کشور و امیدواری نسبت به رشد تیراژ عدهای را مجاب کرده که خرید خود را به سال آینده بیندازند. آنچه مشخص است طی سه ماه گذشته تولید خودرو هر ماه روند افزایشی به خود گرفته است. هر چند خودروسازان در تیراژ سالانه حرفی برای گفتن ندارند، اما از ابتدای زمستان هر ماه رشد تولید را نسبت به ماه قبل از خود تجربه کردهاند. در این بین سیاستگذار صنعتی این اتفاق را در نهضت داخلیسازی تعریف کرده و تاکید میکند که با داخلیسازی قطعات وارداتی، رشد تیراژ در سال آینده کلید خورده است. به این ترتیب برخی خریداران با امیدواری نسبت به بهبود وضعیت خودروسازی کشور تاکید میکنند که سال آینده قیمتها کاهشی میشود و حباب بازار نیز تخلیه خواهد شد.هر چند دو طرف در استدلالهای خود سعی و خطا را در پیش گرفتهاند اما آنچه مشخص است تا وضعیت تولید در شرکتهای خودروساز بهبود نیابد، بازار نیز در شرایط کنونی باقی خواهد ماند و این مسئله مشتری را همچنان بلاتکلیف میگذارد.
منبع: اقتصاد نیوز
https://www.gostaresh.news/industry/transport/87417