سخنگوی ستاد راهبری آزاد سازی سهام عدالت گفت: سامانه سجام در شرایط حاضر قابلیت تجمیع، محاسبات و توزیع سود را به خوبی دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس برخی مخاطبان سامانه فارس من با ثبت موضوع «عدم واریز سود مجامع بورس توسط سامانه سجام» خواستار پیگیری خبرنگار و پاسخگویی مسئولان شدند.
حسین فهیمی در رادیو اقتصاد در توضیح این مطلب که مهمترین مانع واریز سود سهام شرکت های بورسی از طریق سامانه سجام وجود نداشتن ارتباط قوی و آنلاین بین سامانههای بورسی قبل، حین و پس از معاملات در بورس است، افزود: قبل از راه اندازی سامانه جامع اطلاعات مشتریان معروف به سجام وضعیت همین گونه بود.
وی اظهار داشت: خوشبختانه امروز زیر ساخت های مناسبی در بازار سرمایه فراهم شده که هر سهامداری در مجموعه بورس هر تعداد شرکتی که سهامدار باشد الان سامانه ها قادر هستند سود متعلق به آنها را از سامانه کدال تجمیع، محاسبه و به افراد بگوید جمع مطالبات سود شما از مجموع ۴۰ تا ۵۰ شرکت به فرض برای امسال چقدر است؟
سخنگوی ستاد راهبری آزاد سازی سهام عدالت گفت: ما در شرایط فعلی سالانه بین ۵۰ تا ۶۰ هزار میلیارد تومان از سود اوراق بهادار با درآمد ثابت را که عمدتا برمی گردد به سود یکسری صکوک اسلامی، اسناد خزانه و سررسید اسناد خزانه از دولت، نهادهای عمومی و برخی شرکت ها دریافت و واریز می کنیم.
وی افزود: برای مثال اگر صبح ساعت ۸ سودی دریافت شود تا ساعت ۱۲ این پول به حساب مشتری واریز می شودیعنی به روز بعد موکول نخواهد شد اما در خصوص شرکت های بورسی تاکنون موفق شدیم سود ۱۰ شرکت را توزیع کنیم دلیل روشن آن هم اینکه پول در اختیار ما قرار نمی گیرد.
فهیمی بیان داشت: انتقادی که از سامانه سجام می شود اینکه می گویند شما گفته بودید سودها را جمع آوری و پرداخت می کنید چرا به وعده خود عمل نمی کنید؟
وی ادامه داد: انتقاد بر می گردد به اینکه پول در اختیار ما قرار نمی گیرد یعنی شرکت های که باید پول را در اختیار ما قرار دهند الزام و تعهد کافی برای واریز سود به حساب سامانه های سجام ندارند تا ما به حساب سهامداران نهایی واریز کنیم.
سخنگوی ستاد راهبری آزاد سازی سهام عدالت تصریح کرد: یکی از راه های ملزم کردن اینها خود سهامداران هستند چون الزامات شرکت در مجمع عمومی شرکت که سود را توزیع می کند ایجاد می شود بنابراین خود سهامداران می توانند شرکت ها را مجاب کنند حتما سود را از این طریق معین توزیع کنند.
وی یادآورشد: مسیر دومی که در این زمینه دنبال و درآینده نزدیک مصوبات لازم از سوی مجلس، دولت یا شورایعالی بورس گرفته خواهد شد اینکه شرکت های بورسی و فرا بورسی ملزم شوند چنانچه سود مصوب در مجمع سالیانه خود دارند و الزام به تقسیم آن سود هستندتقسیم برای سهامداران زیر یک درصد را حتما از مسیر سجام توزیع کنند تا به دست شان برسد و فرد برای دریافت سود سهام نیاز به رفتار و حرکت خاصی نداشته باشد.
منبع : https://www.farsnews.ir/news/13990319000295