در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
مصالح تامین اجتماعی بر منافع بازنشستگان اولویت ندارد/ سازمان اگر در تامین منابع مشکل دارد به دولت فشار بیاورد نه مستمریبگیران/ اجرا نشدن ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی خلاف منافع جمعی است.
عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته و مستمریبگیر شهرستان خرمآباد، گفت: «اجرا نشدن ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی در پیوند با تبصره ۲ ماده ۴۱ قانون کار، به زیان منافع جمعی کارگران بازنشسته و مستمریبگیر است.»
«محمدحسن موسیوند» در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با انتقاد از رویکرد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به افزایش مزدو مستمری، گفت: «رویکرد مجموعه وزارتخانه این است که مستمری تنها متناسب با حداقل دستمزد افزایش یابد. در واقعی تفسیری که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی ارائه میکند، موجب شده که مزد و مستمری قربانی یکدیگر شوند.»
وی افزود: «بر مبنای ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی حداقل مستمری نباید از حداقل دستمزد کمتر باشد اما بیشتر از آن منعی ندارد و حتی میتوان بیشتر از یک نوبت، اقدام به افزایش مستمری نمود. متاسفانه دولت به استناد اینکه سازمان تامین اجتماعی قادر به افزایش مناسب حداقل مستمری متناسب با ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی نیست، مستمری را یکراست به زمین ماده ۱۱۱ میاندازد تا جدا از حداقل دستمزد دیده نشود؛ درحالیکه ماده ۹۶ تاکید دارد که مستمری باید متناسب با هزینههای زندگی افزایش یابد.»
عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته و مستمریبگیر شهرستان خرم آباد با بیان اینکه در هر صورت اجرا نشدن ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی در پیوند با تبصره ۲ ماده ۴۱ قانون کار، به زیان منافع جمعی کارگران بازنشسته و مستمریبگیر است، افزود: «از طرفی وزارت رفاه و سازمان تامین اجتماعی تلاش نمیکنند که مزایای جانبی مستمریبگیران متناسب با مزایای جانبی شاغلان افزایش یابد و آقای شریعتمداری صرفا در این مورد یک وعده داده و آن را پیگیری نکرده است یا حداقل نتیجه پیگیری خود را اعلام نکرده است.»
وی با بیان اینکه افزایش بن خواربار بازنشستگان به ۴۰۰ هزار تومان و افزایش حق مسکن آنها به ۳۰۰ هزار تومانی کمترین کاری است که وزیر کار میتواند انجام دهد، گفت: «همان اندازه که وزیر کار در مورد کارگران شاغل مسئول است، در مورد کارگران بازنشسته هم مسئولیت دارد و نمیتواند به خاطر سازمان تامین اجتماعی عقبنشینی کند. دولت به ویژه در مورد بازنشستگان مسئول است و اگر مستمری آنها را زیر هزینههای زندگی که بر اساس اعلام مراجع رسمی در شهرستانها حدود ۴ میلیون تومان و در مراکز استانها و پایتخت حدود ۷ میلیون تومان است، تعیین کند دردسر بزرگی را به پای آنها نوشته است.»
عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته و مستمریبگیر شهرستان خرم آباد، افزود: «تثبیت مزد و مستمری پایینتر از هزینههای زندگی ضربه به پاهای سست بازنشستگان است. در اینباره دولت مکلف به تعیین مستمری بالاتر از هزینههای زندگی است. مصالح سازمان تامین اجتماعی نباید بر مصالح بازنشستگان کفبگیر اولویت داشته باشد. سازمان اگر در تامین منابع مشکل دارد باید از محل طلب ۳۱۷ هزار میلیارد تومانی خود از دولت استفاده کند و فشار طلب خود را به مستمریبگیران تحمل نکند.»
منبع : https://www.ilna.news