یک کارشناس: بورس فرصت بزرگی برای تامین نقدینگی و بروزسانی تکنولوژی فراهم کرد.
یک کارشناس اقتصادی گفت: اقبال مردم به بازار سرمایه فرصت مغتنمی برای تامین نقدینگی و منابع مالی و به روز رسانی تکنولوژی شرکت های خصوصی و دولتی فراهم کرده است.
حسین کریمی خسرو کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در ارتباط با راهکارهای تقویت اقتصاد کشور با وجود تحریم ها اظهار کرد: بخش زیادی از صنایع ما از تکنولوژی قدیمی استفاده میکنند که این امر موجب شده، نتوانیم در بازارهای جهانی از قدرت رقابت لازم برخوردار باشیم.
وی با تاکید بر اینکه شرکت ها و صنایع ما در بیشتر بخش ها از تکنولوژی های قدیمی استفاده میکنند و نیازمند بهینه سازی هستند افزود: برای افزایش راندمان و بهینه سازی تولیدات صنایع، نیازمند جذب نقدینگی و افزایش سرمایه گذاری هستیم.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: واحدهای تولیدی در این شرایط به طول معمول برای جذب نقدینگی به سراغ بانکها میروند و برای گرفتن تسهیلات بهره های چند ۱۰ درصدی را پرداخت میکنند.
وی تصریح کرد: در شرایطی که مردم به بورس روی خوش نشان داده و روزانه حجم زیادی پول به این بازار سرازیر میشود، از این فرصت می توان برای تامین نقدینگی شرکتهای تولیدی استفاده کرد.
وی اظهار داشت: این امر علاوه بر اینکه موجب تامین نقدینگی واحدهای تولیدی بدون هرگونه بهره بانکی میشود شرایط تعمیق بازار سرمایه را نیز فراهم میکند.
کریمی خسرو اضافه کرد: در حال حاضر سهام شناور شرکت ها در بورس ۷ تا ۱۰ درصد است اما با افزایش سهام شناور شرکت ها می توان شرایط ورود بیشتر نقدینگیهای ریز و درشت مردم را به بورس فرآهم آورد و کمبود و نیاز مالی شرکتها را نیز از این مسیر برطرف کرد.
وی تاکید کرد: در این شرایط بورس نیز به سمت شرایط نرمال خود حرکت خواهد کرد و با افزایش عرضه سهام شناور، عمق بازار افزایش می یابد و ریسک سرمایه گذاری نیز در بازار سرمایه کاهش خواهد یافت.
وی اظهار داشت: بیشتر حوزه های کسب و کار و فعالیتهای اقتصادی می توانند به بورس نیم نگاهی داشته باشند و از این محل تامین مالی شوند به طوری که از یک شرکت کشاورزی فعال در بخش زراعت، دامداری و تولید تخم مرغ میتواند وارد بورس شود تا یک شرکت بزرگ فولادی که برای تامین نقدینگی خود می تواند سهام شناور بیشتری در بورس عرضه کند.
کریمی خسرو تاکید کرد: بازار سرمایه مانند کشور های پیشرفته می تواند بزرگترین تامین کننده مالی شرکتهای کشورمان باشد تا با جذب نقدینگی لازم، صنایع تولیدات خود را بهینه و به روز کنند و از تکنولوژی روز دنیا بهره گیرند.
وی با اشاره به اینکه آینده صنایع دنیا به بهره گیری از سوخت پاک گره خورده است گفت: ایران به عنوان یکی از بزرگترین دارندگان گاز در دنیا و مزیت نسبی که در این ارتباط دارد باید از تکنولوژیهای تامین انرژی جدید و مرتبط با گاز استفاده کند تا به تدریج جایگزین نفت شود.
این کارشناس اقتصادی گفت: بر این اساس صنایع میتوانند از وضعیتی با بهره وری کم، رانتی و وابسته به نفت به شرکتهای نسل جدید و با بهره وری بالا تبدیل شوند.
کریمی خسرو با بیان اینکه صنایع مختلفی در دنیا برای تامین انرژی خود به سمت گاز محور شدن رفته اند اظهار داشت: اکنون در دوره گذار هستیم و ظرف سال های آینده صنایع دنیا سوخت های پاک را جایگزین می کنند که در کشور ما نیز برخی از شرکت های فلزی سوخت خود را به سمت گاز طبیعی برده اند.
وی تاکید کرد: دولت از رونق بورس به خوبی استفاده کرده و توانسته کسورات بودجه را از این محل تامین کند، شرکت های بخش خصوصی نیز می توانند مانند دولت با افزایش عرضه سهام شناور نقدینگی لازم را از محل بازار سرمایه به دست آورند.
وی در پایان صحبتهای خود اظهار کرد: در صورتی که عمق بازار سرمایه در بورس بیشتر نشود، این امر می تواند از بحران بانکی سالهای گذشته خطرناک تر باشد.
کریمی خسرو گفت: شرکت های دولتی و خصوصی با عرضه بیشتر سهام شناور خود می توانند به عمق بازار بیافزایند و از حباب بورس بکاهند.
منبع : https://www.tasnimnews.com/fa/news/1399/05/11/23