کارشناس بازار سرمایه گفت:صندوق دارا دوم با هدف دسترسی تمام مردم به بازار سرمایه و جذب منابع نقدی سرمایه گذاران از سوی دولت عرضه میشود.
موسی احمدی کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص عرضه دارا دوم در بازار سرمایه اظهار کرد:پس از عرضه صندوق دارا یکم که شامل سهامهای بانکی و بیمهای بود، قرار است دومین صندوق سرمایهگذاری ETF دولتی، صندوق که دارادوم نام دارد با هدف دسترسی تمام مردم به بازار سرمایه و جذب منابع نقدی سرمایه گذاران از سوی دولت عرضه شود.
وی افزود:مطابق اخبار اعلامی، ثبت نام این صندوق برای عموم آزاد بوده و خریداران در فاصله تعیین شده پس از ابلاغ زمان دقیق پذیره نویسی می توانند برای خرید آن اقدام کنند .
او افزود:طبق صحبت های صورت گرفته صندوقهای سرمایه گذاری دارا دوم دولتی با تخفیف ارائه می شود و این انتظار وجود دارد که همچون صندوق دارا یکم به شرط برقرار بودن شرایط متعادل در بازار با استقبال خوبی از جانب سهام داران مواجه شود.
این کارشناسان بازار سرمایه گفت: سرمایه گذاران باید توجه داشته باشند که تا یک ماه امکان فروش این صندوق را ندارند. نقدشوندگی بالا، سادگی، سهولت و سرعت در معامله، معافیت مالیاتی معاملات واحدها، کاهش زمان تسویه نسبت به صندوقهای فعلی و تخصیص بهینه دارایی ها (متنوعسازی) با حذف هزینه و صرف زمان اندک به عنوان ویژگیهای این صندوق ها به حساب می آید.
احمدی درخصوص نحوه عرضه سهام این شرکت ها بیان کرد: طبق صحبت های صورت گرفته سهام چهار پالایشگاه دولتی در قالب فروش واحدهای صندوق دارادوم در نخستین چهارشنبه شهریورماه و همزمان با هفته دولت قرار است در بازار سرمایه عرضه شود و سقف خرید دارا دوم به پنج میلیون تومان افزایش یافته است.
او تصریح کرد: خریداران دارا دوم در واقع یک سبد سهام متشکل از سهام پالایشگاه اصفهان، تهران، تبریز و بندرعباس را به صورت متمرکز خریداری میکنند. باید در نظر گرفته شود که صرفنظر از ورود صندوق ای تی اف پالایشیها، سهام شرکتهای این صنعت از بنیاد مناسبی برخوردار بوده و این اخبار نباید بر روند عرضه و تقاضای سهام این شرکتها اثر بگذارد.
کارشناسان بازار سرمایه گقت: با توجه به تغییرات رویکرد صورت گرفته در میان سرمایه گذاران بازار سرمایه، بخشی از تغییرات در شاخص طی روزهای اخیر که متأثر از تحول در اقتصاد کلان و اقتصاد سیاسی بوده و دولت نیز با کاهش نقش نفت در اقتصاد، ناگزیر شد که به سمت مردمیکردن اقتصاد حرکت کند اما در این میان اخباری که در بازار منعکس می شود عامل تأثیرگذاری در رفتار سرمایه گذاران به منظور اجتناب از ریسکهای احتمالی بازار می شود. لذا به نظر می رسد سرمایهگذاران باید بیشتر احتیاط کنند و متناسب با ریسکپذیری خود اقدام کنند.
منبع : https://www.yjc.ir/fa/news/7455998