با گذشت دو روز از ابلاغ ضوابط صدور کیف الکترونیک پول به شبکه بانکی کشور از سوی بانک مرکزی، بررسی این ضوابط نشان میدهد که این بانک حداکثر تعداد کیف شخصی برای هر شخص حقیقی در سطح یک و دو را مجموعا سه عدد و در سطح سه را، یک عدد تعیین کرده است.
به گزارش ایسنا، بانک مرکزی ضوابط صدور کیف الکترونیک پول را به شبکه بانکی کشور ابلاغ کرده است که طبق آن متقاضی دریافت این کیف با انطباق اطلاعات هویتی و شماره تلفن همراه، شناسایی و احراز هویت میشود. سپس، حداکثر موجودی کیف شخصی و حداکثر مبلغ هر تراکنش آن فرد برابر با شاخص ریز پرداخت و کل گردش فصلی وی، پنج برابر شاخص مذکور است.
در ادامه، این روند سطح دومی هم دارد که براساس آن متقاضی با انطباق اطلاعات هویتی، شماره کارت یا حساب و شماره تلفن همراه، شناسایی و احراز هویت میشود که حداکثر موجودی کیف شخصی وی معادل دو و نیم برابر شاخص ریز پرداخت و حداکثر مبلغ هر تراکنش آن برابر با شاخص ریز پرداخت است.
در نهایت، متقاضیان سطح دو میتوانند پس از یک سال فعالیت سالم و بدون هیچ رفتار مشکوک، عدم حضور در لیست سیاه بانک مرکزی و نهاد ناظر و نیز عدم منع قضایی و حقوقی از دریافت این خدمات، به سطح سوم منتقل شوند که در این سطح، حداکثر موجودی کیف شخصی این دسته از متقاضیان پانزده برابر شاخص ریز پرداخت و حداکثر مبلغ هر تراکنش برابر با شاخص ریز پرداخت است.
در این زمینه، مؤسسه اعتباری عامل و راهبر موظفند از صحت و انطباق اطلاعات ارائه شده برای متقاضی کیف شخصی در سطوح اول و دوم اطمینان حاصل کنند که حداکثر تعداد کیف شخصی برای هر شخص حقیقی در سطح یک و دو، در کل سه عدد و در سطح سه یک عدد تعیین میشود.
همچنین، مؤسسه اعتباری عامل موظف است تا اطمینان حاصل کند که مانده موجودی حساب واسط، قابلیت نگاشت به مانده کیفها را داشته و مجموع مبالغ موجود در کیفها و مانده حساب واسط همواره یکسان باشد. در آخر بهتر است تا توضیح داده شود که شاخص ریز پرداخت معادل حداکثر سقف برداشت وجه نقد شتابی از دستگاههای خودپرداز است که توسط بانک مرکزی بروزرسانی میشود و راهبر کیف الکترونیک پول شخصی حقوقی است که مطابق با ضوابط و قرارداد منعقده با موسسه اعتباری و بانک مرکزی در حوزه خدمات صدور و پذیرندگی کیف الکترونیک پول فعالیت میکند.
منبع : https://www.isna.ir/news/99061309503