ازاینکه پایگاه خبری - تحلیلی- آموزشی سایت اقتصادی ایران را جهت بازدید خود انتخاب نموده اید سپاسگزاری می نمایم. ضمنا"، این سایت،به نشانیهای : http://eghtesadi1.ir http://doabsar.ir http://zapah.ir http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

هرآنچه که باید درباره ارز‌های مجازی بدانید:

0
Spread the love

ارز مجازی شامل هر نوع پولی که بتوان آن را از طریق اینترنت انتقال داد، می‌شود.

به گزارش جام جم آنلاین، ارز مجازی همانطور که از نامش پیداست با ارز‌های بانکی متداول متفاوت است، مهم‌ترین تفاوت این نوع ارز با ارز‌های بانکی نحوه رمز‌نگاری و ذخیره آن‌ها است. در این مقاله با مفهوم و کاربرد ارز مجازی آشنا خواهید شد.

بر خلاف ارز‌های بانکی، ارز‌های مجازی به شکل دیتا‌های مجازی در کامپیوتر‌ها یا گجت‌های مخصوص (کیف پول‌های الکترونیک) ذخیره می‌شوند.

این ارز‌ها توسط هیچ بانک یا مؤسسه مالی یا حتی دولتی کنترل نمی‌شوند و کاملا غیرقابل ردیابی هستند. این ارز‌ها در فضا‌های تجاری P۲P معامله می‌شوند، فضای P۲P، وضعیتی است که دو کاربر به صورت مستقل و بدون وابستگی به هیچ مرکزیتی اقدام به داد و ستد می‌کنند.

البته انتظار می‌رود توسعه و گسترش این نوع ارز به سمتی پیش رود که کم کم این ارز‌ها هم وارد فضا‌های تجاری B۲B و بین مرزی شود و در معاملات کلان از آن‌ها استفاده شود.

بیت کوین، مطرح‌ترین ارز مجازی

یکی از بهترین مثال‌ها در خصوص ارز‌های مجازی، بیت کوین است. بیت کوین پر کاربردترین پول دیجیتال دنیا است که در سال ۲۰۰۹ برای اولین بار به صورت رسمی در اختیار عموم قرار گرفت.

چیزی که بیت کوین را از ارز‌های حکومتی جدا می‌کرد، تمرکز آن بر روی سیستم ذخیره داده‌های بلاک چین (Block Chain) بود.

عرضه و رشد بیت کوین بسیار سریع و حیرت آور بود، به شکلی که از نظر بسیاری از متخصصان حوزه فناوری مالی، بیت کوین مهم‌ترین اختراع قرن ۲۱ ام خواهد بود. اما بیت کوین تنها ارز مجازی موجود نیست، در حال حاضر واحد‌های در حال رشد دیگری هم وجود دارند.

در ادامه این مقاله شش ارز مجازی معتبر دیگر معرفی شدهاند.

اتریوم (Ethereum)

برخلاف خیلی از ارز‌های مجازی دیگر که با بیت کوین وارد رقابت شده‌اند، اتریوم به جای رقابت، نقش متمم بیت کوین را ایفا می‌کند. در حالی که شبکه زنجیره بلوکی بیت کوین، مالکیت ارزی خودش را دنبال می‌کند، زنجیره بلوکی اتریوم کد برنامه‌ها را برای اپلیکیشن‌های کاربران خود اجرا می‌کند.

مردم از اتریوم برای ساختن پلتفرم‌های سفارشی سرمایه‌گذاری جمعی (اما قابل اعتماد)، سازمان‌های خودمختار آنلاین و حتی برای دارایی مجازی خودشان استفاده میکنند. به دلیل غیرمتمرکز بودن اپلیکیشن‌ها، امکان ساخت آن‌ها فقط روی شبکه اتریوم وجود دارد.

اگرچه ایتر، واحد پولی این شبکه برای پرداخت‌های روزمره ساخته نشده بود، اما از آن جا که هر چیز با ارزشی می‌تواند با محصول و یا سرویسی مبادله شود، بسیاری از توسعه دهندگان در ازای کمک گرفتن از یکدیگر برای ساخت اپلیکیشن‌ها، از آن استفاده می‌کنند.

با این حال، اکثر فروشگاه‌های اینترنتی که ارز‌های مجازی را قبول میکنند، از قبول کردن ایتر اجتناب می‌کنند.

لایت کوین (Litecoin)

اگر بیت کوین را طلا در نظر بگیریم، لایتکوین نقره خواهد بود.لایتکوین درست مانند همتای معروفترش کار میکند، اما ارزش آن کمی پایینتر است. به خاطر نسل بلوکی لایتکوین، استخراج آن سادهتر و انتقال آن از شخصی به شخص دیگر سریع‌تر است. لایتکوین احتمالاً مطمئنترین ارز دیجیتالی برای افرادی است که به تازگی وارد دنیای مبادله دارایی آنلاین شده‌اند. کیف پول لایت‌کوین از طریق وبسایت رسمی آن قابل دانلود است و این کیف پول‌ها کاملاً در مقابل خرج شدن تصادفی و ویروس‌ها ایمن هستند. لایت‌کوین ساده¬ترین شبکه برای افرادی است که قصد انتقال مقادیر کمتر پول را دارند.

ریپل (Ripple)

در حالی که باقی ارز‌های دیجیتالی از سیستم بانکی اجتناب می‌کنند، اما ریپل به بانک‌ها اجازه می‌دهد پرداخت‌های سریع‌تر، کم هزینه‌تر و بسته به هر مقداری را بر اساس تقاضای جهانی انجام دهند. روش‌های سنتی انتقالات بین‌المللی، بانک‌ها را مجاب به عبور از یک و گاهی چند واسطه می‌کنند که این مساله موجب تأخیر در انتقالات می‌شوند.

ریپل یک جایگزین مستقیم و سریعتر ارائه می‌دهد. به عنوان مثال، هنگامی که مشتری بانکی در ایالات متحده اقدام به انتقال وجهی به مشتری بانکی در چین می‌کند، ریپل فوراً هزینه انتقال را از هر دو بانک میپرسد و تنها در چند دقیقه انتقال را انجام میدهد. ریپل حتی دفترچه هر دو مشتری را فوراً آپدیت می‌کند تا بتواند موجودی حسابشان را بلافاصله پس از انجام این تراکنش مشاهده کنند.
این رمزنگاری منحصر به فرد، برای بانک‌ها امکان ارائه سرویس‌های پرداختی جدید و بهبود یافته را فراهم می‌کند و همچنین انتقالات رایج را برای کاربران در سراسر دنیا ساده میکند.

دش (Dash)

اگرچه دش می‌تواند برای مبادله بین کاربران استفاده شود، اما این ارز دیجیتال در اصل برای خرید ساخته شده است. دش را می‌توانید جایگزینی برای پی‌پَل بدانید. بسیاری از تجّار، دش را درست مانند دلار آمریکا قبول دارند، به علاوه اینکه انتقال دش بسیار سریع‌تر است. شما مجبور نیستید یک تا دو روز منتظر بمانید تا وجه واریز شده به حسابتان را ببینید. مانند هر ارز دیجیتالی دیگری، شما می‌توانید دش را با استفاده از ارز تنظیم شده توسط دولت خریداری کنید و آن را در کیف پول اختصاصی دش نگهداری کنید تا زمانی که آن را در یک تجارت خرج کنید.

زیکش (Zcash)

زیکش ارز دیجیتالی است که از نظر بسیاری به عنوان نسخه محرمانه بیت کوین شناخته می‌شود. زی-کش با قابلیت محافظت کامل از هویت فرستندههایش، نخستین ارز دیجیتالی شناخته شده بر پایه «دانایی صفر» است. هر تراکنشی که در زی کش اتفاق میافتد به طور کامل رمزگذاری شده است؛ بنابراین کاربران میتوانند از مزایای یک رنجیره بلوکی عمومی بدون ارائه اطلاعات خصوصی بهره‌مند شوند.

مونرو (Monero)

مونرو هم درست مانند زیکش یک ارز دیجیتالی با تمرکز بر محافظت از هویت و حریم خصوصی کاربرانش است. این ارز به منظور تخصیص کامل کنترل کاربران بر روی پول خود طراحی شده است. با مونرو، شما بانک خودتان هستید. در مونرو شما می‌توانید تعیین کنید چه کسانی اجازه این را دارند که ببینند پول شما کجا می‌رود و چه کسانی این اجازه را ندارند. همچنین، بحران‌هایی که به دست بانک‌ها و دولت‌ها اتفاق می‌افتند، دارایی یا اطلاعات محرمانه شما را تحت تأثیر قرار نمی‌دهند. در نهایت، مونرو مانند دیگر ارز‌های دیجیتالی، یک سیستم غیر متمرکز است و توسط کاربرانش اداره میشود. تا کنون بیش از سی توسعه‌دهنده به طور مستقیم فعالیت خود را در مونرو آغاز کرده اند.

در قرن بیست و یکم، معنای دارایی دیگر به سکه و بانک و کارت اعتباری محدود نمی‌شود. کارشناسان و متخصصان زیادی بر این باورند که ارز‌های مجازی، بخش جدا نشدنی از آینده بشریت به حساب می‌روند و قطعاً در سال‌های آینده شاهد نفوذ این ارز‌ها به بازار‌های معتبر جهانی خواهیم بود.

سخن آخر

به طور کلی باید گفت که دنیا دستخوش تغییر و تحولات متعددی است و اغلب این تحولات در سایه اینترنت و فضای مجازی رخ می‌دهند. ظهور ارز مجازی نیز جمله این تغییرات هستند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

https://jamejamonline.ir/fa/news/1285315

Please follow and like us:
Pin Share

هدف از راه‌اندازی سایت اقتصادی ایران بررسی مسائل ومعضلات اقتصادی ایران وارائه راهکارهای مناسب می باشد. به امید روزی که شاهد ایرانی آباد و با رونق وشکوفائی اقتصادی باشیم، برای همگان به ویژه بازدیدکنندگان این سایت اقتصادی سرافرازی ونیکبختی آرزو می نمایم. مالکیت سایت اقتصادی ایران برای محمدرضا عادلی مسبب کودهی محفوظ است. سایت اقتصادی ایران درسامانه ساماندهی سایتهای اینترنتی ایران به کدهای شامد: http://ehteyaj.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-21 http://doabsar.irبه کدشامد:1-1-750014-65-0-20 http://eghtesa3.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-11 http://etabar.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-10 http://namouneh.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-16 http://koudehi.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-15 http://mosabbeb.irبه کد شامد1-1-750014-65-0-9 http://namooneh.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-12 http://adeli16559.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-14 http://tarazmani.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-13 http://zapah.ir به کدشامد: 1-1-750014-65-0-18 http://eghtesadi1.com به کدشامد: 1-1-750014-65-0-7 http://eghtesadiiran.comکدشامد: 4-0-65-750014-1-1 https://eghtesadi1.irکدشامد: 5-0-65-750014-1-1 http://eghtesadiiran.irکدشامد:6-0-65-750014-1-1 http://eghtesadionline.com کدشامد: 1-1-750014-65-0-8 ثبت گردیده است انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. سایت اقتصادی ایران به نشانیهای: http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadi1.ir http://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com http://zapah.ir http://doabsar.ir قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

لطفا دیدگاه خود را ثبت کنید

RSS
EMAIL