یکی از مهمترین نکات در استراتژی معاملاتی بورسی هرکس تعیین حد ضرر است.
تعریف حد ضرر
معامله گران قبل از خرید سهم باید تمام جوانب را در نظر بگیرند و سهم را از نظر تکنیکال و بنیادی بررسی کنند و اگر سهم با استراتژی آنها مطابقت داشت اقدام به خرید سهم کنند و تا زمان رسیدن به هدف سهامداری کنند. اما هیچ تحلیلی دقیق نبوده و تمامی تحلیل ها بر اساس حدس و گمان پیش می روند. به همین دلیل گاهی اوقات اوضاع بازار و اخباری که بر روی سهم تاثیر میگذارند باعث می شوند تا سهام موردنظر طبق تحلیل ها پیش نرود و دچار افت قیمت شود.
در این شرایط حضور داشتن در سهم بدون برنامه تا زمانی که به هدف قبلی برسد ، ریسک زیادی دارد زیرا میتواند باعث ضرر زیادی بشود. در این گونه موارد اگر معامله گر استراتژی دقیقی داشته باشد هنگام افت سهم برای جلوگیری از ضرر بیشتر در نقطه ای از پیش تعیین شده دست به فروش سهم میزند.
چگونه حد ضرر تعیین کنیم ؟
مشخص کردن حد ضرر قانون یا قاعده خاصی ندارد که همه از آن تبعیت کنند و برای هر سهم و هر استراتژی متفاوت است. اما نکاتی وجود دارد که به ما کمک می کند تا بهترین نقطه را پیش از خرید سهم به عنوان حد ضرر آن در نظر بگیریم:
- معمولا حد ضرر در استراتژی های کوتاه مدت بین ۸ تا ۱۲ درصد نسبت به نقطه ورود است
- حد ضرر در استراتژی های میان مدت و بلند مدت بین ۱۵ تا ۲۰ درصد است
- حد ضرر قبل از خرید سهم باید تعیین شود و پس از ورود به سهم نباید آن را کاهش داد
- میزان فروش سهم بسته به شرایط بازار متفاوت است.مثلا اگر در بازار صعودی حدضرر فعال شد فروش نفصف دارایی های ما از سهم منطقی است و اگر در بازار نزولی فعال شد فروش تمام سهام موجود بهتر است
- در صورت رشد سهم پس از خرید حد ضرر نیز تغییر می کند. مثلا اگر سهمی را در قیمت ۲۰۰۰ تومان خریداری کردیم و حد ضرر آن را ۱۸۵۰ تعیین کردیم ، پس از رشد سهم و رسیدن آن به قیمت ۳۰۰۰ تومان دیگر حد ضرر قبلی معتبر نمی باشد و حد ضرر جدید در حوالی قیمت ۲۸۰۰ تومان می باشد
- در صورت شکسته شدن مقاومت در سهم ، حد ضرر جدید همان مقاومت شکسته شده می باشد.
- منبع : https://jamejamonline.ir/fa/economical