رئیس فراکسیون کارگری مجلس:
همسانسازی حقوق بازنشستگان ۵۰ هزار میلیارد تومان نیاز دارد.
بابایی کارنامی، رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی گفت: قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان از دولت و مجلس گذشته مغفول مانده و متاسفانه با این متناسبسازی حقوق بازنشستگان به صورت کاملا سیاسی رفتار شده است.
به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، علی بابایی کارنامی، در مورد همسانسازی حقوق بازنشستگان گفت: بحث همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مثل سایر بازنشستگان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، امروزه با رشد چند برابری تورم در جامعه شاهد کوچک شدن سفره بازنشستگان علی الخصوص بازنشستگان تامین اجتماعی هستیم؛ بیش از ۵۰درصد مستمری بگیران تامین اجتماعی در اوضاع اقتصادی مناسبی قرار ندارند چرا که دو سال آخر پرداختی بیمه آنها ملاک بازنشستگی محسوب میشود و بر همین اساس از حقوق بالایی برخوردار نیستند.
نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس افزود: قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان از دولت و مجلس گذشته مغفول مانده بود و متاسفانه با این همسانسازی حقوق بازنشستگان به صورت کاملا سیاسی رفتار شده، دولت در بحث پرداختی متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و لشکری و کشوری باید سالانه به صورت درصدی انجام میداد که متاسفانه این اقدام هر سال به نوعی عقب افتاد، امسال با توجه به سال پایانی دولت دوازدهم این همسانسازی به گونهای انجام شده که موجب نارضایتی بسیاری از بازنشستگان تامین اجتماعی بود.
مجلس مدافع حقوق بازنشستگان است
بابایی کارنامی اظهار کرد: بدهی ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی دولت به سازمان تامین اجتماعی یکی از مسیرهای بود که امکان بازنشستگی حقوق بازنشستگان را موثر میکرد که امسال از طرف دولت پرداخت نشد. از دولت و علی الخصوص مجلس انتظار داریم به عنوان نهادی که مدافع حقوق بازنشستگان و کارگران است به این موضوع ورود پیدا کرده تا شاهد برطرف شدن تبعیض پرداختی میان بازنشستگان لشکری و کشوری با سازمان تامین اجتماعی باشند.
اگر دولت ۵۰ درصد از بدهی خود را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت میکرد سازمان قادر بود طرح متناسب سازی حقوق بازنشستگان را به صورت کامل اجرایی کند
رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر دولت ۵۰ درصد از بدهی خود را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت میکرد سازمان قادر بود طرح متناسب سازی حقوق بازنشستگان را به صورت کامل اجرایی کند، دولت نه تنها بدهی خود پرداخت نکرد بلکه شاهد همسانسازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری از طرف دولت در ابتدای سالجاری بودیم تبعیضی که علنا دولت میان بازنشستگان گذاشت؛ ناگفته نماند که حدود۱۶ میلیارد تومان از هزینه همسانسازی حقوق بازنشستگان توسط سازمان تامین اجتماعی پرداخت شد و به دلیل بار مالی این طرح هزینه سنگینی بر دوش سازمان تامین اجتماعی گذاشته است.
همسانسازی حقوق بازنشستگان ۵۰ هزار میلیارد تومان نیاز دارد
وی ادامه داد: این همسانسازی حقوق بازنشستگان حدودا ۵۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز دارد، در شرایط کرونایی ورودی سازمان بسیار کم اما خروجی آن بسیار بالا است که سازمان تامین اجتماعی را زیر سوال برده است، سازمان تامین اجتماعی ادامه حیات خود را قالب دریافت منابع مالی میداند چرا که از حمایتهای دولتی محروم بوده و فقط دولت تعیین میکند که چه تعداد از شاغلان را بیمه کند در صورتی منابع مالی آن مشخص نیست در این شرایط دولتها منابع مالی کارگران را قطع کرده و امروز بدون توجه به بار مالی و منابع مالی فقط تکلیف همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی صادر میکند.
تصمیمگیری در سازمان تامین اجتماعی دولت محور
نماینده مردم در مجلس یازهم تصریح کرد: شیوه تصمیمگیری در سازمان تامین اجتماعی دولت محور بوده است باید این سازمان به صورت هیات امنایی اداره شود یعنی با مشارکت شرکای اجتماعی متشکل از کانون بازنشستگان، نمایندگان کارگران و دولت که به عنوان جایگاه حقوقی باید کرسیهایی داشته باشند و حق انتصاب در سازمان تامین اجتماعی از آن کسانی است که منابع صندوق برای آنها مهم است نه منافع احزاب سیاسی که در اطراف دولت هستند، متاسفانه رابطه جای خود به ضابطه بدهد بدون شک باید تبعات سنگینی بابت آن بپردازیم.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم ادامه داد: مجلس باید در خصوص ردیف بودجه همسازنسازی با دقت بیشتری عمل کند، با شناختی که از دکتر قالیباف رئیس محترم مجلس داریم امیدوارم رقم مناسبی را برای همسانسازی حقوق بازنشستگان در نظر بگیرند تا شاهد کاهش اختلاف دریافتی بازنشستگان در سال آینده باشیم.
بابایی کارنامی اظهار کرد: در حال حاضر مستمری بگیران کمیته امداد و بهزیستی حدود یک میلیون و پانصد هزار تومان دریافتی دارند ولی شخصی با ۲۳ الی ۳۰ سال سابقه خدمت ۲میلیون و۸۰۰ هزار تومان دریافتی دارد آن هم در تورم کنونی که خط فقر ۹ میلیون تومان اعلام میشود.
رئیس فراکسیون کارگری مجلس خاطر نشان کرد: امسال که آخرین سال دولت دوازدهم و همچنین آخرین سال از برنامه ششم توسعه است، کارگران و بازنشستگان توقع دارند دولت و مجلس در تنظیم و تصویب بودجه، «بایدها» و الزامات قانونی را در نظر بگیرند. اصلاحات ساختاری در بودجه ۱۴۰۰ لازم است و توقع داریم نمایندگان صدای کارگران و بازنشستگان باشد بودجه امسال متفاوت از سالهای قبل و متناسب با شرایط اقتصادی کشور تنظیم شود.
منبع : https://www.tahlilbazaar.com/news/65497