یک فعال کارگری:
دخالتهای دولت در تعیین دستمزد کارگران، معیشت آنها را با مشکل رو به رو کرده است.
علی دهقانکیا بیان کرد: متاسفانه دخالتهای دولت در تعیین مزد در این چند سال باعث شده که تفاوت به اینجا برسد که حداقلهای ما با سبد هزینه خانوار به صورت واقعی چیزی حدود ۲۷ درصد سبد هزینه خانوار را بگیرد.
علی دهقانکیا، فعال کارگری اظهار داشت: در شورای عالی کار سه گروه کارفرمایی، دولت و کارگری وجود دارند که سال ۱۳۹۸ یک فرمولی را جمعبندی کردند که هر سه گروه روی آن توافق داشتند، ما میخواهیم برای تعیین دستمزد سال ۱۴۰۰ همان فرمول رعایت شود. این فرمول همانی است که نشان میدهد هزینه سبد خانوار تا امروز چه اندازه شده است.
وی بیان کرد: امسال باید مابهالتفاوت چهار میلیون و ۹۶۰ هزار تومانی که با همین فرمول بهعنوان هزینه خانوار در سال ۹۸ تعیین شد تا عددی که امسال با همان فرمول برای سال آینده مشخص میشود، را پرداخت کنند و این جای بحث ندارد، برای بیشتر از این باید چانهزنی کرد تا بتوان بخشی از تورم و عقبافتادگیهای سالهای گذشته را جبران کرد.
این فعال کارگری افزود: متاسفانه دخالتهای دولت در تعیین مزد در این چند سال باعث شده که تفاوت به اینجا برسد که حداقلهای ما با سبد هزینه خانوار به صورت واقعی چیزی حدود ۲۷ درصد سبد هزینه خانوار را بگیرد. اگر این را هم بخواهند کم کنند مردم چطور باید زندگی کنند؟
علی دهقانکیا گفت: نظر ما این بود که دولت در این کار دخالت نکند و ناظر بر عملکرد دو گروه کارفرمایی و کارگری باشد. دولت باید میزان افزایش قیمت کالاها را بررسی کند. کالاهایی هست که در سبد خانوار به درد قشر حقوق بگیر میخورد نه ۳۵۰۰ قلم کالا که معلوم نیست قیمت آنها چطور تعیین شده است.
منبع : https://www.90eghtesadi.com/Content/Detail/2138056