وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: همسانسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی از اول سال ۱۴۰۰ اجرا میشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز در حاشیه رونمایی از طرح اورژانس کسب و کار کشور در جمع خبرنگاران گفت: همسانسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی از سال ۱۴۰۰ اجرا میشود.
وی افزود: در بحث همسانسازی حقوق سازمان تأمین اجتماعی قدم به قدم جلو رفتیم که بعد از ۱۴ سال همسانسازی صورت گرفت و در مرداد ماه امسال ابتدا از بازنشستگان اجرا شد در قدم بعدی در صندوقهای بازنشستگی همسانسازی اتفاق افتاد و ۱۰۰درصد منابع حاصل شده برای همسانسازی حقوق بازنشستگان انجام شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در مذاکرهای که با سازمان برنامه و بودجه داشتیم ۱۵۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان در سال آینده پیشبینی شده است که در قالب بند «و» تبصره ۲ لایحه بودجه پیشبینی شده و این لایحه در مجلس در حال رسیدگی است و جداول آن نیز شفاف و روشن شده است و با تصویب مجلس از اول سال ۱۴۰۰ این همسانسازی اجرا میشود و ادامه مسیر و گام جدیدی خواهد بود.
وی در مورد اینکه بین حداقل حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و حداکثر مستمری آنها چقدر خواهد بود گفت: هنوز مجلس تصویب نکرده است و بعد از مصوبه مجلس مشخص میشود. بنابراین همسانسازی حقوق و دستمزد روند طبیعی خود را طی میکند و در سایت صندوقهای بازنشستگی هم انجام شده است.
شریعتمداری همچنین در مورد تعیین حداقل مزد کارگران در شورای عالی کار گفت: امروز اولین جلسه شورای عالی کار برگزار میشود و روند بررسی با توجه به نرخ تورم در پایان سال بررسی میشود بنابراین نرخ تورم ماههای پایانی سال مانند بهمن و اسفند تعیینکننده است همچنین تورم انتظاری و پیشبینی بانک مرکزی از تورمی که در سال آینده روی میدهد برای تعیین حداقل دستمزد تعیینکننده است و به همین خاطر معمولا جلسات تعیین دستمزد تا روزهای پایانی سال طول میکشند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین در مورد اینکه گفته میشود آیا امکان افزایش ۳۵ درصدی حداقل دستمزد کارگران وجود دارد گفت: جلسات شورای عالی کار هنوز تعیین تکلیف نکرده است و ارقامی که گفته میشود همهاش گمانهزنی است به هر حال در جلسات شورای عالی کار با حضور نمایندگان کارگران و کارفرمایان و دولت حداقل دستمزد بررسی میشود دولت هم به طور جد معتقد است کارگران اصلیترین ستون تولید در کشور هستند که باید مورد توجه قرار گیرند و جیب و درآمد آنها باید بتواند یک زندگی عزتمند برای آنها فراهم کند.
همچنین در این نشست حمید طیبی رئیس جهاد دانشگاهی کشور نیز گفت: امروز با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در زمینه علم و فناوری کمک میکنند اورژانس کسب و کار کشور در دانشگاه علم و فرهنگ راهاندازی شد و یکی از زمینههای موفق برای صیانت از کسب و کارهای کشور به شمار میرود.
وی همچنین در مورد دستاوردهای جدید مؤسسه تحقیقاتی رویان گفت: در یکشنبه هفته قبل با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری سه دستاورد خوب از پژوهشگران رویان رونمایی شد و همچنین مؤسسه رویان بر روی طرحی با استفاده از سلولهای بنیادی برای بازسازی بافتهای ریه در زمان درگیری با کرونا کار میکند و پروژههای دیگری دارند که باید از خود مسؤولان رویان سوال کنید.
منبع : https://www.farsnews.ir/news/13991212000441