با وجود آنکه دولت مجوز فروش ۱۰۰ هزار میلیارد تومان سهام در قانون بودجه ۱۴۰۰ را دریافت کرده است، فعلا وضعیت مشخصی برای ارائه سهام عدالت به ۷ میلیون نفر از اقشار محروم جامعه که در فهرست دریافت سهام عدالت نبوده اند، وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اقشار محروم جامعه پیگیر بحث سهام عدالت هستند، از ابتدای سال قبل که بحث آزادسازی سهام عدالت مطرح شد، بیست میلیون نفر روش مستقیم را انتخاب کردند یعنی خودشان مدیریت پرتقوی را برعهده داشتند و چیزی حدود ۳۰ میلیون نفر روش غیرمستقیم برگزیدند. یعنی اجازه دادند تا مدیریت پرتفوی سهام برعهده شرکتهای سهام عدالت استانی باشد. اتفاقی که افتاد دولت اجازه داد تا ۶۰ درصد این پرتفو آزاد بشود و مردم بتوانند سهام موجود در سبد خود را بفروشند.
اینجا چند بحث مطرح شد یکی بحث انتخابات شرکتهای سهام عدالت استانی است. نکته جالب توجه اینکه هنوز انتخاباتی برای تعیین اعضای هییت مدیره این شرکتها از سوی وزارت اقتصاد برگزار نشده است به معنای سادهتر میشود گفت این ۲۹ میلیون نفری که روش سهامداری یا مدیریت غیرمستقیم سبد سهام را انتخاب کردند فعلا شرکتهایشان به لحاظ مدیریتی وضعیت مشخصی ندارد. اما نکته مهمتر بحث جاماندههای سهام عدالت است.
کمیسیون اقتصادی سال قبل به این موضوع ورود کرد و اعلام شد حدود ۲۰ میلیون نفر از اقشار مرفه جامعه مشمول سهام عدالت شده اند و از آن طرف نیز ۲۰ میلیون نفر از اقشار محروم و… که به طور کلی باید مشمول میشدند فعلا از دسترسی به این سهام محروم هستند.
اتفاقی که افتاد مجلس تصمیم گرفت به این موضوع ورود کند در بحث توزیع سهام عدالت به نوعی یک نوع بی عدالتی اینجا رخ داده است.در مرحله بعد بحث تدوین یک طرح توسط کمیسیون اقتصادی مطرح شد و در اسفند ماه نیز خبر آمد که این موضوع در قانون بودجه ۱۴۰۰ گنجانده خواهد شد که تا کنون چنین امری رخ نداده است.
بر اساس قانون بودجه و اعلام رسمی وزیر اقتصاد، دولت امسال میتواند تا صد هزار میلیارد تومان سهام بفروشد. اگر قرار بود به آن هفت میلیون نفر سهام عدالت حتی با ارزش روز هشت میلیون تومانی ارائه شود خیلی رقمش کمتر از این ۱۰۰ هزار میلیارد تومان سهام خواهد شد.
برگرفته از : https://www.tasnimnews.com/fa/news/1400/04/13/2531990