پرداخت دیون و بدهیهایی که شرکت سهامی خاص مسئول آن است، با این وجود مواردی در قانون به صورت استثنائی معین شده است که مدیران و سهامداران نیز برای پرداخت بدهیهای شرکت مسئول شناخته میشوند.
در صورتی که این بدهیها نتیجه تخلفات از مسئولیتهای هیئت مدیره یا مدیرعامل باشد، این اشخاص به صورت انفرادی و یا به صورت مشترک مسئول پرداخت این بدهیها خواهند بود. بهخصوص زمانی که شرکت ورشکسته شود یا داراییهای آن برای پرداخت بدهیهای آن کافی نباشد، با اثبات تخلف مدیران از مقررات اساسنامه یا سایر مقررات که باعث ورشکستگی شرکت شده است میتوان تا میزانی از دیونی که شرکت قادر به پرداخت آنها نیست را از مدیران مطالبه کرد.
همچنین مسئولیت مدیران براساس ماده ۱۹ قانون صدور چک میباشد که چنانچه مدیران شرکت سهامی خاص برای پرداخت دیون شرکت چک صادر نمایند، همراه با شرکت به صورت تضامنی مسئول پرداخت چک خواهند بود یعنی هریک از افراد مسئول پرداخت تمام مبلغ بدهی میباشند.
مسئولیت سایر سهامداران شرکت که سمت مدیریتی ندارند، تنها تا میزان مبلغ اسمی سهام آنان خواهد بود و نمیتوان بدهیها را از اموال شخصی سهامداران پرداخت نمود.
بدهی مالیاتی در شرکت متوجه چه کسی است؟
از دید قانون مالیات مستقیم مسئولیت بدهی مالیاتی هر شرکتی با آخرین مدیران آن شرکت میباشد ولی از دید قانون تجارت مسئولیتهای مالی هر شخص حقوقی با مدیران آن است و همیشه نسبت به دوره مدیریتشان مسئولیت دارند.
باید بگوییم که پرداخت بدهی مالیاتی شرکت، همچون دیگر بدهیهای شرکت، بر عهده شرکت میباشد و باید از محل وجوه و داراییهای خود شرکت، پرداخت و تسویه گردد.
برگرفته از : https://vindad.com/blog