ازاینکه پایگاه خبری - تحلیلی- آموزشی سایت اقتصادی ایران را جهت بازدید خود انتخاب نموده اید سپاسگزاری می نمایم. ضمنا"، این سایت،به نشانیهای : http://eghtesadi1.ir http://doabsar.ir http://zapah.ir http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

ماجرای «طرح وان» چیست؟

0
Spread the love
تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

یارانه بنزین جدید در راه است؟ / ماجرای «طرح وان» چیست؟

ماجرای تغییر سهمیه‌بندی بنزین مدت‌هاست که در مجلس مطرح است. حالا هم صحبت از طرح وان در مجلس است که بر اساس آن قیمت انرژی به روز حساب می‌شود. آنطور که از گفته عضو کمیسیون انرژی مجلس مشخص است، قرار است به جای یارانه پنهان پول آن را به مردم پرداخت کنند. اما نگاه مردم به این مساله چیست؟

به گزارش تجارت‌نیوز، «قیمت حامل‌های انرژی نباید گران شود، باید واقعی شود.» این گفته فریدون عباسی، عضو کمیسیون انرژی مجلس است.

عباسی با اشاره به اینکه در این مورد طرح‌هایی در مجلس در حال پیگیری است، گفته بود: «اگر قیمت حامل‌های انرژی واقعی شود متعاقب آن مصرف انرژی کنترل می‌شود و باید به آن‌هایی که نیازمند واقعی هستند پرداخت‌هایی صورت گیرد.»

توضیحات این نماینده درباره طرح وان است. طرحی که پیش از این هم در مجلس مطرح بود و عباسی اواخر مردادماه سال ۹۹ نیز در این مورد گفته بود: «براساس این طرح به هر فرد، مقداری «وان» داده می‌شود. در واقع یارانه‌ای که دولت می‌خواهد به هر فرد بدهد به شکل «وان» خواهد بود، به این صورت که یک فرد ماهانه ۵۰ وان دارد که می‌تواند آن را مصرف کند و باقیمانده «وان» خود را در بورس بفروشد.»

سعید جلیلی، یکی از کاندیداهای انتخابات ۱۴۰۰ نیز میان برنامه‌های انتخاباتی خود از طرح وان گفته بود. او با بیان اینکه حق برخورداری از «وان» را به صورت برابر به افراد جامعه می‌دهیم، گفته بود: «مدیریت مصرف وان در اختیار مردم قرار می‌دهیم. مردم می‌توانند مصرف کنند یا به افرادی که مصرف بیشتری دارند بفروشند.»

آنطور که از گفته‌های آنها مشخص است، قرار است به جای یارانه پنهان، پول آن را به مردم پرداخت کنند. اما حالا که بار دیگر عباسی، نماینده مجلس از واقعی شدن قیمت بنزین گفته، بسیاری از کاربران به آن واکنش نشان دادند. برخی می‌گویند «یارانه نمی‌خواهیم به جای آن، درآمدها و قیمت کالاها را واقعی کنید.»

یارانه می‌دهند، هزینه‌ها بالاتر می‌رود

در ادامه نظر برخی از کاربران تجارت‌نیوز را می‌خوانید:

«شما اسمش را واقعی کردن قیمت گذاشتید که همان گران کردن می‌شود! تمام اقلام مصرفی را چندین برابر می‌کنند. ما یارانه نمی‌خواهیم وقتی همه چیز صد برابر می‌شود.»

«این چه کار بی فایده‌ای است که یارانه مثلاً سوخت را بردارید و به ما بدهید. بعد امثال من بدبخت به دلیل گرانی سوخت ۱۰۰برابر هزینه‌هایم بالاتر رود!»

«اگر نخواهیم به یارانه ما اضافه کنید باید چه کنیم؟! به جایش هر سال گرانی است!»

«یارانه برای هر نفر یک میلیون شود، معشیت هم پرداخت کنند، ولی مرغ کیلویی ۵۰هزار تومان شود، مسکن و اجاره خانه وحشتناک شود. به چه دردی می‌خورد افزایش یارانه؟ به جای آن قیمت‌ها را کنترل کنید.»

«لطفا یک زحمت بکشید و سر راهتان قیمت حقوق، دلار، خانه، ماشین و اجناس را هم واقعی کنید.»

«اگر راست می‌گویید یارانه را حذف کنید و قیمت اجناس را برای یک دوره چهار ساله مدیریت کنید تا گران نشود. یارانه پیشکش!»

«مردم یارانه نمی‌خواهند، رفاه، آسایش و امنیت می‌خواهند.»

«یارانه در اصل بابت حامل‌های انرژی بوده که قبلا به صورت سوبسید داده می‌شد. طوری حرف می‌زنید انگار دارید صدقه می‌دهید و به چه کسی بدهید و به چه کسی ندهید را علم کردید.».

«حقوق ما را هم متناسب با نرخ جهانی و دلار حساب و پرداخت کنند. در اینصورت اصلا نیازی به یارانه نداربم و یارانه‌ها را ببرند به آدم‌های محتاج پرداخت کنند.»

موضوعی که بسیاری از کاربران به آن پرداخته‌اند ناهمخوانی یارانه‌ها با هزینه‌های جاری است. آنهم در حالی که بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، نرخ تورم سالانه مرداد ١۴٠٠ برای خانوارهای کشور، به ۴۵,٢ درصد رسیده است.

حالا باید دید این موضوع تغییر قیمت بنزین به کجا کشیده می‌شود. تاکنون در مجلس طرح‌های پرحاشیه زیادی ا از جمله «طرح صیانت از فضای مجازی» مطرح شده است. حالا هم صحبت از «طرح وان» و تغییر قیمت بنزین شده است که واکنش‌های زیادی در پی داشته است.

عاطفه محمودی

منبع : https://tejaratnews.com

Please follow and like us:
Pin Share

هدف از راه‌اندازی سایت اقتصادی ایران بررسی مسائل ومعضلات اقتصادی ایران وارائه راهکارهای مناسب می باشد. به امید روزی که شاهد ایرانی آباد و با رونق وشکوفائی اقتصادی باشیم، برای همگان به ویژه بازدیدکنندگان این سایت اقتصادی سرافرازی ونیکبختی آرزو می نمایم. مالکیت سایت اقتصادی ایران برای محمدرضا عادلی مسبب کودهی محفوظ است. سایت اقتصادی ایران درسامانه ساماندهی سایتهای اینترنتی ایران به کدهای شامد: http://ehteyaj.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-21 http://doabsar.irبه کدشامد:1-1-750014-65-0-20 http://eghtesa3.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-11 http://etabar.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-10 http://namouneh.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-16 http://koudehi.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-15 http://mosabbeb.irبه کد شامد1-1-750014-65-0-9 http://namooneh.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-12 http://adeli16559.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-14 http://tarazmani.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-13 http://zapah.ir به کدشامد: 1-1-750014-65-0-18 http://eghtesadi1.com به کدشامد: 1-1-750014-65-0-7 http://eghtesadiiran.comکدشامد: 4-0-65-750014-1-1 https://eghtesadi1.irکدشامد: 5-0-65-750014-1-1 http://eghtesadiiran.irکدشامد:6-0-65-750014-1-1 http://eghtesadionline.com کدشامد: 1-1-750014-65-0-8 ثبت گردیده است انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. سایت اقتصادی ایران به نشانیهای: http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadi1.ir http://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com http://zapah.ir http://doabsar.ir قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

لطفا دیدگاه خود را ثبت کنید

RSS
EMAIL