با وجود اجرای دو مرحله از قانون همسان سازی و افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی حقوق بخش قابل توجهی از این اقشار همچنان در سطحی بسیار ناچیز و زیر ۳ میلیون تومان است.
به گزارش کاماپرس، مقایسه وضعیت حداقلی بگیران تامین اجتماعی در قبل و بعد از اجرای قانون همسان سازی حکایت از آن دارد که همچنان بخش بزرگی از اقشار بازنشسته تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی حقوقی دریافت می کنند که آنها را از برآورده کردن کف نیازهای معیشتی خود ناتوان می کند.
حقوق ۴۰ درصد بازنشستگان تامین اجتماعی بین ۵ تا ۱۰ میلیون است
طبق آماری که فارس آن را بازنشر کرده است در اسفند ماه سال ۱۳۹۸ و قبل از اجرای متناسبسازی؛ ۸۴٫۹۴ درصد از جامعه تحت پوشش و پس از اجرای فاز اول متناسب سازی در اسفند ماه ۱۳۹۹ حدود ۷۶٫۶۱ درصد و در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ با اجرای فاز دوم متناسبسازی حدود ۴۴٫۶۶ درصد از مستمریبگیران و بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی در طبقه کمتر از ۳۰ میلیون ریال و در حدود ۴۰٫۳۸ درصد از مستمریبگیران و بازنشستگان سازمان در طبقه ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون ریال قرار گرفتهاند.
بهبود قابل توجه وضعیت حقوق بازنشستگان کشوری و فولاد
نگاهی به اجرای قانون همسان سازی در سایر اقشار بازنشسته نشان می دهد اجرای این قانون منابع بیشتری به آنها رسانده است چنان که در سال ۱۳۹۸ حدود ۷۰ درصد بازنشستگان و موظفین حقوقبگیر مشترک صندوق بازنشستگی کشوری، حقوقی پایینتر از ۳۰ میلیون ریال دریافت نمودهاند که این رقم در سال ۱۴۰۰ تقریبا نزدیک به صفر گردیده است، در سال ۱۴۰۰ حدود ۸۹ درصد از بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری حقوقی بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون ریال دریافت نمودهاند.
علاوه براین بهبود شرایط حقوق بازنشستگان فولاد نیز با اجرای قانون همسان سازی بسیار قابل توجه تر از بازنشستگان تامین اجتماعی بوده است به نحوی که در سال ۱۳۹۸ حدود ۶۰ درصد بازنشستگان و موظفین حقوقبگیر مشترک صندوق بازنشستگی فولاد، حقوقی بین ۳۰ تا ۵۰ میلیون ریال دریافت نمودهاند که این رقم در سال ۱۴۰۰ تقریبا ۱۲ درصد گردیده است، همچنین در سال ۱۴۰۰ حدود ۷۵ درصد از بازنشستگان صندوق بازنشستگی فولاد حقوقی بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون ریال دریافت نمودهاند. نتیجتاً پس از همسانسازیهای صورتگرفته حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران افزایش قابل ملاحظهای داشته است.
منبع : https://www.ghatreh.com/news/nn60880713