در گفت و گو با ایلنا عنوان شد؛
اصلاح قانون کار مشکلات تولید را رفع نمی کند/معاف کردن کارگاههای زیر ۱۰ نفر از قانون کار، نوعی برده داری است/مجلس اطلاعات کمی از مشکلات کارگری دارد.
رئیس کانون بازنشستگان و مستمری بگیران اهواز، اکثر قوانین کار را به سود کارفرما دانست و گفت: طرح معاف کردن کارگاههای زیر ۱۰ نفر در روستاها از قانون کار و دستمزد توافقی، نوعی سیستم بردهداری است.
حمید باوی بحره در خصوص تحولات اخیر مجلس پیرامون تغییرات قانون کار در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، اظهار کرد: قانون کار در جامعه کارگری قانونی است که بعد از قانون اساسی برای جامعه کارگری قابل احترام می باشد.
وی با بیان اینکه اکثر قوانین کار به سود کارفرما است، افزود: ماده ۲۷ قانون کار همواره مورد توجه بوده و اینکه فکر میکنند اصلاح قانون کار مشکلات تولید را حل میکند اشتباه بوده، چرا که تمام مسائل در اختیار کارفرما است.
رئیس کانون بازنشستگان و مستمری بگیران اهواز گفت: بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران همواره بر وضعیت کارگر و دستمزدش تاکید داشتند چرا که تنها پیمان بین کارگر و کارفرما است، لذا نمایندگان مجلس دنبال مسائل دیگری برای رفع موانع تولید باشند.
وی در خصوص طرح مجلس برای معاف کردن کارگاههای زیر ۱۰ نفر در روستاها از قانون کار و اعمال دستمزد توافقی، عنوان کرد: در این طرح که توسط مجلس ارائه شده این کارگاهها در روستاها معاف از مالیات بوده و حقوق کارگران توافقی خواهد بود که نوعی سیستم بردهداری است و ظلم ناعادلانهای برای افراد در شرف بازنشستگی و کشاورزی بوده و اگر نرخ دستمزد توافقی باشد کارفرما با هر مبلغی که بخواهد نیرو جذب میکند و اگر کسی قبول نکند به او میگوید بسلامت.
باوی بحره ادامه داد: با این قانون در اصل بیکاری را رواج دادهایم، ما به عنوان جامعه کارگری و بازنشستگی اعتراض خود را نسبت به این موضوع خواهیم داشت و ۲۹ آبانماه که مصادف با تصویب قانون کار است اعتراض خود را به گوش مسئولین و نمایندگان مجلس خواهیم رساند.
وی با اشاره به اینکه این قانون ضربهای سنگین به کارگران کشاورز میزند، گفت: در سال ۸۷ قانون کار برای کارگاههای زیر ۵ نفر معاف شده بود و باعث اعتراض وسیع جامعه کارگری شد و حالا این قانون برای کارگاههای تا سقف ۱۰ نفر مطرح است.
رئیس کانون بازنشستگان اهواز بیان کرد: ۵۱ نماینده مجلس قانون فوق را امضا کردهاند که طی پیگیریها و صحبت با برخی نمایندگان توانستیم آنها را قانع کنیم تا امضای خود را پس بگیرند که ۶ نفر از نمایندگان استان نیز از امضا کنندگان بودند.
وی اضافه کرد: جامعه کارگری خوزستان بعد از تهران بیشترین جمعیت را دارد و بجای اینکه نمایندگان ما از بخش خصوصی و کارگری حمایت کنند این طرح را امضا کردند و به احتمال زیاد در این مورد توجیح نبودند و با توضیحات جامعه کارگری و مطالعه، امضاهای خود را پسخواهند گرفت.
باوی بحره در خصوص همسان سازی حقوق بازنشستگان گفت: بعد از انتخابات چرخشی از نمایندگان مجلس دیدیم که همسان سازی حقوق بازنشستگان را تورمزا دانستند.
وی تصریح کرد: آیا فقط حقوق بازنشستگان تورم زا است؟ منابع دائمی شدن همسان سازی حقوق بازنشستگان از دولت تامین نمیشود بلکه از منبع طلبهای سازمان تامین اجتماعی از دولت است و این تورم زا نیست درصورتی که حقوقهای نجومی تورم زا می باشد.
رئیس کانون بازنشستگان در پایان اظهار کرد: از نمایندگان مجلس میخواهیم دائمی شدن همسان سازی حقوق بازنشستگان را به تصویب برسانند. ما فقط اسمی از مجلس انقلابی می شنویم و متاسفانه بنا به دلایلی و اینکه اطلاعات کمی در مورد جامعه کارگری دارند چنین تصمیماتی میگیرند. این تصمیمات به ضرر جامعه کارگری و حتی به ضرر تولید است، چرا که کارگاهها با وجود کارگران زبده و شاد میتوانند به افزایش تولید برسند و کارگری که حقوق خوب ندارد نمیتواند به درستی کار کند.
منبع : https://www.ilna.news