مراحل رفع ممنوع الخروجی به چه صورت است ؟
ماده ۱۷ قانون گذرنامه می گوید :” دولت می تواند از صدور گذرنامه و خروج بدهکاران قطعی مالیاتی و اجرای دادگستری و ثبت اسناد و متخلفان از انجام تعهدات ارزی طبق ضوابط و مقرراتی که در آیین نامه تعیین میشود جلوگیری نماید” بنابراین ماده به دولت یا قوه مجریه اجازه داده شده تا خروج بدهکاران اجرایی از کشور را بنا به تقاضای طلبکار انجام دهد و دقت داشته باشید که تا زمانی که از طرف بدهکار بدهی خود را پرداخت نکند یا رضایت طلبکار خود را نگیرد ، نمی تواند نسبت به رفع ممنوع الخروجی اقدام نماید.
چه کسانی ممنوع الخروج می شوند؟
توجه داشته باشید که ممنوع الخروجی افراد ۴ علت مهم را در برگرفته است و تنها ۵ گروه از افراد برای خروج از مرزهای کشور دچار مشکل و ممنوع الخروجی می شوند که در زیر به آنها اشاره می کنیم:
۱ – بدهکاران قطعی مالیاتی ، بدهکارانی که به موجب صدور حکم قطعی دادگاه یا صدور اجرائیه در اجرای ثبت سازمان ثبت اسناد و املاک ، بدهی آنها محرز شده است
۲ – افرادی که در خارج از ایران به خاطر تکدی ، ولگردی ، سرقت ، کلاهبرداری و هر عنوان دیگری دارای سوء شهرت شده باشند.
۳ – افرادی که مسافرت آنها به خارج از کشور به تشخیص مقامات قضایی مخالف مصالح جمهوری اسلامی کشورمان ایران باشد، کسانی که به موجب اعلام کتبی مقامات قصایی اجازه خروج از کشور را ندارند.
۴ – افرادی که اخذ گذرنامه و خروج از کشور آنها به اراده فرد دیگری مانند ( پدر، شوهر و…) محول شده است اجازه ندارند از کشور خارج شوند.
مدت اعتبار ممنوع الخروجی هر شخص
به موجب ماده ۱۳۳ قانون آیین دادرسی کیفری با توجه به اهمیت و دلایل جرم فرد، دادگاه این امکان را دارد که قرار عدم خروج متهم از کشور را صادر نماید و ضمنا مدت اعتبار این قرار ۶ ماه یکبار در نظر گرفته شده است، اما بر طبق صلاحدید دادگاه این اعتبار می تواند هر ۶ ماه یکبار مجدد تمدید شود و در ضمن توجه داشته باشید که این قرار پس از ابلاغ ظرف ۲۰ روز در دادگاه تجدید نظر استان مورد نظرتان قابل اعتراض می باشد و این در حالی است که در صورت فسخ قرار توسط مرجع صادر کننده یا نقض آن توسط مرجع تجدید نظر یا صدور قرار منع پیگرد یا موقوفی تعقیب یا برائت متهم، دادگاه بدوی مکلف است موضوع را بلافاصله به مراجع ذیربط اطلاع رسانی نماید تا نسبت به رفع ممنوع الخروجی فرد اقدام گردد.
استعلام ممنوع الخروجی
خوشبختانه با توجه به مراحل مختلف سخت و زمانبری که جهت استعلام ممنوع الخروجی هر فردی وجود داشت که تعدادی را در بالا برایتان توضیح دادیم در حال حاضر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از امروز سامانه ای برای استعلام آنلاین ممنوعیت خروج مسافران راه اندازی کرده است که افراد تنها با وارد کردن ” کد ملی خود ” در سایت exitban.ssaa.ir می توانند از وضعیت ممنوع الخروجی خود مطلع شوند و با خیال راحت به برنامه ریزی سفرشان برسند.
سوالات متداول سامانه استعلام ممنوع الخروجی
۱- چگونه می شود با کد ملی استعلام ممنوع الخروجی گرفت؟
شما با وارد شدن به سایت استعلام ممنوع الخروجی سایت اجرای اسناد رسمی می توانید کد ملی فرد مورد نظر را وارد نمایید و سپس در همان لحظه به صورت آنلاین وضعیت را مشاهده نمایید.
۲- چه افرادی شامل ممنوع الخروجی می شوند؟
افرادی که بنا به دلایل مالیاتی ، محکومیت های قضایی ، سوء سابقه در خارج از کشور و همچنین اجاره خروج انها به پدر ، مادر و …. محول شده است و اجازه خروج از کشور را ندارد شامل ممنوعیت خروج از کشور می شوند.
۳- آیا ممنوع الخروجی از بین می رود؟
با توجه به نوع ممنوعیت خروج از کشور و بسته به نوع حکم قضایی فرد مدت تعیین شده نمی تواند از کشور خارج شود و پس از گذشت مشکل حل شده و یا رفع مشکل میتواند از کشور خارج شود.
۴- مراحل رفع ممنون الخروجی به چه صورت است؟
پس از استعلام ممنوع الخروجی و مشخص شدن دلیل ممنوع الخروج شدن فرد ، شخص می تواند با مراجعه به مراجع مربوطه نسبت به رفع ممنوعیت خود از کشور اقدام نماید.

استعلام ممنوع الخروجی
سامانه استعلام ممنوع الخروجی با کد ملی
ممنوع الخروجی وضعیتی است که به دلایل مختلف می تواند برای فرد به وجود بیاید . غافلگیری در مواجهه با آن ، در زمان خروج از کشور ، اتفاق خوشایندی نیست . برای سهولت اطلاع از این موضوع سایتی در این زمینه طراحی شده است که افراد می توانند به راحتی و با وارد کرد اطلاعات شخصی در سامانه استعلام ممنوع الخروجی به آدرسexitban.ssaa.ir ، از وضعیت خروج خود مطلع شوند.
خروج از مرز های یک کشور و ورود به کشور دیگر نیازمند داشتن شرایط و مدارک به خصوصی است . یکی از این مدارک گذرنامه است . روند قانونی درست در زمینه خروج از کشور این است که ، ممنوع الخروجی قضائی از قبل به اطلاع فرد ممنوع الخروج شده برسد.
اما گاهی پیش می آید افراد حتی با داشتن گذرنامه وقتی به فرودگاه رفته متوجه می شوند ممنوع الخروج شده اند . این وضعیت اگرچه از نظر قانونی ایراداتی دارد ، اما وضعیت رایجی است . به همین خاطر افرادی که سفرهای خارجی زیادی داشتند بعضا با مشکلاتی رو به رو بوده اند .برای رفع این مشکلات سامانه ای به نام سامانه استعلام ممنوع الخروجی به آدرس exitban.ssaa.ir طراحی شد . در همین راستا در این مقاله به توضیحات کاملی در خصوص ممنوع الخروجی ، سامانه استعلام ممنوع الخروجی و نحوه استعلام ممنوع الخروجی می پردازیم.
ممنوع الخروجی چیست ؟
ممنوع الخروجی وضعیتی حقوقی است که فرد به دلایل مختلف نمی تواند از مزر های یک کشور خارج شود . در حقیقت ممنوع الخروجی تضمینی است که قانونگذار برای جلوگیری از فرار متهمان ، در موارد کیفری و بر اساس قانون آیین دادرسی کیفری و در موارد حقوقی برای الزام مرد به انجام تعهد خود بر اساس قوانین مدنی و ثبتی در نظر گرفته است . به طور کلی در موارد زیر طبق قانون می توان مانع از خروج افراد از کشور شد:
۱- اشخاصی که به موجب رای دادگاه و یا صدور اجرائیه از سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بدهکار شناخته می شوند.
۲- کسانی که به دلیل فرار مالیاتی یا پرداخت نکردن مهریه بدهکار محسوب می شوند.
۳- کسانی که برای دریافت گذرنامه به اجازه همسر یا پدر خود وابسته اند.
۴- کسانی که سفر آن ها به خارج مخالف مصالح جمهوری اسلامی ایران محسوب شده و یک ابلاغیه کتبی در این خصوص دریافت کرده اند.
۵- کسانی که سابقه سرقت، تکدی گری، کلاهبرداری و مزاحمت در خارج از کشور را داشته اند.
سامانه اینترنتی استعلام ممنوع الخروجی چیست؟
در گذشته مسافرانی که قصد خروج از کشور را داشتند برای اینکه بدانند ممنوع الخروج هستند یا نه تنها دو راه داشتند . یا به صورت حضوری باید به اداره گذرنامه می رفتند و یا با تلفن به این اداره ، وضعیت خود را استعلام می کردند . با پیشرفت تکنولوژی و به دنبال مشکلاتی که افراد برای اطلاع از ممنوع الخروجی خود داشتند ، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور سایتی طراحی کرد تا افراد به وسیله آن بتوانند به صورت آنلاین وضعیت ممنوعیت خروجی خود را بررسی کنند.
البته باید توجه داشت که اطلاعات سایت exitban.ssaa.ir صرفا راجع به ممنوع الخروجی ها و رفع ممنوع الخروجی های مربوط به پرونده های دوایر اجرای اسناد رسمی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور می باشد . برای اطلاع از وضعیت ممنوع الخروجی کیفری و سایر ممنوع الخروجی ها باید به اداره گذرنامه مراجعه کرد.
نحوه استعلام از قوه قضاییه
از تیر ماه سال ۹۷، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور سامانه ای را برای اطلاع اشخاص از ممنوع الخروجی راه اندازی کرد. البته این سامانه صرفا در خصوص ممنوع الخروجی و رفع ممنوع الخروجی بودن مربوط به پرونده های اجرایی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بوده و سایر موارد را شامل نمی شود. با توجه به راهنمای تصویری که در ادامه برای شما قرار داده شده است به راحتی می توانید ممنوع الخروجی خود را استعلام کنید:
۱- ابتدا در یک مرورگر اینترنتی عبارت سامانه استعلام ممنوع الخروجی و یا آدرس exitban.ssaa.ir را جستجو کنید و دقیقا وارد همین صفحه شوید .

استعلام ممنوع الخروجی
۲- همانطور که در تصویر مشاهده می کنید، صفحه ای بدین شکل نمایش داده می شود. اطلاعات خواسته شده یعنی، نام، نام خانوادگی ، نام پدر، تاریخ تولد، شماره شناسنامه و کد ملی را وارد کنید. پس از آن جمع دو عددی که از شما خواسته شده است را در مستطیل کنار آن بنویسید و در پایان دکمه ارسال را بزنید.

استعلام ممنوع الخروجی
۳- پس از انجام همه ی مراحل ، پیام زیر برای شما نمایش داده می شود . به این روش استعلام ممنوع الخروج بودن با کد ملی هم گفته می شود.
برای ورود به سامانه ممنوع الخروجی کلیک کنید
بنابر اعلام فرمانده پلیس فرودگاه های کشور، استعلام ممنوع الخروج بودن اشخاص علاوه بر سامانه استعلام ممنوع الخروجی exitban.ssaa.ir، از طریق اپلیکیشن پلیس من نیز امکان پذیر می باشد.
منبع : https://www.vokalayeartin.ir/4445