هجوم انگلیسی به زنده بودن «فارسی»
تمدن ایرانی و زبان فارسی دو بازوی قدرتمند ایران به شمار میروند که انگلیسیها از چند قرن گذشته برای نابودی آن نقشه میکشند و نمونه توطئه آنها ضربه زدن به زبان فارسی در شبه قاره هند بود.
تلاش مشترک «بیبیسی»، «ایراناینترنشنال»، «العربیه» و چند رسانه غربی و عربی دیگر برای راهاندازی کارزاری ضدایرانی با عنوان «منو فارسی» با واکنشهای تندی از سوی ایرانیان همراه بوده است. ایرانیها فارسی را نه یک زبان بلکه یک هویت و نماد یک تمدن میدانند.
هشتگ منو فارسی که با حمایت رسانه دولتی انگلیس، «بیبیسی»، رسانههای سعودی «ایران اینترنشنال» و «العربیه» و چند رسانه گمنامتر غربی و عربی همراه بوده، در ظاهر بیانکننده گلایههای ایرانیان غیرفارسی زبان از مشکلاتی است که در به کارگیری فارسی یا تبعیض در استفاده از این زبان تجربه کردهاند! این هشتگ در توئیتر و اینستاگرام، از سوی اکانتهای «فیک» به منظور ایجاد تفرقه دنبال میشود. کاربران ایرانی در مقابله با اکانتهای بیهویت و جعلی که «منو فارسی» را منتشر میکنند، با استفاده از همین هشتگ و هشتگ «قند پارسی» به تلاش مذبوحانه محور غربی، عبری و عربی ضدایرانی پاسخ میدهند. «فارسی» عامل همبستگی در منطقه.
اما به راستی، چرا نابودی زبان فارسی برای رسانههای ضدایرانی اهمیت دارد؟ در ادامه گفتوگوی «جوان» با پروفسور سرور بختی، رئیس تاجیکستانی مؤسسه فرهنگی اکو را میخوانید. وی که فرزند شاعر پرآوازه تاجیک، استاد مهربان بختی است، میگوید: «زبان فارسی یکی از زبانهای مهم منطقه اکو است. زبان فارسی زبان کشورهای ایران، افغانستان و تاجیکستان و زبان گویش بسیاری در پاکستان و هند است. قلمرو این زبان در تاریخ بسیار گسترده بوده، حتی در دورهای از مدیترانه تا سند و از بینالنهرین تا جیحون قلمرو زبان فارسی بوده است، البته زبان فارسی محدود به شبهقاره نبوده و در دیگر نقاط جهان نیز حضوری چشمگیر داشته است و به گزارش جهانگردانی مانند ابنبطوطه، زبان بازرگانی در مسیر جاده ابریشم بوده است. زبان فارسی با پیشینهای کهن، همواره از زبانهای تأثیرگذار و از ابزار انتقال تمدن و فرهنگ بوده است.»