وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در یکی از شبکههای اجتماعی نوشت: اصرار داریم تا شبکه فیبر نوری را به عنوان منبع شبهنامحدود انتقال دیتا در سراسر ایران اجرا کنیم تا کیفیت و سرعت شبکه دیتای ثابت خانگی به حداکثر برسد و رضایت مردم را برآورده کند.
به گزارش تجارتنیوز، کیفیت و سرعت اینترنت خانگی افزایش پیدا میکند؟
عیسی زارعپور در صفحه اینستاگرام خود نوشت: فرکانسهایی که برای انتقال صوت و داده در ارتباطات سیار استفاده میشوند، منابع خدادادی اما محدودی هستند. به همین دلیل نمیتوانیم توقع داشته باشیم که توسعه ظرفیت انتقال داده از طریق شبکه تلفن همراه تا بینهایت باشد.
وی افزود: به همین دلیل اصرار داریم شبکه فیبر نوری را به عنوان منبع شبهنامحدود انتقال دیتا در سراسر ایران اجرا کنیم تا کیفیت و سرعت شبکه دیتای ثابت خانگی به حداکثر برسد و رضایت مردم شریف کشورمان را برآورده کند.
زارعپور خاطرنشانکرد: بخشی از محدوده فرکانسی که تاکنون در اختیار اپراتورهای همراه قرار نگرفته بود، باند فرکانسی ۲۳۰۰ است. افزودن این لایه باند فرکانسی اقدامی تکمیلی برای بهبود کیفیت و سرعت ارتباطات تلفن همراه است که از فردا بهتدریج به یکهزار و ۸۰۰ سایت شبکه ۴G ایرانسل اضافه خواهد شد.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: این اقدام، ظرفیت شبکه این اپراتور را روزانه تا یکهزار ترابایت در مراکز استانها افزایش خواهد داد. امیدوارم که دیگر اپراتورها هم به سرعت استفاده از این محدوده فرکانسی را آغاز کنند.
زارعپور بیانداشت: گامهای فنی لازم برای بهبود کیفیت و سرعت شبکه تلفن همراه یک به یک در حال تکمیل است که گزارش آن را محضر مردم شریف ایران ارائه خواهم کرد.(ایرنا)
چرا وضعیت اینترنت بحرانی است؟
این روزها دیگر کسی پیدا نمیشود که از سرعت اینترنت گلایه نداشته باشد. حتی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز دیروز عنوان کرد که به نقطه بحرانی در شبکه اینترنت رسیدیم. زارعپور مشکل کندی اینترنت را به زیرساخت شبکه مرتبط میداند.
وی همچنین به مشکلات موجود در تجهیزات اپراتورها در شهرهای مختلف کشور اشاره و عنوان کرده شهرداریها به اپراتورها امکان اجازه نصب BTS را نمیدهند. وزیر ارتباطات وعده راهاندازی نیم میلیون پورت فیبر نوری در چند شهر کشور در هفته آینده را به منظورحل مشکل سرعت اینترنت کشور داده است.
اما به گفته مخاطبان تجارتنیوز عمده مشکل کاربران اینترنت در دسترسی به شبکههای اجتماعی مختلف از جمله اینستاگرام، تلگرام، توییتر و واتساپ است و حال سوال اینجاست که آیا فیبر نوری علت کندی دسترسی به این شبکههاست یا دلیل دیگری وجود دارد.
محمد کشوری، کارشناس فناوری اطلاعات در این خصوص عنوان کرد: همانطور که در زمان قطع آب یا گاز ممکن است موضوع نتیجه عوامل مختلفی باشد در مورد اینترنت هم داستان همین است. با توجه به اینکه گلایه کندی سرعت اینترنت مربوط به یکی دو کاربر نیست پس باید دلیل بزرگتری پشت ماجرا باشد.
وی ادامه داد: یکی از دلایل احتمالی کندی سرعت اینترنت میتواند در شبکه دسترسی اپراتورها باشد. یعنی دکل محله شما در ساعتی که مراجعه زیاد است با توجه به اینکه برای مقدار بهینهای دیتا طراحی شده نمیتواند پاسخگوی حجم بیشتری باشد.
کشوری افزود: پهنای باندی که شرکت زیرساخت در اختیار اپراتورها قرار می دهد محدود است. با توجه به اینکه نیاز به رشد نرخ پهنای باند بالا و ماهانه حدود ۱۰ درصد است این موضوع نیز میتواند در کاهش سرعت اینترنت نقش مهمی داشته باشد.
منبع : https://tejaratnews.com/startup