برنده و بازنده افزایش مستمری تامین اجتماعی کیست؟
تصمیم دولت در خصوص افزایش حقوق کارگران بازنشسته، صدای بازنشستگان تامین اجتماعی را بلند کرد. تا به اینجا شکی نیست که این میزان افزایش مستمری تامین اجتماعی به زیان مستمریبگیران است اما در مقابل برنده اصلی کیست؟
سایت اقتصادی ایران به نقل از تجارتنیوز، تصمیم دولت در خصوص افزایش مستمری تامین اجتماعی، صدای بازنشستگان را بلند کرد. تا به اینجا شکی نیست که این میزان افزایش به زیان مستمریبگیران سازمان است، اما برنده اصلی این مصوبه کیست؟
فرشید یزدانی، کارشناس بیمههای اجتماعی پاسخ این پرسش تجارتنیوز را در چهار کلمه میدهد: برنده سازمان تامین اجتماعی است.
وی در توضیح مقصود خود از برنده قلمداد کردن سازمان تامین اجتماعی گفت: برای سال ۱۴۰۱ حداقل دستمزد کارگران سایر سطوحبگیر ۳۸ درصد افزایش یافت. در مقابل این افزایش، دولت برای مستمریبگیران سایر سطوحبگیر تنها ۱۰ درصد افزایش مستمری منظور کرد.
ماجرا در مورد سایر سطوحبگیران است
یزدانی در ادامه افزود: هرچند در رابطه با افزایش ۵۷ درصد دستمزد و مستمری حداقلبگیران، تعادل نسبی میان منابع و مصارف سازمان وجود دارد اما در مورد سایر سطوحبگیران واضح است که این تفاضل ۲۸ درصدی به زیان آنها و به سود سازمان تامین اجتماعی است.
به باور یزدانی در مصوبه افزایش مستمری تامین اجتماعی سال ۱۴۰۱، دولت تنها به منافع سازمان توجه داشته و در عمل منافع بازنشستگان را نادیدهگرفته است.
وی در توضیح نادیدهگرفته شدن منافع بازنشستگان میگوید: افزایش ۱۰ درصدی حقوق بازنشستگان سایر سطوحبگیران به معنی سوق دادن این طیف از جامعه به سمت حداقلبگیری است. شبیه چنین اقداماتی در گذشته اتفاق افتاد و باعث شد که اجرای برنامههای متناسبسازی لازم اجرا شود.
این کارشناس بیمههای اجتماعی در ادامه افزود: این اتفاق به مثابه فرآیند سبب میشود تا بیمهشدگان در آستانه بازنشستگی از ترس کاهش مستمری، دنبال راهی برای ماندن در بازار کار باشند. اگر کسی برای سال جاری شانس افزایش ۳۸ درصدی درآمد را داشته باشد دیگر دلیلی برای خروج از بازار کار در ازاء افزایش ۱۰ درصدی مستمری را نخواهد داشت.
یزدانی در خاتمه، بازندگان این اتفاق را سیاست رفاهی و خانوارهای بازنشسته معرفی میکند.
برگرفته از : https://tejaratnews.com