مهمترین اخبار از حقوق بازنشستگان در پایان شهریور ۱۴۰۱؛ از زمان پرداخت معوقات بازنشسته ها تا دلیل کسر حقوق.
در آخرین روزهای شهریور ۱۴۰۱ نیز بحث حقوق بازنشستگان و مطالبات آنها همچنان از موضوعات داغ بود و مسائلی همچون ۲۵ درصد باقی مانده از همسان سازی حقوق مربوط به سال ۱۴۰۰ و کسر حقوق به خاطر بیمه مطرح شد.
سایت اقتصادی ایران به نقل از مستقل آنلاین؛ رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: بیمه آتیهساز حافظ به تعهدات خود عمل نمیکند و این موضوع سبب شده بیمه شدگان با مشکلات بسیاری مواجه شوند. بیمه شده برای گرفتن خدمات به بیمارستان طرف قرارداد میرود اما از آنجا که آتیه ساز به تعهدات خود عمل نکرده با مشکلات بسیاری مواجه میشود و هزینهی سنگین درمان را خود میدهد.
نشست اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری صبح سهشنبه ۲۹ شهریور، در خانه کارگر برگزار شد.
حسن صادقی (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) در این نشست به اصل ۲۹ قانون اساسی اشاره کرد و گفت: طبق این اصل دولت موظف است بیمه، درمان و آموزش رایگان برای همه فراهم کند. فراهم کردن بیمه پایه برای همه از وظایف حاکمیتی است اما دولت از همان ابتدا به دنبال این بود که این وظیفهی حاکمیتی را به سازمان تأمین اجتماعی محول کند.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۸۳ قانون نظام جامع تأمین اجتماعی موضوعیت پیدا کرد. در این قانون همهی سازمانهای بیمه در قالب وزارت رفاه و تأمین اجتماعی سازماندهی شد. ما در آن زمان عکسالعمل نشان دادیم. چراکه تجربهی تغییر قانون تأمین اجتماعی را در سال ۱۳۵۴ داشتیم. در آن مقطع نیز موضوع شکل گیری وزارت رفاه مطرح شد و همان زمان هم کارگران به رهبری مرحوم فیضی اعتراض کردند چراکه احساس میکردند دارایی آنها از دست خواهد رفت و شاه دستور توقف این تصمیم را داد.
صادقی ادامه داد: عکسالعمل ما منتج شد که دولت وقت متوجه شود که وزارت رفاه پاسخگوی نیاز ما نیست. بنابراین اساسنامه را اصلاح کرد و بر اساس آن مجموعه سازمان تامین اجتماعی را منفک کرد و زیر نظر شخص رییس جمهور آورد.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: اگر دولت به استناد اصل ۲۹ قانون اساسی یک سازمان تأمین اجتماعی فراگیر تأسیس میکرد و روی سازمان ما انگشت نمیگذاشت شاید امروز همهی مردم از بیمه پایه برخوردار بودند.
صادقی بیان کرد: تأمین اجتماعی یک سازمان مستقل و عامالمنفعه و متعلق به کارگران است و نیمی از جمعیت کشور را خدمات چند وجهی میدهد. این سازمان نباید وظیفهی حاکمیتی انجام دهد.
وی به حفظ اموال و داراییهای سازمان اشاره کرد و گفت: شستا، بانک رفاه و سایر داراییها را نباید از این سازمان منفک کرد که در صورت این کار سازمان تامین اجتماعی دچار مشکل میشود. با این اوصاف ما با جدا شدنِ بانک رفاه مخالفیم.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری بیان کرد: مدیران سازمان باید از این مجموعه دفاع کنند اما مدیرانی که وارد سازمان میشوند دنبالهروی دولت هستند و سیاسی فکر میکنند. چون دولت این افراد را انتخاب کرده و آنها فکر میکنند باید تابع دولت باشند.
وی گفت: وقتی مدیران اینگونه هستند بازنشستگان خود باید از مجموعهی متعلق به خود دفاع کنند. حرکت بازنشستگان نیازمند پیشرو است. کسی که بتواند مجموعه را در زمانی که باید هدایت کند. چشم تیزبین باید همواره مسائل مربوط به سازمان را رصد کند و در صورت نیاز اقدامی موثر انجام دهد.
صادقی به مشکلات بیمه تکمیلی اشاره کرد و گفت: ما از همان ابتدا با بیمه تکمیلی مخالف بودیم و میدانستیم در صورت اجرایی شدن آن، تامین اجتماعی قانون الزام و بیمه رایگان را نادیده میگیرد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر بیمه شده با وجود پولی که برای بیمه تکمیلی میپردازد نمیتواند از خدمات مناسبی برخوردار شود. بیمه آتیهساز حافظ به تعهدات خود عمل نمیکند و این موضوع سبب شده بیمه شدگان با مشکلات بسیاری مواجه شوند. بیمه شده برای گرفتن خدمات به بیمارستان طرف قرارداد میرود اما از آنجا که آتیه ساز به تعهدات خود عمل نکرده با مشکلات بسیاری مواجه میشود و هزینهی سنگین درمان را خود میدهد.
صادقی تاکید کرد: این بیمه تکمیلی باید پوستاندازی کند. به ما بیمه تکمیلی بدهید، نه بیمهی مکمل مضمحل. این بیمه درواقع جیب مردم را خالی کردن است.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری بیان کرد: ما با مطالبهگری میتوانیم به خواستهی خود برسیم. و با همین مطالبهگری بازنشستگان توانستیم به افزایش ۳۸درصدی حقوق برسیم. اگر آنها مطالبهگری نمیکردند این حقوق محقق نمیشد در حالیکه آنها نباید به تنهایی اعتراض میکردند. ما ۳۳۷ کانون داریم اینها باید برای مطالبهگری به خیابان میآمدند. کسی که نماینده کارگر میشود باید خط مقدم باشد.
صادقی به واگذاری بانک رفاه اشاره کرد و گفت: این موضوع را نیز باید به همت بازنشستگان پیگیری کنیم و اجازه ندهیم آن دارایی را واگذار کنند.
وی گفت: برنامه من پیگیریِ صفر تا صد مطالبات بازنشستگان است. ضمن اینکه اگر برای سازمان ردیف بودجهی جداگانهای در نظر نگیرند مثل پارسال اعتراض خواهیم کرد.
صادقی به محقق کردن ۲۵درصد باقیمانده همسانسازی اشاره کرد و گفت: اگر متناسبسازی و استمرار آن مشخص شود دیگر نباید سال بعد شاهد عقب ماندن حقوق بازنشستگان باشیم. متناسبسازی یعنی تناسب بین درآمد و تورم. الان این تناسب وجود ندارد. حقوق اسفند ماه الان کفاف هزینههای زندگی را نمیدهد. اگر در افزایش حقوق سال ۱۴۰۰ این تورم را دیدند ما مشکلی نداریم در غیر اینصورت باید متناسبسازی را اجرایی کنند.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: ساماندهی بیمه تکمیلی خواستهی دیگر ماست. یا سازمان آتیهساز باید به تعهدات خود عمل کند یا آن را کنار بگذارند. اگر هیچ کدام از این کارها را انجام نمیدهند قانون الزام را رعایت کنند و صفر تا صد هزینه درمان را پرداخت کنند.
وی ادامه داد: درخواست دیگر ما، متمرکز شدن روی ایجاد سیستمی است که بتواند به بازنشستگان خدمات بدهد. چرا سازمان تامین اجتماعی برای ایجاد فروشگاها منفعل عمل میکند؟ چرا با بن سفرهی بازنشستگان را رنگین نمیکند؟
۲۵درصد باقیمانده همسانسازی را همه نمی گیرند
صادقی به ۲۵درصد باقیمانده همسانسازی اشاره کرد و گفت: البته این ۲۵درصد را همه نمیگیرند؛ کسانی که در ابتدای سال ۱۴۰۰ احکامشان مورد تجدید نظر واقع شد ۲۵ درصد پایه حداقل حقوق ۱۴۰۰ را دریافت خواهند کرد. پس متناسبسازی قرار نیست برای همه برقرار شود بلکه برای حدود ۹۰۰هزار نفر برقرار خواهد شد.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در نهایت از بازنشستگان خواست تا در انتخابات کانون روز پنجشنبه شرکت کنند.
وی در پایان در خصوص لزوم تغییر اساسنامه انتخابات اشاره کرد و گفت: ۶۵۰هزار نفر بازنشسته نباید برای رایگیری تنها به یک نقطه مراجعه کنند. حتی اگر یک درصد این مجموعه هم برای انتخابات مراجعه کند باز هم جایی که برای انتخابات در نظرگرفته شده جواب نمیدهد. با اصلاح اساسنامه باید در کلانشهرها هر شعبه یک هیئت مدیره ۵ نفر داشته باشند. این هیئت مدیرهها، مجمع هیئت مدیره کلان شهر تهران را و آن ۱۱ نفر را انتخاب کنند و آن ۱۱ نفر به نمایندگی به مجمع کانون استان برود. ما باید این اساسنامه را اصلاح کنم و یکی از برنامههای من اصلاح این اساسنامه است.
به گزارش مستقل آنلاین؛ به نقل از ایلنا، کانون بازنشستگان شرط عضویت در کانون را اخذ کارت عضویت میداند اما جمعی از بازنشستگان میگویند: از همان زمانی که یک درصد از حق مسکن ما کسر شده ما عضو کانون هستیم و هیچ تشکلی نمیتواند دو حق عضویت بگیرد.
جمعی از بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی در خصوص شرط کانون بازنشستگان برای کاندیدا شدن در کانون میگویند: کانون بازنشستگان، مبنای کاندیدا شدن را عضویتِ ۴ ساله در کانون بازنشستگان دانسته و بیان کرده که مبنای این شرط اساسنامهای است که به تائید مجمع عمومی فوقالعاده رسیده است.
آنها به چنین شرطی معترض هستند و میگویند: طبق مصوبهی سال ۹۵ هیئت مدیره سازمان تأمین اجتماعی، مبلغ یک درصد از حق مسکن بازنشستگان به عنوان حق عضویت در کانونهای بازنشستگی از بازنشستگان کسر میشود.
این بازنشستگان میگویند: وقتی بازنشستگان یک درصد به عنوان حق عضویت پرداخت میکنند، پس عضو کانون هستند و شرط ۴ سال برای کاندیدا شدن در کانون بیمعنی است.
به گفتهی آنها؛ در انتخابات دور جدید کانون برخی از کاندیداها به همین دلیل رد شدند و کانون مبنای اینعدم پذیرش را اساسنامهی خود دانست. کانون در واقع آن کسرِ یک درصد را به عنوان حق عضویت قبول ندارد.
این بازنشستگان میگویند: اگر کسرِ یک درصد از حق مسکن، ملاک عضویت در کانون نیست پس چرا آن را دریافت میکنند؟
به گفتهی بازنشستگان؛ اداره کار میگوید کسر یک درصد از حق مسکن برداشته شود و برای این کار باید مجمع فوقالعاده گذاشته شود.
بازنشستگان میگویند: تکلیف این موضوع باید مشخص شود؛ اگر ملاک آن مصوبهای است که دستور به کسرِ یک درصد داده، متولی آن باید مشخص شود. اگر متولی وزارت کار است که سازمان تامین اجتماعی نیز زیرمجموعه آن است، پس نمیتوان این یک درصد را حذف کرد. کانون باید این را به عنوان حق عضویت بپذیرد.
این بازنشستگان میافزایند: اگر این یک درصد را به عنوان حق عضویت نمیپذیرند در واقع به نوعی به بازنشستگان خط میدهند که به دیوان شکایت کنند و این رفتار ناصواب است.
بازنشستگان میگویند: قانونگذار به ادارات کل و وزارت کار اختیار داده و بیان کرده که در مواقع ابهام دستورالعمل، نظرقطعی وزارت تعاون لازم الرعایه است. پس این دستورالعمل با دقت به مسائل پرداخته است.
آنها میگویند: اگر اینگونه است پس نیاز نیست برای برداشتنِ قانونِ کسر یک درصد حق مسکن، مجمع فوقالعاده گذاشته شود و وزارت کار میتواند دستوری آن را بردارد.
به گفتهی این بازنشستگان؛ اگر یک درصد آنطور که گفته شده به عنوان حق عضویت کسر میشود، از آنجا این حق عضویت از ابتدای بازنشستگی کسر میشود، پس کانون باید عضویت بازنشستگان را از ابتدا بپذیرند.
کانون بازنشستگان شرط عضویت در کانون را اخذ کارت عضویت میداند اما این بازنشستگان میگویند: از همان زمانی که یک درصد از حق مسکن ما کسر شده ما عضو کانون هستیم و هیچ تشکلی نمیتواند دو حق عضویت بگیرد.
این بازنشستگان در پایان میگویند: اگرچه مبلغ کسر شده رقم زیادی نیست، اما به هر حال طبق مصوبه این رقم به منظور حق عضویت در کانون کسر میشود و ما این موضوع را پیگیری میکنیم تا همه بازنشستگان و مستمریبگیران سازمان تأمین اجتماعی بتوانند حضور فعال در عرصههای اجتماعی داشته باشند.
دلیل پرداخت نشدن حقوق بازنشستگان!
به گزارش مستقل آنلاین؛ به نقل از ایرنا، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه ماهانه یک میلیون تومان علی الحساب به حساب معلمان بابت رتبه بندی پرداخت میشود، گفت: این مبلغ تا زمان صدور احکام جدید از سوی وزارت آموزش و پرورش ادامه دارد و پس از آن با معلمان تسویه میشود.
سیدمسعود میرکاظمی روز چهارشنبه در حاشیه نشست هیأت دولت با حضور در حیاط پاستور در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره چرایی پرداخت نشدن افزایش حقوق بازنشستگان در شهریور ماه گفت: اگر خزانه داری منابع مورد نیاز را تامین کند، برخی از این پرداختیها انجام میشود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در پاسخ به سوال دیگر که افزایش حقوق کارکنان دولت به کجا رسید، اظهار داشت: این موضوع هم در دستور کار قرار دارد که باید در دولت به تصویب برسد و سپس به تصویب مجلس برسد.
زمان پرداخت باقی مانده افزایش حقوق بازنشستگان از پنج ماه اول سال ۱۴۰۱
به گزارش مستقل آنلاین؛ خبرگزاری ایلنا خبر داد که قرار است نشستی برای تعیین زمان پرداخت معوقات بازنشستگان کارگری برگزار شود.
بازنشستگان سایر سطوح کارگری در انتظار پرداخت معوقات پنج ماه اول سال هستند؛ این بازنشستگان انتظار دارند مطالبات به زودی پرداخت شود.
اعضای کانون عالی بازنشستگان در این رابطه میگویند: حتماً مطالبات بازنشستگان قبل از پایان سال پرداخت میشود.
با این حال، هنوز زمان دقیق پرداخت مشخص نشده؛ اعضای هیات مدیره کانون بازنشستگان میگویند: بهزودی جلسهای با مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی برگزار خواهد شد؛ در این جلسه قطعاً به نحوه پرداخت معوقات پنج ماهه بازنشستگان پرداخته خواهد شد و در ادامه این موضوع به بازنشستگان اطلاعرسانی خواهد شد.
منبع : https://www.mostaghelonline.com