نقش ناترازی بانکها در رشد تورم،بهبود کیفیت نقدینگی به رشد تولید منجر میشود.
یک کارشناس اقتصادی گفت: ناترازی بانکها یعنی بانکها یک سری دارایی دارند که با کیفیت و سودده نیست و بازدهی را برای بانک به همراه ندارد.
حسین درودیان در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره عوامل تورم در اقتصاد ایران اظهار کرد: ناترازی بانکها بیشتر بر روی رکود اثرگذار است و این موضوع بر روی رشد تولید اثر منفی میگذارد تا این که بگوییم روی تورم اثر می گذارد.
تبلیغات سایت اقتصادی ایران:
وی ادامه داد: ناترازی بانکها یعنی بانکها یک سری دارایی دارند که با کیفیت و سودده نیست و بازدهی را برای بانک به همراه ندارد. این دارایی ها ترازنامه بانکها را منجمد کرده است. تاثیری که این دارایی ها بر بانک ها و ترازنامه آنها دارد این است که تامین مالی بانک ها را دچار اختلال می کند.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: یعنی تامین مالی از محل اعتبارات بانک ها که مهمترین محل تامین مالی تولید در ایران هم هست، دچار اختلال می شود و به درستی کار نمی کند.
درودیان تصریح کرد: در چنین شرایطی این دارایی ها در ترازنامه بانک ها رسوب کرده و چون بازدهی ندارند، نمیتواند دارایی جدید تعریف شود و تسهیلات جدید نیز داده نمی شود، این مسئله موجب میشود تامین مالی تولید دچار مشکل شده و اثر منفی بر روی رشد تولید خواهد داشت.
وی با تشریح راه حل خروج بانک ها از این وضعیت ادامه داد: راه حل این موضوع آن است که بانکها اجازه پیدا کنند که بدون حل و فصل این مشکل شروع به دادن وام های جدید کنند، در آن صورت رشد نقدینگی به ۵۰ تا۶۰ درصد می رسد.
این کارشناس اقتصادی افزود: در اقتصاد ما رشد نقدینگی ما ۳۴ تا ۳۵ درصد است که باتوجه به فاصله ای که با نرخ تورم دارد رشد نقدینگی حقیقی منفی است، بنابراین ناترازی بانکها در اقتصاد ما در شرایط کنونی توضیح دهنده کمیت رشد نقدینگی نیست، چه برسد به توضیح دهنده رشد تورم؛ یعنی ناترازی بانک ها توضیح دهنده مشکلی است که در تامین مالی تولید ایجاد شده و حل و فصل آن لازم است تا ناترازی بانک ها کاهش یابد. ولی از این حیث می تواند به تامین مالی تولید کمک قابل توجهی کند.
وی ادامه داد: مشاهده میکنیم که سالها رشد نقدینگی ما ۳۰ درصد بوده و اتفاقی از حیث کمیت رشد نقدینگی در اقتصاد ما وجود نداشته است. بلکه کیفیت آن تغییر پیدا کرده است، یعنی در صورتی که کیفیت نقدینگی ما بهتر شود، بانکها میتوانند تسهیلات بهتری بدهند و تولید هم به صورت غیرتورمی تامین مالی شود.
برگرفته از : https://www.farsnews.ir/news/14020126000403