در نشست هفتگی اعضای اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری مطرح شد؛
حسن صادقی: شعار همسانسازی ندهید، مزد را واقعی کنید!
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: وقتی نمایندگان مجلس خلاف نص صریح قانون عمل میکنند، چگونه به دنبالِ استمرار همسانسازی حقوق بازنشستگان در لایحه برنامه توسعه هفتم هستند؟
صادقی ادامه داد: این دوگانه حرف زدن برای چیست؟ این تناقض چه چیزی را در ذهن ما تداعی میکند؟ شما در بودجهی سال ۱۴۰۲ حقوقها را فریز کردهاید، بعد از تداومِ همسانسازی در برنامهی هفتم میگویید؟ گفتنِ این حرفها در سالِ رأیگیری مجلس چه معنایی میتواند داشته باشد؟
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری بیان کرد: همسانسازی در برنامهی ششم هم بود اما تا چه میزان اجرا شد؟ مگر همین همسانسازی را نمایندگان مجلس متوقف نکردند و گفتند شرایط اقتصادی کشور اجازه نمیدهد؟ چه تضمینی وجود دارد که بعد از پایانِ انتخابات، دوباره نمایندگان مجلس بگویند که برای استمرار همسانسازی، بودجهی کشور کافی نیست؟ شما اگر صادق بودید حقوق امسال را فریز نمیکردید و برای افزایش حقوق کارمندان و کارگران به تورمِ بیش از ۴۰درصدی توجه میکردید.
وی بیان کرد: جامعه ایران هفت سال است در تلهی تورم دو رقمی گرفتار شده و روز به روز فشار زندگی بر فقرا بیشتر میشود و این فشار سبب شده که طبقهی متوسط به طبقهی پایین سقوط کند و به همین دلیل هم آمار فقر مطلق بالا رفته است. مسبب این قضیه مجلس نشینان هستند، که با دیدگاه سیاسیمحورشان این وضعیت را رقم زدهاند.
صادقی بیان کرد: در برنامهی هفتم توسعه، بار دولت را بر روی دوش مردم میگذارید؛ سهم حق بیمهی دولت و کارفرما را کاهش میدهید و سهم حق بیمهی کارگران را افزایش میدهید. آیا اسم این رفتار انقلابیگری است؟ ما انقلابیگری را حمایت از فقرا میدانیم.
وی گفت: درمان پایهی ما را در برنامه هفتم توسعه، قربانیِ درمان مکمل میکنید و قانون الزام را کنار میگذارید. چگونه و با کدام مبنا، رشد اقتصادیِ ۸درصد را هدفگذاری میکنید؟ از سه ضلعِ اقتصاد، ضلع اساسی آن، یعنی تعاون را کنار گذاشتهاید و بعد به دنبالِ رشدِ اقتصادی هستید؟
صادقی ادامه داد: اساس رشد و توسعه، مردم و نیروی کار هستند اما در برنامهی هفتم مردم کنار گذاشته شدهاند. برنامهی هفتم بار فقرا را بیشتر میکند. نگاه دولت در این برنامه افزایش فقر و محرومیتِ بیشتر است و برای همین ما با برنامهی هفتم مخالفیم. ما مقابل این برنامه سکوت نمیکنیم و اگر با همین رویه تصویب شود، مقابل مجلس تجمع میکنیم.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در ادامه با انتقاد از عملکرد صدا و سیما گفت: صدا و سیما انتقادات ما را نادیده میگیرد. بارها دیدهایم که در صدا و سیمای به اصطلاح ملی، اعتراضات کارگران کشورهای دیگر بارها نمایش داده میشود اما یکبار از اعتراضاتِ کارگرانِ کشور خودمان چیزی نمایش نمیدهند.
صادقی همچنین به شکایتِ کارگران از مصوبهی شورایعالی کار اشاره کرد و گفت: خبر داریم که وزارت کار به اداراتِ کل دستور داده بود که از طریق شوراهای اسلامی و نمایندگان کارگران به گوش کارگران برسانند که حق ندارند دادخواستی در اعتراض به مصوبهی دستمزد امضاء کنند. این چه برخوردی است؟ از طرفی دیوان عدالت نیز با استناد به اینکه نمایندگان کارگری شورایعالی کار مصوبهی مزدی را امضا کردند، این شکایت را رد کرد؛ این در حالی است که در قانون کار آمده که هر گونه پیمان و قراردادی که خلاف مواد قانون کار باشد، باطل است. وقتی دستگاه قضایی ما استقلال عمل ندارد، همین اتفاق میافتد و دستگاه قضا در کنار دولت میایستد، نه در کنار مردم.
برگرفته از : https://www.ilna.ir