البته ذرتهای درسته ریزی هم هستند که به صورت کنسروی عرضه میشوند و در خوراکها و سالادها کاربرد دارند. ذرت، مصارف دیگر خوراکی هم دارد که به شکل آرد معمولا در شیرینیپزی مورد استفاده قرار میگیرد.
ارزش غذایی ذرت بسیار زیاد است، ولی به علت کمبود گلوتن، آرد آن را به تنهایی در مصرف نان نمیتوان به کار برد مگر آنکه با غلات دیگر مخلوط شود. از دانه ذرت، روغن هم تولید میکنند که در بازار به روغن مازولا معروف است و در پختوپز مورد استفاده قرار میگیرد. ذرت از هر نوعی که باشد دارای طبیعت سرد و خشک است. ذرت حاوی مقدار زیادی هیدرات کربن و اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن هم هست. با توجه به اینکه ذرت فاقد کلسترول است، مصرف آن به بیمارانی که چربی خون بالایی داشته و رژیم بدون کلسترول یا مشکلات قلبی دارند، توصیه میشود.
ذرت فاقد سدیم و پروتئین است؛ بنابراین برای بیماران مبتلا به بیماریهای کلیوی که معمولا از خوردن سدیم و پروتئین منع میشوند هم مفید است.
از آنجا که ذرت ماده غذایی پرخاصیتی است، متخصصان کاربرد آن را در غذاهای افرادی که لاغر هستند یا ضعف جسمانی دارند یا در دوران نقاهت به سر میبرند، توصیه میکنند.
علاوه بر مصرف دانههای ذرت به صورت خوراکی، از جوشانده کاکل آن هم برای درمان بسیاری از بیماریها استفاده میکنند. کاکل ذرت در دفع رسوبات ادراری و در تمام بیماریهای کلیوی مانند ورم کلیه، وجود آلبومین در ادرار، سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا مؤثر است.
مصرف جوشانده کاکل ذرت، التهابات نقرس و رماتیسم را کم میکند.
اگر مشکل کمخونی دارید حتما در یک وعده غذایی خود ذرت بگنجانید.
به افرادی که مشکل حبسالبول یا ورم مثانه مزمن پیدا کردهاند هم توصیه میشود جوشانده کاکل ذرت بخورند.
نسخه: ۳۰ تا ۴۰ گرم کاکل ذرت را در یک لیتر آب به مدت پنج دقیقه بجوشانید و روزانه پنج وعده هر بار نیم فنجان از آن را میل کنید.
منبع : https://www.shahrekhabar.com/news/169136700031644