خشم بازنشستگان از میزان عیدی ،مبلغ واریزی بسیار ناچیز است.
عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی واریز شد، در حالی که مستمریبگیران انتظار مساعدت بیشتری دارند.
بازرس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران، اطلاع داد که عیدی به تمام بازنشستگان و مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی واریز شده است.
او افزود: از ساعت ابتدایی عصر دیروز، پرداخت عیدی بازنشستگان آغاز شد و تا این لحظه همهی مستمری بگیران سازمان عیدی پایان سال خود را دریافت کردهاند.
به گفته ایزدان، مبلغ واریزی عیدی بسیار ناچیز است و کفاف یک سوم هزینههای شب عید بازنشستگان را نمیدهد.
او با بیان اینکه «در این روزهای منتهی به نوروز انتظار مساعدت بیشتر داریم» اضافه کرد: بازنشستگان تامین اجتماعی انتظار دارند مدیریت این سازمان، مبلغی اضافه بر عیدی مصوب دولت برای پرداخت به بازنشستگان تصویب کند؛ سازمان تامین اجتماعی میتواند در روزهای آخر سال، مبلغی را به عنوان پاداش علیحده به بازنشستگان و مستمریبگیران خود بپردازد و این امری بیسابقه نیست.
این فعال صنفی بازنشستگان تاکید کرد: در سالهای قبل سابقه داشته که تامین اجتماعی یک مبلغ اضافه برای عیدی در نظر گرفته است؛ امسال هم انتظار داریم شب عید مساعدت کنند تا سفرهی بازنشستگان خالی نماند.
در این زمینه، محمد حسن حق شنو، فعال مدنی، اظهار داشت: بر اساس چه استدلالی این مبلغ تعیین شده است؟ آیا دولت نباید این مبلغ را به بازنشستگان پرداخت کند؟ آیا تفاوتی بین حال بازنشستگان وجود دارد؟ آیا بازنشستگان کشوری که سی سال حق بیمه پرداخت نکردهاند، مستحق این تفاوت هستند؟ دولت به بازنشستگان را به عنوان یک عضو مصرفی میبیند، حتی اگر بیمه حداکثری را پرداخت کرده باشند، اما از کمترین مزایا برخوردار نیستند. با این دو میلیون و پانصد هزار تومان، حداکثر میتوانند برای یک وعده دیدار با فرزندانشان گوشت و مرغ بخرند!
افزایش حقوق بازنشستگان باید بر مبنای رشد تورم باشد
حق شنو با اشاره به آب رفتن سال به سال دستمزد بازنشستگان ادامه داد: در قانون اساسی به صراحت اعلام شده که افزایش حقوق و دستمزد بازنشستگان باید برمبنای رشد تورم باشد اما چنین اتفاقی تا کنون محقق نشده است. بازنشستهای که در سال ۹۰ حقوقش معادل ۲هزارو پانصد دلار بود با توجه به نرخ تورم و عدم افزایش عادلانه دستمزد امسال دستمزدش معادل ۵۰۰ دلار است. به این معنی که کیفیت زندگی بازنشستگان از ۱۲ سال پیش تا به حال روز به روز رو به وخامت رفته است. در حالی که بازنشستگان با توجه به شرایط زندگی، بیماری ونیازهای مختص سالمندی در فشارهای اقتصادی بیشتر خرد میشوند.
این فعال مدنی میگوید: کانون بازنشستگان کشوری تبدیل شده به بنگاهی شکست خوردهای که با اقدامات ناکارآمد، گامی در جهت بهبود کیفیت خدمت به بازنشستگان برنمی دارد. دولت در افزایش حقوقهای بازنشستگان بر سر حداقل بگیران منت میگذارد که ۵۹ درصد افزایش حقوق داشته است این در حالی است که حقوق بخش کثیری را ۲۰ درصد افزایش داده یعنی کمتر از تورم تا بتواند حقوق حداقل بگیران را افزایش دهد و در اصل بودجهاش را از جیب خود حقوق بگیران تأمین کرده و از اعتبارات دولتی چیزی به میان نیاورده است.
حق شنو معتقد است: این وظیفه کانون بازنشستگان است که در این موارد از حقوق بازنشستهها دفاع کند و نه اینکه در جلسه با دولت به فکر زد و بندهای سیاسی و اقتصادی باشد. این نهاد باید به فکر احقاق حق بازنشستهها باشد و لاغیر.کارمندان کشوری که در حال حاضر مشغول به کار هستندبا نفوذ در دولت حقوق خود را دریافت میکنند اما بازنشستگان با کوتاه شدن دستشان از تصمیمات دولتی نماینده ای جز کانون های بازنشستگان ندارند اما این کانون ها هم با بی کفایتی از انجام وظایف خود شانه خالی می کنند.