ازاینکه پایگاه خبری - تحلیلی- آموزشی سایت اقتصادی ایران را جهت بازدید خود انتخاب نموده اید سپاسگزاری می نمایم. ضمنا"، این سایت،به نشانیهای : http://eghtesadi1.ir http://doabsar.ir http://zapah.ir http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

سندرم چیست؟

0
Spread the love

سایت اقتصادی ایران :جهت سرمایه گذاری درصندوق سرمایه گذاری فارابی ازطریق لینک زیر ، اقدام به ثبت نام وعضویت درصندوق مذکورنمائید:

https://account.irfarabi.com/reg/?ref=UP3681

بدیهی است پس ازعضویت دراین صندوق ، شرایط ونحوه سرمایه گذاری به وضوح تشریح گردیده است ودرصورت نیاز به هرگونه پرسشی ، به‌صورت آنلاین ، به سئوالات اعضاء جواب داده خواهد شد.

درصورت تمایل جهت تبلیغات در وبسایت،

می‌توانیدبا مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران تماس حاصل نمایید.

پست الکترونیک: mradeli@yahoo.com

تلفنهای تماس: ۰۹۲۱۴۰۲۹۷۵۳                        ۰۹۹۸۱۴۸۰۴۱۴

سندرم یا نشانگان، مجموعه ای از صفات یا ناهنجاری‌های قابل تشخیص است که تمایل دارند تا با هم رخ دهند و با یک بیماری خاص مرتبط هستند.
سندرم در واقع مجموعه ای از صفات یا ویژگی‌های متمایز است که در کنار هم قرار دارند.

پیدایش اصطلاح سندرم

اکثر سندروم‌ها به نام پزشکی که اولین بار آنها را در افراد مشاهده کرد، نامگذاری شده‌اند. به عنوان مثال، سندرم داون وضعیتی است که اولین بار توسط دکتر داون مورد توجه قرار گرفت. نوع مارفان وضعیتی است که اولین بار توسط دکتر مارفان مشاهده شد.

چرا سندرم ایجاد می‌شود؟

چرا سندرم ایجاد می شود؟

سندرم‌های پزشکی می‌توانند در اثر جهش‌های ژنتیکی یا عوامل دیگر ایجاد شوند.

آیا سندرم با بیماری تفاوت دارد؟

بیماری یک وضعیت پزشکی بدن است که عملکرد طبیعی و فرآیندهای فیزیولوژیکی را مختل می‌کند. هر بیماری علائم و نشانه‌های خاص خود را دارد که به آن نسبت داده می‌شود
تفاوت اساسی بین این دو اصطلاح مربوط به علائمی است که ایجاد می‌کنند. یک بیماری را می‌توان به عنوان یک وضعیت سلامتی تعریف کرد که دلیل مشخصی در پشت آن وجود دارد. با این حال، یک سندرم ممکن است تعدادی علائم را بدون علت قابل شناسایی ایجاد کند. سندرم به گروهی از علائم اشاره دارد، در حالی که بیماری به یک وضعیت ثابت اشاره دارد.
بیماری وضعیتی است که با ۳ عامل اساسی مشخص می‌شود:

  • یک علت بیولوژیکی ثابت در پشت این وضعیت
  • گروه مشخصی از علائم
  • تغییر مداوم در آناتومی به دلیل شرایط

سندرم هیچ یک از این ویژگی‌ها را ندارد. حتی علائمی که وجود دارند، معمولاً سازگار نیستند و قطعاً به یک علت منفرد قابل ردیابی نمی‌باشند.

رایج‌ترین انواع سندرم‌های ژنتیکی

موارد رایج آن عبارت‌اند از:

  1. سندرم داون

    سندرم داون چیست؟

    این ناهنجاری کروموزومی شایع به دلیل تکثیر اضافی ژن‌هایی که در کروموزوم ۲۱ می‌باشند، ایجاد می‌شود. می‌توان گفت که از هر ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ نوزاد، یک نفر این عارضه را دریافت می‌کند که البته تشخیص آن در آزمایش‌های قبل از زایمان امکان‌پذیر است.
    بعد از تولد اگر نوزادی به این نوع سندرم دچار شده باشد، دارای مشخصات ظاهری مانند تغییر شکل صورت، نارسایی در سیستم گوارشی و قلب، کاهش یافتن انعطاف عضلات و .. خواهد بود.
    احتمال مبتلا شدن به آن در همه نوزادان امکان‌پذیر است، اما نوزادانی که مادرشان در سنین بالا باردار شده‌اند، بیشتر خواهد بود.

  2. سندرم ادواردز (Edwards Syndrome)

    سندرم ادواردز چیست؟

    این نوع سندرم که با نام تریزومی ۱۸ نیز شناخته می‌شود، یک نوع از ناهنجاری کروموزومی بوده که به دلیل ۳ تایی شدن کروموزوم شماره ۱۸ ایجاد می‌شود.
    کروموزوم اضافی می‌تواند به صورت چسبیده به یک کروموزم دیگر قرار داشته و یا کاملا جدا باشد. تریزومی ۱۸ به طور معمول به دنبال اشتباه در مرحله جدا شدن کروموزوم‌های هومولوگ در میوز مادر و پدر رخ می‌دهد.

  3. کم خونی داسی شکل

    سندرم کم خونی داسی شکل

    کم خونی داسی شکل نوعی بیماری ژنتیکی بوده که می‌تواند نوعی سندرم به حساب بیاید که شناخته شدن آن با هموگلوبین معیوب (Hbss) است. هموگلوبین طبیعی به شکل صاف و گرد بوده که به سلول اجازه می‌دهد تا از مویرگ‌های خونی به سادگی عبور کند، اما هموگلوبین‌های داسی شکل به شکل داس و سفت می‌باشند و به راحتی به مویرگ‌های خونی اجازه عبور نمی‌دهند.

  4. سندرم ایکس شکننده

    سندرم ایکس شکننده

    ایکس شکننده با شایع ترین سندرم عقب افتادگی ذهنی مرتبط می‌باشد. این نوع اختلالات ذهنی و رشدی می‌توانند انواع مختلفی از خفیف تا شدید داشته باشند و حتی در برخی مواقع با اوتیسم همراه باشند.
    آمار بیانگر این است که از هر ۱۵۰۰ آقا و ۲۵۰۰ خانم، یک نفر به این نوع سندرم مبتلا می‌شوند.
    برای درک بهتر، خوب است تا بدانید که این نوع کروموزوم در مردان، یک عدد و در خانم‌ها دو عدد می‌باشد، اما قسمتی از کروموزم X در مبتلایان به این عارضه، از هم جدا شده‌اند. در صورتی که در قسمت‌های دیگر این نوع کروموزوم تکرار شود، سبب وخیم‌تر آن می‌گردد.

  5. آنجلمن

    سندرم آنجلمن چیست؟

    این نوع سندرم با مشکل در سیستم عصبی و تاخیر در تکامل آن در ارتباط است. علائم آن به طور معمول در ماه‌های ابتدایی تولد ظاهر شده و معمولا کودک را برای غذا خوردن با مشکل مواجه می‌کند. معمولا در دوسالگی تشنجی برای کودک رخ می‌دهد که صحبت کردن او را دچارمشکل می‌کند. با بزرگ‌تر شدن کودکانی که به این سندرم مبتلا می باشند، مشکلاتی در مهارت‌های حرکتی، اختلال در خواب، بیش فعالی و …. نیز ایجاد می‌شوند‌

  6. پرادر ویلی

    سندرم پرادر ویلی چیست؟

    این نوع سندرم از انواع نادر سندرم ژنتیکی بوده که سبب تغییر چهره غیرطبیعی، مشکلاتی در بلع، کوتاهی قد، شل بودن عضلات، عقب ماندگی ذهنی و … می‌گردد.

  7. سندرم آلپورت

    سندرم آلپورت

    این نوع سندرم به دلیل موتاسیون در کلاژن کلیه، چشم و گوش ها را درگیر می‌کند.

  8. نونان

    سندرم نونان چیست؟

    این سندرم ژنتیکی، سبب اختلال در تکامل و رشد طبیعی بخش‌های متفاوت بدن می‌شود. قد کوتاه، وجود نقص در عملکرد قلب، عقب ماندگی ذهنی و …، از علائم و نشانه‌های آن می‌باشند. به طور معمول تخمین زده شده است که از هر ۲۵۰۰ تولد، یک نوزاد به آن مبتلا شده است.

سوالات متداول

  1. چه تعداد سندرم معرفی شده‌اند؟

    امروزه حداقل ۱۲۰۰۰ نوع مختلف شناخته شده است. تعداد قابل توجهی از آنها به نام پزشکان یا سایر افرادی که برای اولین بار آنها را کشف و شناسایی کردند، نامگذاری شده‌اند. برخی دیگر به نام بیماری که در ابتدا با علائم مواجه شده است، نامگذاری شده‌اند. انواع سندرم‌ها را می توان به صورت توصیفی بر اساس علائم یا علت زمینه‌ای نام برد. معمولاً افرادی که این سندرم‌ها را توصیف می‌کنند، هیچ ایده ای از علت ایجاد آن یا پاتوفیزیولوژی پشت این وضعیت نداشتند. بنابراین، در بیشتر موارد، سندرم مجموعه‌ای از علائم و نشانه‌های پزشکی است که با یکدیگر در ارتباط هستند.

  2. سندرم داون چه نشانه‌هایی دارد؟

    از نشانه‌ها و علائم آن می‌توان به ناهنجاری‌های فک و صورت، محدودیت رشد و ناهنجاری‌های قلبی و عروقی اشاره کرد.

    دکتر محمد علی اخوت پور

برگرفته از : https://drokhovatpour.com/fa
Please follow and like us:
Pin Share

هدف از راه‌اندازی سایت اقتصادی ایران بررسی مسائل ومعضلات اقتصادی ایران وارائه راهکارهای مناسب می باشد. به امید روزی که شاهد ایرانی آباد و با رونق وشکوفائی اقتصادی باشیم، برای همگان به ویژه بازدیدکنندگان این سایت اقتصادی سرافرازی ونیکبختی آرزو می نمایم. مالکیت سایت اقتصادی ایران برای محمدرضا عادلی مسبب کودهی محفوظ است. سایت اقتصادی ایران درسامانه ساماندهی سایتهای اینترنتی ایران به کدهای شامد: http://ehteyaj.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-21 http://doabsar.irبه کدشامد:1-1-750014-65-0-20 http://eghtesa3.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-11 http://etabar.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-10 http://namouneh.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-16 http://koudehi.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-15 http://mosabbeb.irبه کد شامد1-1-750014-65-0-9 http://namooneh.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-12 http://adeli16559.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-14 http://tarazmani.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-13 http://zapah.ir به کدشامد: 1-1-750014-65-0-18 http://eghtesadi1.com به کدشامد: 1-1-750014-65-0-7 http://eghtesadiiran.comکدشامد: 4-0-65-750014-1-1 https://eghtesadi1.irکدشامد: 5-0-65-750014-1-1 http://eghtesadiiran.irکدشامد:6-0-65-750014-1-1 http://eghtesadionline.com کدشامد: 1-1-750014-65-0-8 ثبت گردیده است انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. سایت اقتصادی ایران به نشانیهای: http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadi1.ir http://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com http://zapah.ir http://doabsar.ir قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

لطفا دیدگاه خود را ثبت کنید

RSS
EMAIL