ازاینکه پایگاه خبری - تحلیلی- آموزشی سایت اقتصادی ایران را جهت بازدید خود انتخاب نموده اید سپاسگزاری می نمایم. ضمنا"، این سایت،به نشانیهای : http://eghtesadi1.ir http://doabsar.ir http://zapah.ir http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

دادگاه حقوقی چیست ؟ 

0
Spread the love

به گزارش سایت اقتصادی ایران به نقل از ایسنا به نقل از شهر وکیل، آن دسته از محاکم و مراجع دادگستری و قضایی هستند که به موضوعات حقوقی، رسیدگی می کنند. مواردی نظیر :(دعاوی چک و سفته + وصول مطالبات + دعاوی ملکی + دعاوی حقوقی  و…) مسائل مربوط به بیع از جمله موضوعات حقوقی و موارد در صلاحیت دادگاه حقوقی هستند. صلاحیت دادگاه های حقوقی، به دو دسته صلاحیت ذاتی و محلی، قابل تقسیم بندی است و دادگاه ها حقوقی، قادر به رسیدگی به دعاوی خارج از صلاحیت خود نیستند.

حقوق به چه معناست ؟ مادامی که درباره دادگاه حقوقی سؤال در ذهنمان شکل میگیرد قبل از هر چیز باید با مفهوم حقوقی آشنا شویم ، دعاوی دادگاه ها به دو دسته حقوقی و کیفری تقسیم میشود ، حقوق از حق بر گرفته شده ، تمامی مطالبات اشخاص که در آن شخص خوانده مرتکب جرم نشده است زیرمجموعه دعاوی حقوقی محسوب میشوند ، مثال : شخصی از شما پولی قرض گرفته که به هر دلیلی نتوانسته سر موعد آن را پرداخت کند ، در اینجا آن شخص مرتکب جرم نشده است ولی موظف به پرداخت آن مبلغ است و لذا رسیدگی به این نوع دعاوی در صلاحیت دادگاه حقوقی است.

نکته بسیار مهم : آیا میتوانم برای مطالبات حقوقی خود وکیل استخدام کنم ؟ بی شک بله ، همواره بهره گرفتن از مشاوه وکیل بهترین راه بوده و هست.

نکته دوم :

همواره، در تمامی جوامع، یکی از مراجع رسیدگی به تظلمات، دادگاه ها بوده اند؛ به طوری که هم اکنون نیز در عرصه بین المللی و  داخلی، یکی از مراجعی که به دعاوی رسیدگی می کنند، دادگاه ها هستند. زمانی که حقی از فردی در جامعه، ضایع می شود و همچنین وقتی که جرمی علیه دیگری اتفاق می افتد، افراد به دادگاه ها مراجعه می کنند تا حقوق تضییع شده خود را به دست آورند و یا مجرم را به مجازات برسانند.

در قوانین کشور ما، به طور کلی، دادگاه ها به دو دسته دادگاه های حقوقی و کیفری تقسیم می گردند که هرکدام از آن ها، صرفا به دعاوی ای که بر اساس قوانین آیین دادرسی مدنی و کیفری، در صلاحیت آن ها است، رسیدگی می کنند. بر همین اساس، آگاهی از صلاحیت های محاکم و دادگاه ها، برای شروع به شکایت و برای اینکه افراد بدانند، چه دعوایی را در چه مرجعی مطرح کنند، بسیار حائز اهمیت است.

وظایف دادگاه حقوقی چیست ؟

وظایف دادگاه حقوقی چیست ؟ همانگونه که گفتیم، دادگاه ها در ایران، بر اساس موضوعاتی که به آن ها رسیدگی می کنند، به دادگاه حقوقی و کیفری، تقسیم بندی می شوند. برای پاسخ به این سؤال که دادگاه حقوقی چیست و صلاحیت دادگاه حقوقی در چه مواردی است؟ باید گفت: دادگاه حقوقی، همانطور که از عنوان آن مشخص است، به مسائل حقوقی رسیدگی می کند.

مسائل حقوقی، شامل موارد مربوط به امور خانواده، مانند طلاق، حضانت، نفقه زن، مهریه نمی شوند و این موارد، در صلاحیت دادگاه خانواده می باشند. مسائل مربوط به قراردادهای اجاره، رهن، خرید و فروش و یا عقد وکالت ، چک و سفته ، وصول مطالبات جزو دعاوی حقوقی بوده و در صلاحیت دادگاه حقوقی است. طرح دعوی حقوقی یا دعاوی مهریه که در صلاحیت دادگاه خانواده است، با ثبت دادخواست، از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، انجام می گیرد.

مهم ترین مسائلی که دادگاه حقوقی به آن رسیدگی میکند دعاوی ملکی است.

دعاوی حقوقی نظیر دعاوی مربوط به عقد وکالت، راجع به موضوعاتی هستند که در قانون مدنی، قانون امور حسبی (موضوعات مربوط به ارث)، قانون تجارت و سایر قوانین مربوط به امور حقوقی، مطرح شده اند. دادگاه های حقوقی نیز مراجعی هستند که به موضوعات حقوقی، رسیدگی می کنند. آیین و نحوه رسیدگی به این دعاوی در قانون آیین دادرسی مدنی بیان شده است.

دادگاه حقوقی چیست ؟ با ما همراه باشید …

دادگاه حقوقی چیست

صلاحیت دادگاه های حقوقی چیست ؟

صلاحیت ذاتی: هر دادگاهی، برای رسیدگی به دعوا، باید از صلاحیت ذاتی، برخوردار باشد. صلاحیت ذاتی، به معنای آن است که دادگاه، به لحاظ صنف، نوع و درجه، صلاحیت رسیدگی به دعوا را داشته باشد. بنابراین، رسیدگی به دعاوی کیفری یا نفقه زن، در صلاحیت دادگاه حقوقی نبوده و دادگاه حقوقی، صلاحیت رسیدگی به موضوعات حقوقی، نظیر قراردادهای اجاره، بیع و مسائلی از این دست را دارد.

صلاحیت محلی: به معنای این است که اصولا دادگاه ها، صلاحیت رسیدگی به مسائلی را دارند که در حوزه قضایی و قلمرو مکانی آن ها واقع شده است. بر اساس  قانون آیین دادرسی مدنی، عموما دعوا باید در دادگاه محل اقامت خوانده بیان شود، مگر اینکه قانون، ترتیب دیگری مقرر کرده باشد. طرح دعوای مال غیر منقول، در دادگاهی که محل وقوع مال غیر منقول است یا طرح دعوا راجع به قراردادها در صورتی که طرفین، توافق بر محل معینی کرده باشند، از جمله موارد استثنا صلاحیت محلی است.

سوالات متداول مردمی که به آن پاسخ داده شده است …

۱- دادگاه های حقوقی به چه دعاوی رسیدگی می کنند ؟

دادگاه های حقوقی صرفا حق رسیدگی به دعاوی در صلاحیت خود در خصوص موضوعات حقوقی نظیر الزام به ایفای تعهد بیع و سایر مواردی را دارند که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.

۲- دادگاه حقوقی چیست؟

دادگاه حقوقی از جمله مراجع قضایی جهت رسیدگی به دعاوی و دادخواست های راجع به موضوعات حقوقی می باشد که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.

۳- شروع رسیدگی به دعاوی در صلاحیت دادگاه های حقوقی چگونه است؟

شروع به رسیدگی دعاوی در صلاحیت دادگاه های حقوقی با ثبت دادخواست از طرف خواهان در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی می باشد که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.

برگرفته از : https://www.isna.ir/news/1403050603939

Please follow and like us:
Pin Share

هدف از راه‌اندازی سایت اقتصادی ایران بررسی مسائل ومعضلات اقتصادی ایران وارائه راهکارهای مناسب می باشد. به امید روزی که شاهد ایرانی آباد و با رونق وشکوفائی اقتصادی باشیم، برای همگان به ویژه بازدیدکنندگان این سایت اقتصادی سرافرازی ونیکبختی آرزو می نمایم. مالکیت سایت اقتصادی ایران برای محمدرضا عادلی مسبب کودهی محفوظ است. سایت اقتصادی ایران درسامانه ساماندهی سایتهای اینترنتی ایران به کدهای شامد: http://ehteyaj.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-21 http://doabsar.irبه کدشامد:1-1-750014-65-0-20 http://eghtesa3.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-11 http://etabar.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-10 http://namouneh.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-16 http://koudehi.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-15 http://mosabbeb.irبه کد شامد1-1-750014-65-0-9 http://namooneh.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-12 http://adeli16559.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-14 http://tarazmani.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-13 http://zapah.ir به کدشامد: 1-1-750014-65-0-18 http://eghtesadi1.com به کدشامد: 1-1-750014-65-0-7 http://eghtesadiiran.comکدشامد: 4-0-65-750014-1-1 https://eghtesadi1.irکدشامد: 5-0-65-750014-1-1 http://eghtesadiiran.irکدشامد:6-0-65-750014-1-1 http://eghtesadionline.com کدشامد: 1-1-750014-65-0-8 ثبت گردیده است انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. سایت اقتصادی ایران به نشانیهای: http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadi1.ir http://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com http://zapah.ir http://doabsar.ir قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

لطفا دیدگاه خود را ثبت کنید

RSS
EMAIL