میدری، وزیر تعاون: اولین اقدام ما اجرایی شدن قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان است.
چیزی تا اجرایی شدن قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان نمانده است قانونی که این ظرفیت را دارد تا حقوق همه بازنشستگان کشوری، لشکری و تامین اجتماعی را به عدالت نزدیکتر کند
به گزارش سایت اقتصادی ایران به نقل ازصنعت مالی، تیرماه سال گذشته بود که قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان در کمیسیون کارگری مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است اما از تابستان سال گذشته تاکنون این قانون که بخش قابل توجهی از هزینههای بازنشستگان لشکری کشوری و تامین اجتماعی را پوشش میدهد مغفول ماند و عملیاتی نشده است.
قانون همسان سازی حقوق یعنی چه؟
قانون همسانسازی حقوق و دستمزد آنچنان که از نامش پیداست به این معنا است که اگر حقوق یک فرد با ردیف شغلی مشخص با حقوق شخص دیگر تفاوت چشمگیری دارد دریافتی این دو نفر به همدیگر نزدیک شود و فاصله دستمزدی بین دو فرد کم شود.
قانون همسانسازی حقوق و دستمزد بازنشستگان در دولت سیزدهم کلید خورده است اما تاکنون که روزهای آغازین دولت چهاردهم را در پیش رو داریم عملیاتی نشده است آخرین موضوعی که در مورد قانون
بازنشستگان عزیز خبرهای خوشی در راه است!
همسان سازی حقوق از مسئولین دولت سیزدهم شنیده شد مربوط به اظهارات داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه است که در توییتی نوشته بود
«بازنشستگان عزیز! الوعده وفا؛ خبرهای خوشی در راه است.» در ادامه این توئیت آمد با عنایت به تصویب آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان در جلسه روز یکشنبه (۳ تیرماه) هیئت دولت، در روزهای آینده مبلغی به صورت علیالحساب در وجه بازنشستگان گرامی پرداخت خواهد شد تا پس از صدور احکام متناسبسازی، تسویه قطعی به عمل آید.
خبر خوش داوود منظور میتوانست کام بازنشستگان کشوری را شیرین کند. البته او مشخص نکرد منظورش از شیرین شدن کام بازنشستگان آیا همه بازنشستگان کشوری لشکری و تامین اجتماعی است؟!
منظور داوود منظور بازنشستگان تامین اجتماعی نبود!
علی بابایی کارنامی رئیس کمیسیون کارگری مجلس چندی پیش گفت منظور آقای منظور بازنشستگان کشوری و لشکری است نه تامین اجتماعی!
در ابتدای سال جاری بود که دولت سیزدهم مبلغ ۳ میلیون تومان را بابت علیالحساب این قانون بر زمین مانده به حساب کل بازنشستگان کشور واریز کرد مبلغی که مشخص نشد که علت پرداخت و محاسبه آن چگونه بود و توضیحی هم بابت آن داده نشد.
معالوصف شنیدهها برمیآید که قانون همسان سازی حقوق و دستمزد شامل تعدادی از بازنشستگان میشود و ظاهراً شامل حال انبوه بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی نمیشود یا اگر قرار است اجرایی شود تکلیف بر زمین مانده است.
آیا حقوق بازنشستگان عادلانه خواهد شد
همه اینها در حالیست که جمعیت میلیونی بازنشستگان تامین اجتماعی به امید اینکه بعد از ۳۰ سال خدمت و پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی امید داشتند تا از خدمات مناسب حقوق و دستمزد سازمان تامین اجتماعی در دوران بازنشستگی خود استفاده کنند محروم هستند و خیل زیادی از بازنشستگان بیمه تامین اجتماعی ناچار هستند تا به منظور امرار معاش و تامین هزینههای زندگی خود شغل دومی برای خود دست و پا کنند تا برای تامین هزینههای زندگی خود به مشکل نخورند.
تکلیف ۱۳۰ هزار میلیارد تومان تخصیصی دولت به سازمان تامین اجتماعی چه شد
قانون بودجه سال ۱۴۰۳ نشان میدهد که دولت مکلف است ۱۳۰ هزار میلیارد تومان از بدهی خود به سازمان تامین اجتماعی را در قالب همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به بازنشستگان عزیز پرداخت کند.
دولت مکلف است به منظور عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و نیز متناسب سازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوق العادههای مستمر مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز، تا پایان سال سوم برنامه اقدام لازم در این زمینه را به عمل آورد. این افزایش از سال ۱۴۰۳ در سال اول معادل ۴۰ درصد و در سالهای دوم و سوم هر کدام ۳۰ درصد مابهالتفاوت تا ۹۰ درصد یاد شده خواهد بود.
پنجمین ماه سال ۱۴۰۳ نیز در آستانه سپری شدن هست اما از اجرایی شدن قانون همسانسازی حقوق و دستمزد بازنشستگان تامین اجتماعی خبری نیست.
وزیر تعاون: اولین کار ما همسان سازی است
وزیر تعاون که در روز رای اعتماد در مجلس شورای اسلامی حضور داشت اولین اقدام وزارتخانه خود را همسان سازی حقوق بازنشستگان مطرح کرد.
شایسته است با توجه به اینکه دولت چهاردهم مستقر شده و وزرای اقتصادی دولت نیز از طرف مجلس شورای اسلامی رای اعتماد گرفتهاند انتظار این است تا هرچه زودتر متناسب سازی حقوق بازنشستگان لشکری کشوری و تامین اجتماعی در هیئت وزیران مصوب شود و پرداختیهای مورد انتظار صورت گیرد.
برگرفته از : https://sanatmali.ir