ازاینکه پایگاه خبری - تحلیلی- آموزشی سایت اقتصادی ایران را جهت بازدید خود انتخاب نموده اید سپاسگزاری می نمایم. ضمنا"، این سایت،به نشانیهای : http://eghtesadi1.ir http://doabsar.ir http://zapah.ir http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

آیا ضامن می تواند از وام گیرنده شکایت کند؟

0
Spread the love

در پاسخ به این سؤال که آیا ضامن می تواند از وام گیرنده شکایت کند؟ و اگر ضامن هم این مبلغ را به بانک ندهد تکلیف قانونی چیست؟

به گزارش سایت اقتصادی ایران به نقل ازبنکر (Banker)، جواب اینکه آیا ضامن میتواند از وام گیرنده شکایت کند، باید پاسخ داد بله، ضامن این حق را دارد که در صورت پرداخت نشدن قسط‌ها توسط وام‌گیرنده، از او شکایت طرح کند.

وقتی که خود وام ‏گیرنده (به هر دلیلی) اقساط را پرداخت نکند، سیستم بانکی به صورت خودکار مبلغ قسط او را از حساب بانکی یا حقوق ضامن برداشت می‌کند.

این موضوع ممکن است یکی دو ماه مشکلی ایجاد نکند، اما اگر طولانی‌مدت شود به معیشت و زندگی روزمره ضامن ضربه خواهد زد.

اگر ضامن پرداخت نکند چه؟

اگر وام ‎گیرنده اقدامی برای پرداخت قسط خود نکرده و ضامن هم این مبلغ را به بانک ندهد چه؟

در ابتدا بانک تعدادی اخطاریه به ضامن می‌فرستد و با او تماس می گیرد.

بسیاری از ضامن‌ها در این مرحله هشدار را دریافت کرده و اقساط را می‎پردازند.

اما اگر باز هم مبلغ قسط توسط هیچ‌کدام از طرفین قرارداد ضمانت پرداخت نشد، اموال منقول و غیرمنقول هردو آن‎ها توسط بانک ضبط خواهد شد.

بنابراین اگر ضامن فردی شده‌اید و حالا در حال پرداخت اقساطش هستید، بهتر است از بانک یک گواهی یا در واقع رسید مبنی بر پرداخت بگیرید.

در صورتی که در آینده قصد شکایت علیه وام‌گیرنده را داشته باشید، این مدرک بسیار برایتان مفید خواهد بود.

نحوه شکایت ضامن از وام گیرنده

در این قسمت قصد داریم به بررسی نحوه شکایت ضامن از وام گیرنده بپردازیم‌.

ضامن این حق را دارد که وقتی وام را پرداخت کرد (مثلا اقساط از حقوقش برداشت شد) از فرد مورد ضمانت، به دادگاه شکایت ببرد.

بسیاری از افرادی که ضامن می‌شوند، برای روز مبادا چاره می‌اندیشند و قبل از عقد قرارداد ضمانت، از فرد وام‎گیرنده سفته می‏گیرند.

سفته یک سند قانونی است و به ضامن اختیار می‎دهد که در صورت لزوم، از وام گیرنده شکایت کند (هرچند که بدون سفته هم شکایت ضامن از وام گیرنده ممکن است).

اما در زمینه نحوه شکایت ضامن از وام گیرنده این سؤال پیش می‌آید که ضامن باید چقدر پول پرداخت کند تا بتواند علیه وام‌گیرنده دعوی طرح کند؟

در ماده ۷۰۹ قانون مدنی، مقرر شده که ضامن حتی با کسر یک قسط از حقوقش، می‌تواند به وام‌گیرنده مراجعه کرده و آن را طلب کند.

برای شکایت مبالغ کمتر از ۲۰ میلیون تومان، ضامن‎ها باید به شورای حل اختلاف و برای مبالغ بالای ۲۰ میلیون تومان، باید به دادگاه محل زندگی خودشان مراجعه کنند.

در صورتی که از نحوه دقیق شکایت از وام گیرنده اطلاع ندارید و البته قصد دارید پرونده شما در کمترین زمان ممکن نتیجه دهد، پیشنهاد می‌کنیم با کارشناسان کارمنتو در ارتباط باشید.

شارژ اولیه رایگان، قابلیت استفاده از کیف پول و از همه مهم‌تر محرمانه بودن اطلاعات از مهم‌ترین مزایای این مرکز به حساب می‌آید.

مراحل شکایت ضامن از وام گیرنده

همان‌طور که گفتیم، حتی با پرداخت یک قسط از حقوق، ضامن حق این را دارد که علیه وام‎گیرنده دعوی طرح کند.

اما مراحل شکایت ضامن از وام گیرنده چگونه خواهند بود؟

ابتدا باید یک دادخواست علیه وام گیرنده تنظیم کنید.

برای بالا بردن احتمال پیروزی این دادخواست در دادگاه، بهتر است با یک مشاور حقوقی یا وکیل خبره مشورت کنید.

در کنار دادخواست، باید مدارکی را به مرجع دارای صالحیت ارائه کنید، که مشخص می‌کنند قسط به جای حساب وام‌گیرنده از حساب شما برداشته شده است.

از جمله مدارک لازم جهت شکایت ضامن از وام گیرنده می‌توان به قرارداد ضمانت، کپی مصدق استشهادیه، اصل درخواست پرداخت از طرف بانک، اصل فیش برداشت از حساب شما و در صورت امکان شهادت شهود، اشاره کرد.

در ادامه مراحل شکایت ضامن از وام گیرنده بعد از ارائه این مدارک و دادخواست، دادگاه پرونده را بررسی و وام‌گیرنده را احضار می‌کند تا بدهی خود را به ضامن بپردازد.

در صورت ممانعت او، قاضی حکم تامین خواسته می‌دهد و اموال فرد به نفع ضامن ضبط خواهند شد.

برگرفته از : https://banker.ir

Please follow and like us:
Pin Share

هدف از راه‌اندازی سایت اقتصادی ایران بررسی مسائل ومعضلات اقتصادی ایران وارائه راهکارهای مناسب می باشد. به امید روزی که شاهد ایرانی آباد و با رونق وشکوفائی اقتصادی باشیم، برای همگان به ویژه بازدیدکنندگان این سایت اقتصادی سرافرازی ونیکبختی آرزو می نمایم. مالکیت سایت اقتصادی ایران برای محمدرضا عادلی مسبب کودهی محفوظ است. سایت اقتصادی ایران درسامانه ساماندهی سایتهای اینترنتی ایران به کدهای شامد: http://ehteyaj.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-21 http://doabsar.irبه کدشامد:1-1-750014-65-0-20 http://eghtesa3.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-11 http://etabar.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-10 http://namouneh.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-16 http://koudehi.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-15 http://mosabbeb.irبه کد شامد1-1-750014-65-0-9 http://namooneh.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-12 http://adeli16559.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-14 http://tarazmani.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-13 http://zapah.ir به کدشامد: 1-1-750014-65-0-18 http://eghtesadi1.com به کدشامد: 1-1-750014-65-0-7 http://eghtesadiiran.comکدشامد: 4-0-65-750014-1-1 https://eghtesadi1.irکدشامد: 5-0-65-750014-1-1 http://eghtesadiiran.irکدشامد:6-0-65-750014-1-1 http://eghtesadionline.com کدشامد: 1-1-750014-65-0-8 ثبت گردیده است انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. سایت اقتصادی ایران به نشانیهای: http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadi1.ir http://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com http://zapah.ir http://doabsar.ir قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

لطفا دیدگاه خود را ثبت کنید

RSS
EMAIL