نایبرئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: بازنشستگان تأمین اجتماعی تماسهای مکرری با بنده داشتند. آنها منتظر هستند که تأمین اجتماعی به تکلیف خود در خصوص متناسبسازی حقوق اقدام کند.
حاجیدلیگانی با اشاره به عملکرد سازمان برنامهوبودجه در تأمین منابع مالی متناسبسازی حقوق بازنشستگان، گفت: چند روز پیش رئیس تأمین اجتماعی با بنده تماس داشتند. در این تماس میرهاشم موسوی گفت مشکل ما عدم تخصیص منابع ریالی توسط سازمان برنامه است.
وی اظهار داشت: رفع این مشکل را مجلس در قانون بودجه پیشبینی کرده است. در قانون بودجه آمده که ۱۳۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات تأمین اجتماعی توسط دولت به تأمین اجتماعی پرداخت شود.
نایبرئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: از آقای پورمحمدی رئیس سازمان برنامهوبودجه و آقای عارف معاون اول انتظار دارم که متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری که تا الان علیالحساب داده شده و تأمین اجتماعی که تا کنون در یک مرحله علیالحساب پرداختی داشتهاند و مرحله دوم را برای این بازنشستگان پرداخت نکردهاند در دستور کار قرار دهند و هر چه سریعتر پرداخت کنند.
حاجیدلیگانی در خاتمه گفت: بازنشستگان حقوق پائینی دارند و زندگی برای آنان سخت است. آنچه در تعهد است را خواستاریم هر چه سریعتر عملی کنند. دولت که این مبالغ را به هر نحوی باشد تأمین و پرداخت میکند؛ خب این کار را بهموقع انجام دهید تا بازنشستگان در زندگی روزمره دچار مشکل نشوند.
مصطفی آراسته مهر بازرس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی کشور در یادداشتی نسبت به تاخیر و تغییر روند پرداخت حقوق بازنشستگان کشور انتقاد کرد.
متن یادداشت به شرح زیر است:
تاخیر در پرداخت حقوق بازنشستگان عزیز زیبنده سازمان تامین اجتماعی درنظام جمهوری اسلامی ایران نیست. نزدیک به ۷۰ درصد مستمریبگیران تامین اجتماعی را حداقل بگیران تشکیل می دهند.
در سالیان اخیر و به موازات افزایش نرخ تورم، هزینه های گذران زندگی نیز چندین برابر شده و بازنشستگانی که به مقتضای سن و شرایط جسمی و روحی بیش از گذشته نیازمند حمایت بوده اند با دغدغه های بیشتری مواجه شده اند. چالشی که به نگرانی مسؤلان تبدیل شده است و ضروری است به تناسب افزایش نرخ تورم قدرت خرید مستمری بگیران هم افزایش پیدا کند.
برای رفع چالش ها و مشکلات موجود باید تغییر در نوع نگاه و دگرگونی سیاستها را دنبال کنیم. متأسفانه در برنامه هفتم توسعه که به نوعی سند بالادستی کشور محسوب می شود آنگونه که باید به مطالبات قانونی و برحق بازنشستگان و مستمریبگیران توجهی نشده و ادامه این نوع نگاه آسیب زاست.
انتظارات و مطالباتی که بازنشستگان مطرح می کنند، برحق و منطقی است و لذا همه مسؤلان باید در سطوح کلان تصمیمگیری ها به آن توجه کنند ازیادنبرید سرمایههای امروز سازمان تامیناجتماعی، حاصل پساندازهای دیروز بازنشستگان و مستمریبگیرانی است که بهترین سالهای عمر خود را، به امید آیندهای امن و آرام، تلاش کرده و سالیان سال، بخشی از درآمد خود را، در این سازمان اندوختهاند.
جناب آقای دکترموسوی مدیر عامل محترم سازمان تامین اجتماعی ،تاخیردرپرداخت حقوق بازنشستگان عزیز زیبنده سازمان تامین اجتماعی درنظام جمهوری اسلامی ایران نیست امیدواریم حضرتعالی دراسرع وقت اقدامات لازم راجهت پرداخت به موقع حقوق بازنشستگان ومستمریبگیران تامین اجتماعی مبذول داشته وبیش ازاین نارضایتی و نگرانی این قشرمعززفراهم نشود.
مهدی مسکنی مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری درباره صدور احکام همسان سازی بازنشستگان توضیحاتی را ارائه داد.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: به محض ارسال جداول به صندوق بازنشستگی احکام را ظرف دو روز صادرخواهیم کرد تا کام بازنشستگان شیرین گردد.
در این جلسه مهدی مسکنی مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در پاسخ به سوالات بازنشستگان حاضر در جلسه پیرامون برخی مطالبات به خصوص تهیه جداول شناسایی و طبقهبندی بازنشستگان برای اجرای متناسبسازی حقوق گفت قرار است در چند روز آینده جلسه ای با مسولان سازمان امور استخدامی و اداری کشور برگزار شود.
وی افزود بازنشستگان عزیز بدانند که در این زمینه صندوق بازنشستگی مجری اجرای قانون است لذا این جداول طبق قانون می بایست در ۳۰ مرداد سال جاری آماده و به سازمان برنامه بودجه کشور جهت تامین منابع ارسال و از آنجا به صندوق بازنشستگی کشوری برای صدور احکام ابلاغ می شد اما با توجه به تغییرات در کابینه دولت این کار مسکوت مانده بود ولی اخیرا با دستور اکید آقای دکتر پزشکیان رئیس جمهور محترم تهیه این جداول در دستور کار دستگاههای مسئول قرار گرفت تا سریعا آماده گردد لذا به محض ابلاغ جداول ، صندوق بازنشستگی ۲۴ ساعت احکام را پس از وصول از سازمان برنامه بودجه صادر می کند.
مسکنی در مورد اجرایی شدن ماده ۸۵ توسط دستگاه های اجرایی گفت: اگر مدیران اجرایی دستگاه ها مثل وزارت آموزش و پرورش در بودجه ای که امسال از طرف دولت به دستگاه ها ابلاغ میشود ردیفی را برای ماده ۸۵ در نظر بگیرند ما اعتبار این ردیف را تا وصول از بودجه برای آموزش و پروش حاضریم پرداخت کنیم که از این بابت نگرانی اعتبار نداشته باشد ولی به شرطی که اعتبار ماده ۸۵ در بودجه سال آینده تامین و لحاظ گردد.
مدیر عامل صندوق بازنشستگی در مورد قراردادهای منعقده در خصوص تسهیلات رفاهی گفت با طرف قراردادهای تامین اجتماعی مثل سرای ایرانی و سه راه افسریه و چندین شرکتهای دیگر مثل کفش ملی و چند شرکت دیگر که در سایت صندوق بازنشستگی کشور درج شده قرار داد قسطی بدون پیش پرداخت با اقساط ۱۲ و ۲۴ ماهه منعقد گردیده و تعدادی در حال انعقاد قرداد هستند.
مسکنی در مورد اعتراض بازنشستگان نسبت به کسورات از حقوق افزود فاصله صندوق بازنشستگی با دستگاه طلبکار یک به یک است یعنی یکماه فاصله داریم و اگر بیشتر از این شد قابل پیگیری است.
برگرفته از : https://www.shahrekhabar.com/news/172647606097271