معنی ضرب المثل هر کسی از ظن خود شد یار من :
این ضرب المثل برداشتی از شعر مولانا شاعر بزرگ ایرانی بوده که کامل این شعر این است: هر کسی از ظن خود شد یار من / از درون من نجست اسرار من. یعنی هر کس با توجه به دیدگاه خود با من رابطه برقرار میکند؛ گاهی این ظن و گمان بالاتر از چیزی هست که من هستم و گاهی پایینتر و در مواقعی هم سطح من.
مفهوم هرکسی از ظن خود شد یار من
این را باید دانست که مولانا قصدش از سرودن این بیت این بوده است که بگوید هر فردی که در امورات سطحی و گذرای زندگی سر در گریبان است و هنوز از مفاهیم عمقی زندگی با خبر نیست، نمیتواند به درون من یا شخص دیگری پی ببرد و این موضوع نیاز به درک و دریافت کافی از سمت اشخاص دارد.
داستان یا تاریخچه هر کسی از ظن خود شد یار من
طبق نقل قولها اینگونه بیان شده است که شخصی درون یک چاله میافتد و هر فردی با هر سمتی تفسیر خودش را از این چاله افتادن فرد بیان میکند: عالمی میگوید که حتما آن شخص مرتکب گناهی شده است که این بلا سرش آمده دانشمندی یک نظریه علمی صادر میکند و به بررسی علت افتادن فرد میپردازد یک پزشک برای او دارو تجویز میکند
روانشناسی به تجزیه و تحلیل روحی و روانکاوی کردن آن فرد می پردازد یکی فرد کمک انگیزشی میگوید تو میتوانی بیرون بیایی اگر بخواهی و شخصی به عنوان امید دهنده میگوید خداروشکر کن که جاییت نشکسته ، یک شخص با ذهنیت درونگرا میگوید اتفاقی که افتاده است در ذهنیت تو است نه واقعیت، نگران نباش ، در این حین یک فرد عامی میآید و دست او را بدون هیچ تفسیری میگیرد و از چاله بیرون میآورد.
گسترش و باز آفرینی هر که از ظن خود شد یار من
راه پیدا کردن به درونیت یکدیگر کار آسانی نیست و نیاز به این دارد که هر شخص به یک درجه از تعالی و منش درست رسیده باشد تا بتواند به درستی با دیگران آن طور که هستند و نه آنگونه که ظن و گمان شخص است ارتباط بر قرار کند.
انشا با موضوع ضرب المثل هر کسی از ظن خود شد یار من
مقدمه: گاهی اوقات پیش میآید که ما وقتی میخواهیم با دیگری وارد تعامل شویم توقعات و انتظاراتی داریم که این توقعات و انتظارات بر حسب تصور ما از آن شخص است نه اینکه شخص آن چیزی باشد که ما فکر میکنیم.
بدنه: با توجه به این ظن و گمانها این اتفاق رخ میدهد که ما دیگران را ناعادلانه قضاوت کرده و از آنها بی مورد دلگیر میشویم که همین موضوع باعث خواهد شد که نتوانیم به درستی با دیگران ارتباط و دوستی برقرار کنیم.
نتیجه: از این ضرب المثل نتیجه گرفته میشود که باید حدس و گمانه زنی درباره دیگران را کنار بگذاریم و سعی کنیم همانطور که آدمها هستند با آنها ارتباط برقرار کنیم. حدس و گمانهها و تفسیرهای نادرست ما هیچ کمکی به حل مشکلات دیگران نخواهد کرد و نیز باعث ایجاد توقعات بیجا در ما خواهد شد.
برگرفته از : https://magerta.ir/culture/literature/everyone-became-my-friend-out-of-suspicion-proverb-meaning